Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МТИТС: До дни България може да признае моряците за ключови работници

Снимка: ЕПА/БГНЕС

България може да бъде включена в списъка на страните, които признават моряците за ключови работници. Това съобщиха за Радио Варна от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията. От там уточняват, че все още няма официална информация от Международната морска организация /IMO/ по темата. Очаква се до дни IMO да актуализира списъка на държавите, които признават важността на моряшката професия.

За Радио Варна капитан Димитър Димитров, който е посланик на добра воля в Международната морска организация коментира, че България вече де факто счита моряците за ключови работници, без все още това да е обявено официално.

Припомняме, че от бранша повече от година настояват България да обяви моряците за ключови работници и критикуваха институциите, че не предприемат необходимите мерки.

Още по темата:

Ръководството на ИАМА в София да подаде оставка, искат от Моряшкия професионален съюз 

Министерството на транспорта иска моряците да бъдат обявени за ключови работници 

Проф. Илия Пеев: Моряците са новите герои



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Продължават да потушават припламвания на стари огнища на пожари във Варна

Директорът на Областната дирекция "Противопожарна безопасност" във Варна старши комисар Тихомир Тотев информира, че два екипа на пожарната с противопожарни автомобили продължават да дежурят и да потушават локално възникнали припламвания в стари огнища на пожари.  Такива припламвания са погасени край село Слънчево и край квартал "Повеляново",..

публикувано на 17.07.24 в 12:05

Разкриват телефонна линия за подаване на сигнали за пожари

По разпореждане на министър-председателя Димитър Главчев МВР разкрива телефонна линия, на която могат да бъдат подавани сигнали за пожари. Телефонната линия 02 901 1298 вече е отворена и ще бъде на разположение денонощно на всички граждани, които искат да сигнализират институциите за възникнал пожар , съобщиха от правителствената пресслужба. Единният..

публикувано на 17.07.24 в 11:56

Потвърдиха ареста на обвинения в убийството в градския парк в Добрич

Апелативният съд във Варна потвърди мярката за неотклонение „задържане под стража“ на Марин Добрев, обвинен в убийството с нож, станало в градския парк в Добрич на 7 март тази година. Жертвата на тежкото престъпление е 56-годишен мъж. Срещу извършителя са присъединени в делото и още две досъдебни производства – за причинена средна телесна повреда и за..

публикувано на 17.07.24 в 11:50
Варна, Морска градина

Обработват Морската градина срещу чемширов молец

Общинското предприятие „Дезинфекция, дезинсекция, дератизация” ще извърши профилактика срещу развитие на чемширов молец (Cydalima perspectalis) в Морската градина във Варна. Обработката ще бъде утре – 18 юли в ранните сутрешни часове между 6:00 ч. и 8:00 ч., съобщиха от общинския пресцентър. Ще бъдат обработени чемшировите дървета от района от..

публикувано на 17.07.24 в 11:22

Предаването "Джем сешън" с второ издание от плажа днес

Второто издание на музикалното предаване "Джем сешън" от брега на морето ще се проведе от 12.30 часа днес отново в клуб "Ментол". Младите изпълнители Александър Петров, Жанина Георгиева и Максим Ялнъзов ще излязат на сцената, а специален гост ще бъде KillaBee (Галин Ненов).  Входът на събитието е свободен, а предаването ще продължи до 14..

публикувано на 17.07.24 в 11:15

ДСК възстанови дублираните картови плащания

Банка ДСК възстановява всички дублирани плащания, съобщиха от финансовата институция. Оттам уточняват, че е възможно зареждането при вход в DSK Smart да бъде забавено заради множеството клиенти, които се опитват едновременно да влязат в системата. Извиняваме се за създалата ситуация, допълват от ДСК.  Връщането на сумите от всички дублирани картови..

публикувано на 17.07.24 в 10:47

Още един депутат напусна ПГ на ДПС

Хюсни Адем напусна Парламентарната група на ДПС.  Така в парламентарната група с председател Делян Пеевски остават 22 души. Депутатите, изключени от ПГ на ДПС, които заеха страната на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган, стават вече 25. "Политиците трябва да бъдем лоялни единствено към нашите избиратели. Те са ни изпратили да решаваме..

публикувано на 17.07.24 в 10:02