Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близо 8000 варненци ще гласуват в секции на нов адрес на парламентарните избори

2
Снимка: Д.Дончева

8 секционни избирателни комисии ще сменят седалището си на предстоящите парламентарни избори във Варна. Това каза за Радио Варна Нора Момчева, секретар на община Варна.

Трите секции от ПГ по туризъм „Проф. Асен Златаров“ с номера 130, 131 и 132 се преместват в ОУ „Васил Друмев“. Трите секции от ПГ по строителство, архитектура и геодезия „Васил Левски“ с номера 237, 238 и 239 се преместват в гимназията по сградостроителство „Кольо Фичето“. Причината за преместването на секциите са ремонтни дейности, които се извършват в момента в учебните заведения.

Секция № 172, която се намира в местността Траката в Търговски център „Кубчето“, се премества в комплекс „Каролина“, защото помещението, което се е ползвало досега е в ремонт.

И последната осма секция, която ще смени седалището си на предстоящите парламентарни избори във Варна е секция № 98, която се помещаваше в студентското общежитие на ул. „Петър Райчев“ 35. Тя ще бъде преместена в училище „Найден Геров“, защото е по-удобна като местоположение за хората, които по адресна регистрация гласуват в нея, обясняват причините от община Варна.

За промяната на местоположението на секциите варненци са уведомени чрез съобщения разлепени на входовете на жилищните блокове, където живеят. Непосредствено преди изборния ден ще бъдат поставени нови уведомителни съобщения със същата информация.

Към момента не знаем как ще гласуват хората, които са в карантина заради Ковид-19, каза още Нора Момчева. Най-вероятно това ще се извършва с мобилни секции, но чакаме указания от Централната избирателна комисия, допълни тя.

Чуйте още в прикачения звуков файл:



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Достъпът до училищните дворове е свободен и в извънучебно време, припомнят от администрацията

Спортните площадки и дворовете в общинските училища са отворени за ползване от граждани и в извънучебно време, през празничните и почивните дни. В периода от 1 юни до 30 септември училищните пространства могат да бъдат посещавани до 23:00 часа. В учебно време – в периода от 1 октомври до 31 май, дворовете са отворени до 22:00 часа , но могат да се..

публикувано на 27.08.24 в 08:31

Румен Радев подписа указите за служебния кабинет и вота на 27 октомври

Държавният глава Румен Радев подписа днес указ за назначаване на служебно правителство на Република България в състава, предложен от определения за министър-председател Димитър Главчев. С друг свой указ президентът насрочи за 27 октомври 2024 г. предсрочните парламентарни избори. Държавният глава Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще..

публикувано на 27.08.24 в 08:22

Парламентът заседава извънредно днес

Очаква се извънредното заседание трябва на народното събрание да започне в 11 часа. Това ще се случи веднага след издаване на указите на държавния глава – за новото правителство и за назначаване на предсрочни парламентарни избори. Те са седми поред за последните три години и ще се проведат на 27 октомври. Очаква се президентът и..

публикувано на 27.08.24 в 07:54

Части от три квартала във Варна без вода

Поради авария без вода от 7.00 .часа тази сутрин са абонатите на част от жк.Младост, жк.Трошево и жк.Победа във Варна. Нормалното водоподаване ще бъде възстановено около 17.00 часа днес, съобщават от ВиК-Варна.

публикувано на 27.08.24 в 07:10

Вторият служебен кабинет на Димитър Главчев полага клетва днес

Новият стар служебен премиер представи своя кабинет на 26 август на „Дондуков 2“ и получи одобрението на държавния глава, който само преди седмица отказа да приеме предложеното от Горица Грънчарова правителство заради участието в него на Калин Стоянов като вътрешен министър. Този път  мястото на Стоянов ще бъде заето от Атанас Илков, който е..

публикувано на 27.08.24 в 06:25

Слънчево, следобед ще превали

Сутринта ще е предимно слънчево, но около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали краткотраен дъжд, възможни са гръмотевици, ще има условия и за градушки . Ще духа слаб до умерен вятър от север, следобед от североизток. Максимални температури между 30° и 35°, по Черноморието от 28° до 31°, за Варна..

публикувано на 27.08.24 в 05:47

Адресите без ток

В периода 27.08.2024 - 28.08.2024 от 08:30 ч. до 17:00 ч. , поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Варна - м-ст Свети Никола, м-ст Бриз, м-ст Бриз Юг, ул. Василаки Пападиполу, ул. Д-р Борис Окс, ул. Д-р Иван Теодоров, ул. Д-р Кирил..

публикувано на 27.08.24 в 05:00