Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лесна работа: Наздравица


В светлата седмица на светлите мисли равносметката е направена, пролетта разцъфтява и всеки от нас продължава в посоката, която е определил като правилна. Време, в което милиони мънички радости засилват цветовете на живота и го правят още по-красив и очарователен. Време за планове и празнични наздравици.

Моята наздравица е за всички красиви мигове, за всички велики дни, моменти и събития, когато душите на хората празнично се усмихват, изпълнени с благодарност и любов.

За всички срещи, споменът за които топли сърцето и в най-сивите дни.

За хората, които загрижено и всеотдайно ни даряват светлина, когато наоколо е мрачно.

За хората, които подават ръка и ни връщат към правилния път в моментите на изпитания, когато спираме обезкуражени... някъде там - преди целта, преди случването, преди резултата. За тези, които не се отказват от нас и в най-лошите ни прояви, защото до край вярват в онова безценно, смислено и добро зрънце, което пазим в себе си. Дават му шанс да оцелее, да расте и закрепва, да се превърне в нашата прекрасна истина; в съкровището, което сме или можем да бъдем.

За всички казани добри думи. За всички хубави думи, които не успяха да стигнат до нас, но са на път и ще донесат сили, кураж и воля за продължение.

За всяка ценна среща. За всяка светла личност. За хората, пожелали да отворят вратата към нашия малък личен свят, да надникнат в него, да останат за малко... Може би дори за повече... А може би дори до последния дъх.

За всеки незабравим миг, за всяка усмивка и подкрепа, с която тези хора ни даряват.

Живеем със своите демони, страдания и тревоги. Имаме своите колебания, въпроси и страхове. И моята наздравица е за всеки, който разбира това и се отнася с търпение и обич. За всеки, който не спира да ни припомня, че предизвикателствата идват с причина и често ключът към справянето е в самите тях, стига да бъдем така прецизни да го потърсим.

Всеки, който се старае да не забравяме колко прекрасен е животът.

Всеки, който вдига прашната завеса на унинието, отваря прозореца, показва ни великолепната гледка, която се открива през него и ни повежда далеч от колебанията - навън, където всичко е възможно и постижимо. Където всяко нещо предстои и очаква ние да пристъпим смело към него, да го създадем, да го оценим, да го оцветим, да му вдъхнем живот, да продължим в негова чест, изпълнени с благодарност и щастие за всичко тук и сега.

За всеки човек, който приема да бъде част от живота ни с всички негови важни истории, тихи моменти и светли празници.

За всички наздравици, които вдигнахме през годините и за тези, които предстоят!

За всички щури танци, които не пропуснахме. За всяка песен, която изпяхме силно и щастливо, така че целият свят да чуе, да приеме щастието ни, да се зарази от него и да го умножи по още милиони като него, озвучени от милиони други хора с песен, целувка, дума или смях. За да

расте щастието, да блестят погледите и нещата, с които се захващаме да стават все по-смислени и добри.

Всеки има свой начин да почувства съвършенството на празника, всеки има своя велик и специален ден. Каквото и да е лицето на Вашия празник, желая Ви душата му да е светла, чиста и волна!

Великият ден, а в него - ние и любимите ни хора, готови за радост, успехи и много следващи велики и щастливи дни.

автор: Даниела Иванова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Нощ на литературата" предстои на 25 септември във Варна

Тринадесетото издание „Нощ на литературата“ ще се проведе на 25 септември във Варна и още девет града в България. В навечерието на Европейския ден на езиците ще бъдат разлистени страниците на най-новите европейски литературни текстове в някои от знаковите пространства за култура в морската столица. Събитието вече дълги години привлича любителите на..

публикувано на 19.09.24 в 09:26

Обредна яма и рядък зооморфен съд от 4 150 г. пр. Хр. откриха в "Провадия-Солницата"

Обредна яма с депонирани обредни предмети от късния халколит е открита в Праисторическия солодобивен център "Провадия-Солницата". Това съобщи академик Васил Николов - ръководител на разкопките. Той обясни, че откритието е много важно, защото обредите са извършвани, преди хората да напуснат селището заради климатичните промени и пресъхването на..

публикувано на 18.09.24 в 17:00

Преглеждат безплатно за риска от туберкулоза във Варна

И утре, 19 септември, в рамките на кампания „Седмица на отворените врати“, ще се проведе безплатен скрининг за риска от туберкулоза във Варна, припомнят от общинския пресцентър. Прегледите се провеждат в „Специализирана болница за активно лечение на пневмофтизиатрични заболявания-Варна“ ЕООД (адрес: ул. „Мануш войвода“ №11 А) от 8 до 11:30 ч. в кабинет..

публикувано на 18.09.24 в 14:26

Безплатно плуване за деца във Варна, записванията са до 22 септември

Нов курс по плуване за деца от 8 до 12 години  започва следващата седмица на плувен басейн „Делфини“ във Варна. Записванията за начално обучение са до 22.09.2024 г.,  а тренировките ще се провеждат от 23.09.2024 г. до 07.11.2024 г. Началното обучение се провежда от СК „Делфин“, СК „Юлиян Русев“, СК „Галата “, ПСК „Черно море“, СК „Астери“, СК..

публикувано на 18.09.24 в 11:55
Снимката е с илюстративна цел

18 септември е обявен за Ден без загинали на пътя

На 18 септември се отбелязва Денят без загинали на пътя. Той се отбелязва в цялата страна под патронажа на министъра на вътрешните работи и е част от Дните на безопасността на пътя на Европейската мрежа на службите на пътна полиция.  Инициативата се провежда в рамките на Европейската седмица на мобилността (16-22 септември).  Мотото на кампанията тази..

публикувано на 18.09.24 в 09:52

София Колева, която има пет именици в семейството си: Здраве за всички!

Православната църква почита паметта на светите мъченици Вяра, Надежда, Любов и тяхната майка София. Имениците, на които можем да честитим днес, са много, но в семейството на общинския съветник от ПП-ДБ във Варна София Колева денят е изключително специален, защото празнува не само тя, но и много от нейните близки. "Днес празнуваме: моята майка Любка и..

публикувано на 17.09.24 в 16:30

Варна ще отбележи 116 години от Независимостта (програма)

Община Варна организира тържественото честване на 22 септември – Независимостта на България. Отбелязването на 116 години от историческото събитие включва военен ритуал по издигане на националното знаме на Република България и молебен. Програмата ще продължи с празнично хоро с Фолклорен ансамбъл „Варна“. Тържественото честване е от 10 часа на 22..

публикувано на 17.09.24 в 14:05