Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Приложение ни известява за медицински дейности

Снимка: Архив

Ново мобилно приложение на Здравната каса започва да работи от 6 юли. Всеки здравноосигурен, след идентификация чрез уникален код за достъп на НЗОК, персонален идентификационен код на НАП или електронен подпис, ще може да получава на телефона си информация за извършени медицински дейности или изписване на лекарства, напълно или частично заплащани от НЗОК, или за прекратен договор с личния лекар.

От следващата седмица в приложението ще има нов бутон "не съм аз", в случай че бъдете известени за услуга, която не сте използвали.

Приложението ще подава информация и за личните лекари, които са прекратили практиката си. Съобщенията са безплатни./ БНТ




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Къде няма да има ток на 26 август

Поради обслужване и ремонт на съоръженията за доставка на електроенергия във Варненска област ток няма да има днес: - между 8.30 и 16.30 ч. в района на Варна , KK Чайка и местността Алена мак; - от 8 до 17 ч. в местността Боровец Юг;  - между 9 и 16.30 ч. в карето, заключено между ул. Д-р Писклюлиев, ул. Никола Кънев, ул. Георги Живков и бул. Съборни във..

публикувано на 26.08.24 в 06:10

И днес слънце край морето

Днес денят ще започне със слънчево време и условия за намалена видимост. Следобед ще има временни увеличения на облачността и на отделни места не е изключено да превали и прегърми. Ще духа до умерен вятър от североизток. Максимални температури между 31° и 36°, по Черноморието от 29° до 32°, за Варна около 31°. Вълнение на морето 2-3 бала...

публикувано на 26.08.24 в 05:58

Церемония по награждаването на регата "Порт Варна" (ВИДЕО)

Преди малко завърши церемонията по връчването на наградите на призьорите в 48-та ветроходна регата "Порт-Варна".  Победителите в класовете и класиралите се на второ и трето място получиха купи.

публикувано на 25.08.24 в 18:01

Българо-украинска продукция „Краят на реката“ е единственият български филм, който участва в „Любовта е лудост“

Филмът „Краят на реката“, българо-украинска продукция, е единственият български филм, който участва в конкурсната програма на Международния филмов фестивал „Любовта е лудост“. Режисьорът на лентата Васил Барков е бесарабски българин и е преминал заедно с екипа си през предизвикателствата на пандемията, а сега и на войната в Украйна...

публикувано на 25.08.24 в 14:01

Един градус по-малко в температурата за понеделник

Ще е предимно ясно, до обяд слънчево, но сутринта на места ще има условия за намалена видимост или ниска облачност и в крайните югоизточни части на района не е изключено за кратко да превали. Следобед ще се увеличат средната и високата облачност, но валежи са по-малко вероятни.  През нощта ще духа слаб северен вятър, а утре умерен от североизток...

публикувано на 25.08.24 в 13:10

Трети ден Рила гори

Продължава пожарът в Рила, гасенето на пожара е изключително трудно заради високата надморска височина, предаде кореспондентът на БГНЕС от региона. Пожарът бушува на територията на Националния парк над село Бистрица вече трети ден. Огнището е под Черни връх - в алпийската част на планината, на около..

публикувано на 25.08.24 в 13:07

Сезонни работници избягаха от работодателите си след седмица престой в Слънчев бряг

Сезонни работници,  наети от трети страни избягаха от работодателите си. За това съобщиха самите потърпевши хотелиери. Става дума за служители от Непал и Шри Ланка, които изчезнали без следа още след първата седмица престой в Слънчев бряг, предава NOVA. Към момента данните от полицията са, че изчезналите са четирима регистрирани у нас..

публикувано на 25.08.24 в 10:00