Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лесна работа: Укротяване на Тигъра


Лесна работа: Укротяване на Тигъра

Ето го отново вълнуващото усещане за онова невероятно и абсолютно неизвестно нещо, което ни очаква зад ъгъла!

Тръпката да научим какъв ще бъде пълнежът на бонбона: карамел, ягоди, мента, натурален шоколад с люти чушки... Вариантите са много, точно както и пътищата ни в дните и месеците, които следват.

Според китайския астрологичен цикъл, през нощта срещу първи февруари Белият метален вол тихичко отстъпва от приемната на Съдбата и любезно предоставя удобното си ръководителско кресло на Черния воден тигър Ян. Сладко име за тигър. Той, впрочем, щял да се разпорежда с някои случки от живота ни до 22 януари 2023 година.

Лично аз много харесвам усещането за неизвестност. Каквито и предполагаеми картини на бъдещето да рисува въображението, в крайна сметка, онова което преживяваме на следващия етап от пътя, зад пресечката, зад житейското кръстовище, зад всяка допустима и видима част, винаги е различно, завладяващо и чаровно с изненадите, които поднася. А тръпката да се гмурнем в него и да го изследваме от първата до последната секунда е живецът, който допълва блясък в очите.

Но хората са различни. Мнозина се чувстват по-комфортно, поставени във въображаемите рамки на астрологичния календар. Това им дава сигурност. Да видим!

Като всеки любител на неочакваните обрати, непредсказуемите събитията, които променят сюжета, зачеркват обичайното всекидневно еднообразие и изискват вглъбяване в действието, аз доволно потривам ръце. Тигърът услужливо щял да ни предостави изброените удоволствия. Информацията достига до нас с любезното съдействие на астролозите и на китайския хороскоп. Казват, че имаме шанс да реализираме най-смелите си мечти.

Годината щяла да бъде бурна и динамична, изпълнена с изкушенията на безброй предизвикателства и рискови ситуации.

В случай, че ви хрумва въпрос: „Как да укротим Тигъра?“, странно, но той не съвпада с актуалната класация на най-често задавани въпроси. Там, ако си спомняте, в Русия питаха най-много: „Какво е „симпъл-димпъл?, в Украйна се интересуваха как да се омъжат, в Съединените Американски Щати - как да бъдат по-привлекателни, а ние се вълнувахме от най-естествените общочовешки неща: какво да ядем, как да напишем есе и как да се сдобием със зелен сертификат. Тигърът вероятно ще влезе в следващата годишна класация.

Но факт е, че в икономическо отношение той започва ударно. В буквалния смисъл. Имам предвид досадната инфлация. Ако последваме традиционния модел за защита, както го направиха на други места по света, ще обиколим магазините, ще огледаме стоките, ще подберем онези от тях, които са най-уязвими на инфлация, ще ги изкупим и ще ги натъпчем в килера. Предния път се изложихме с тоалетна хартия. Сега да видим накъде ще се втурне прозорливата мисъл. Впрочем, при правилно подбрани стоки, нещата работят относително добре.

Какво още за тигъра? Би се отнесъл с уважение, в случай че отвърнем на икономическите му шамари с приятна доза агресивност в сферата на личните финанси.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Над 120 ретро автомобила участват в конкурс за елегантност във Варна

Националният конкурс за елегантност на ретро автомобили , носещ името на доайена и вдъхновителя на ретро движението в България - варненеца Николай Колев-Бижуто, ще се проведе на 14 септември в морския град. Откриването е в 11:00 часа на входа на Морската градина до Слънчевия часовник. Събитието се организира с подкрепата на Община Варна. За..

публикувано на 13.09.24 в 17:47

За книгата "Крайморска Добруджа - Балчик, Каварна, Шабла": Никой така детайлно не е описвал топонимите от Дуранкулак до Кранево

„Всеки от нас е в триадата на времето - минало-настояще-бъдеще. Защото в настоящето и бъдещето винаги има и част от миналото. Тази книга е за миналото, но е написана с взор насочен към настоящето и бъдното. Тя е резултат от многогодишни проучвания с прилагане методите на научното дирене. Същевременно сме се постарали да избегнем сухотата на чисто..

публикувано на 13.09.24 в 16:35

Пожарната в Балчик: Пожарът на кораб е от сложните

Обгазен работник на пристанището в Балчик е евакуиран след пожар в битовата стая на докерите, при който горяща печка възпламенява и облицовката на стената. Такъв бе сценарият на днешното пожаро-тактическо занятия на порта в Белия град, организирано в рамките на Седмицата на пожарната безопасност, която се провежда от 9 до 15 септември. Точно в 10.00..

публикувано на 13.09.24 в 14:10

Отговорно инфлуенсърство? Що е то

Покрай казуса с чалга певицата, която рекламираше енергийни напитки под формата на прах се заговори за отговорно инфлуенсърство. Всеки може да бъде инфлуенсър в днешно време, казва маркетологът Иво Илиев. Ето наскоро видяхме две млади момчета с китари, които свирят и изведнъж от улични музиканти станаха инфлуенсъри. Това, което е..

публикувано на 13.09.24 в 13:00

Седмична прогноза за времето от 13 до 19 септември

В петък денят ще започне със слънчево време, но впоследствие облачността ще се увеличи и към края на деня на изолирани места ще превали слаб дъжд. Вятърът от юг-югоизток ще се усили. Минимални температури 12°-17°, по крайбрежието 15°-20°, максимални между 27° и 32°, по брега на морето 24°-29°. От събота до понеделник облачността ще е по-често..

публикувано на 13.09.24 в 06:41

Варненец: Да се глобява общината за счупена кола от дупки по пътищата, парите за благотворителност

Да налагат глоби на община Варна за некачествено изпълнение на пътен ремонт, а средствата да бъдат вкарвани във фонд и използвани за благотворителни цели. Това предложение отправя варненецът Йордан Йорданов. Той посочи, че всекидневно шофьорите в морската столица се сблъскват с естествени препятствия като дупки и хлътнали шахти, които нанасят материални и..

публикувано на 12.09.24 в 12:55

"Трън в очите" ли са хората с увреждания във Варна?

Доколко хората с увреждания у нас са интегрирани в обществото, имат права като всички останали, имат достъп до обществени места и въобще могат да живеят нормално?   Потърси ни редовният ни слушател Красимир Вълев, който живее в кв. „Аспарухово“ и който е загубил единия си крак при инцидент и се придвижва трудно с патерици. Решил да отиде..

публикувано на 12.09.24 в 09:11