Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Затвориха Дарданелите заради заседнал кораб

Протокът Дарданели е затворен за движение на кораби поради авария с кораб, се казва в изявление на Генералната дирекция по морските въпроси към турското Министерство на транспорта и инфраструктурата.

"Поради факта, че корабът "Капитан Ширягин" е заседнал на плитчина рано сутринта, пристанищната администрация на Чанаккале затвори двупосочния морски трафик в пролива Чанаккале и бяха издадени инструкции за спасяване на кораба в съответствие с официалните разпоредби", се казва в изявлението. /БГНЕС




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

В понеделник ще е слънчево и още по-горещо

През нощта ше е ясно и почти тихо, само по Черноморието със слаб северен вятър. Преобладаващи минимални температури между 17° и 22°, за Варна около 19°. Утре ще е слънчево и още по-горещо! Ще духа слаб вятър от изток и североизток, по Черноморието до умерен, следобед подсилен от бриза. Максимални температури от 34° до 39°, по брега на морето..

публикувано на 07.07.24 в 16:12
Марин льо Пен

Рекордна избирателна активност на парламентарните избори във Франция

До обяд на втория тур на парламентарните избори във Франция са гласували 26,63% от избирателите. Процентът е най-високият от 1981 г. насам, предаде Франс 24. Представители на Министерството на вътрешните работи потвърдиха засиления интерес към вота. Очаква се..

публикувано на 07.07.24 в 14:27

Планинско спасяване направи въздушната линейка от Стара планина до Пловдив

Екип на "България Хели Мед Сървиз" е транспортирал пациент след инцидент в Стара планина до УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив. Сигналът е подаден от Планинската спасителна служба. Пострадалият е 40-годишен мъж, а инцидентът е станал в района на връх Ботев. Той е в..

публикувано на 07.07.24 в 13:47
шоколад

1 милиард души ядат шоколад всеки ден

Всяка година на 7 юли дава възможност на любителите на шоколада по света да се отдадат на любимото си лакомство без чувство за вина. Денят е посветен и на всички видове лакомства, направени от шоколад, включително шоколадово мляко, горещ шоколад, шоколадови бонбони, шоколадова торта, брауни или всичко, покрито с шоколад...

публикувано на 07.07.24 в 13:43
Юли, 2024 г.

Жега и в понеделник

През нощта ще е ясно и почти тихо, само по Черноморието със слаб северен вятър. Преобладаващи минимални температури между 17° и 22°, за Варна около 19°. Утре ще е слънчево и още по-горещо!  Ще духа слаб вятър от изток и североизток, по Черноморието до умерен, следобед подсилен от бриза. Максимални температури от 34° до 39°, по брега на..

публикувано на 07.07.24 в 13:31

ДКЦ - 3 Варна няма да работи на 7 и 8 юли

Причината е възникнал пожар в сградата, който е овладян. Няма пострадали лица, нанесени са материални щети Поради възникнал пожар в сградата на ”ДКЦ 3 – Варна” ЕООД, лечебното заведение и спешният център към него, както и стоматологичните кабинети няма да работят на 7 и 8 юли. Нуждаещите се пациенти могат да се обърнат към спешен кабинет в..

публикувано на 07.07.24 в 13:29

Двама души са леко пострадали при пожара в квартал „Младост“ във Варна

Двама души са леко пострадали при пожара в блок 148 във варненския квартал „Младост“, за който Радио Варна съобщи по-рано.  По последна информация пожарът е започнал в апартамент на петия етаж във вход 4 на бл.148 в кв. „Младост“. 80-годиишната собственичка на жилището е запалила свещ в спалнята и отишла в друга стая. Тя е леко обгазена и..

публикувано на 07.07.24 в 12:29