Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разпродажба на детски дрехи и стоки за пореден път във Варна

За 13-и пореден път във Варна ще се проведе сезонната разпродажба „Между приятели” от 1 до 3 октомври в Двореца на културата и спорта. На нея може да откриете много запазени детски дрехи, разнообразни бебешки артикули, играчки и аксесоари, разказа за Радио Варна Деница Костова – една от организаторите на разпродажбата. Цялото интервю с нея чуйте в прикачения звуков файл:

Събитието се провежда традиционно вече седма година със сезонен характер, като добива все по-голяма популярност сред варненци. Освен като купувач, всеки е добре дошъл да се включи и като продавач в разпродажбата. За целта е необходима предварителна регистрация в сайта на кампанията - http://mejdupriqteli.com, където са написани подробно всички стъпки към подготвянето на стоката в подходящ вид за продан. Продавачите сами определят цената, на която желаят да продадат своите вещи, подчерта Костова.

Това ще бъде трета разпродажба, която се провежда по време на Ковид, със спазване на максимална безопасност и в съответствие с противоепидемичните мерки.


Мисията ни е на фона на консуматорското общество, в което сме се превърнали, с помощта на разпродажбата да удължим живота на вещите, които всички използваме за децата си - от дрехи, през играчки, аксесоари, до колички, мебели и много други. Тъй като всички знаем колко бързо порастват децата ни, в повечето случаи те не успяват да износят дрешките си, към играчките бързо губят интерес. Проходилки, шезлонги, колички и много други, бързо биват надраснати. Всички тези вещи може да са остарели за едни, но да станат нови задруги!”, споделят организаторките на „Между приятели”.

С приключване на разпродажбата ще се съберат дарения за деца и бебета, които ще бъдат разпределяни сред нуждаещи се домове и семейства.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

"Нощ на литературата" предстои на 25 септември във Варна

Тринадесетото издание „Нощ на литературата“ ще се проведе на 25 септември във Варна и още девет града в България. В навечерието на Европейския ден на езиците ще бъдат разлистени страниците на най-новите европейски литературни текстове в някои от знаковите пространства за култура в морската столица. Събитието вече дълги години привлича любителите на..

публикувано на 19.09.24 в 09:26

Обредна яма и рядък зооморфен съд от 4 150 г. пр. Хр. откриха в "Провадия-Солницата"

Обредна яма с депонирани обредни предмети от късния халколит е открита в Праисторическия солодобивен център "Провадия-Солницата". Това съобщи академик Васил Николов - ръководител на разкопките. Той обясни, че откритието е много важно, защото обредите са извършвани, преди хората да напуснат селището заради климатичните промени и пресъхването на..

публикувано на 18.09.24 в 17:00

Преглеждат безплатно за риска от туберкулоза във Варна

И утре, 19 септември, в рамките на кампания „Седмица на отворените врати“, ще се проведе безплатен скрининг за риска от туберкулоза във Варна, припомнят от общинския пресцентър. Прегледите се провеждат в „Специализирана болница за активно лечение на пневмофтизиатрични заболявания-Варна“ ЕООД (адрес: ул. „Мануш войвода“ №11 А) от 8 до 11:30 ч. в кабинет..

публикувано на 18.09.24 в 14:26

Безплатно плуване за деца във Варна, записванията са до 22 септември

Нов курс по плуване за деца от 8 до 12 години  започва следващата седмица на плувен басейн „Делфини“ във Варна. Записванията за начално обучение са до 22.09.2024 г.,  а тренировките ще се провеждат от 23.09.2024 г. до 07.11.2024 г. Началното обучение се провежда от СК „Делфин“, СК „Юлиян Русев“, СК „Галата “, ПСК „Черно море“, СК „Астери“, СК..

публикувано на 18.09.24 в 11:55
Снимката е с илюстративна цел

18 септември е обявен за Ден без загинали на пътя

На 18 септември се отбелязва Денят без загинали на пътя. Той се отбелязва в цялата страна под патронажа на министъра на вътрешните работи и е част от Дните на безопасността на пътя на Европейската мрежа на службите на пътна полиция.  Инициативата се провежда в рамките на Европейската седмица на мобилността (16-22 септември).  Мотото на кампанията тази..

публикувано на 18.09.24 в 09:52

София Колева, която има пет именици в семейството си: Здраве за всички!

Православната църква почита паметта на светите мъченици Вяра, Надежда, Любов и тяхната майка София. Имениците, на които можем да честитим днес, са много, но в семейството на общинския съветник от ПП-ДБ във Варна София Колева денят е изключително специален, защото празнува не само тя, но и много от нейните близки. "Днес празнуваме: моята майка Любка и..

публикувано на 17.09.24 в 16:30

Варна ще отбележи 116 години от Независимостта (програма)

Община Варна организира тържественото честване на 22 септември – Независимостта на България. Отбелязването на 116 години от историческото събитие включва военен ритуал по издигане на националното знаме на Република България и молебен. Програмата ще продължи с празнично хоро с Фолклорен ансамбъл „Варна“. Тържественото честване е от 10 часа на 22..

публикувано на 17.09.24 в 14:05