Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Теди Кацарова: "Един за друг" ще е следващата моя нова песен

Теди Кацарова е редовен гост в предаването на Доно Цветков "Може би ДА", особено когато има участие във Варна, с усмивка и позитивизъм зарежда всички.

И днес спази тази отколешна традиция. И посети първо студио на Радио Варна.

"Имам ли теб, аз имам крила" звучи често като поздрав по време на сватбите, които през последните две години ту се насрочваха, ту се отлагаха.

"Радвам се, че съм част от съкровените моменти, паметните мигове на хората", сподели в ефир певицата.

- Усещам, че в момента си с крила? Има такова усещане в студиото или извън него?

- Да. Той е до мен сега. В студиото съм с моя приятел Ян, с когото се запознахме в една дискотека във Варна. Мислим на 22 юли да се върнем отново тук и да отпразнуваме това събитие. Свързани сме с Варна.

- Теди, ти имаше шанса да работиш в други държави, в скандинавските страни, смяташ ли дали един млад изпълнител има шанса да се реализира другаде?

- Да. За мен румънците са типичен пример чрез удара, който направиха в денс музиката. Те бяха силно подкрепени от държавата си обаче. Много ми се иска и ние да имаме по-добър мениджмънт, за да отворим своите граници. За да може добрите ни деца, които пеят хубаво, но е необходимо техните изпълнения да са на английкси, и то на добър акглийски, за да им се отворят вратите в чужбина.

- Малко от българската продукция стига навсякъде... Ние, в националното радио, винаги пускаме български песни.

- Всичко зависи и от музикалните редактори. Всички ние записваме и постоянно се прави продукция и почти всички ние използваме живи музиканти. Където и да отидеш по света, масово се слуша музиката, създадена от местните творци на местния език. Бях в Парагвай. Там звучи основно латино музика, но те са много отворени към света. Бях там в продължение на два месеца. Запознах се с изключителни музиканти, които правят етно, фънк, джаз и интересни симбиози, кавъри. Поканиха ме в проект на кавъри в техни варианти. Изпълнявам вокалите. Направи ми впечатление, че местните творци бягат от своята националност, няма вкарана много индианска култура, смесват стилове.

- Каква е разликата, когато работиш с музиканти у нас и в чужбина?

- Ние, музикантите, веднага се надушваме. Лесна е комуникацията помежду ни. Била съм в детска количка, когато родителите ми са записвали първия си албум. На двегодишна възраст и аз съм им помагала по време на изява на кораб в Скандинавия.  Аз съм екстроверт. Харесва ми да попадам в света на местните, да се обличам като тях. В Парагвай са много усмихнати хората, не понасят някой да крещи. Това са благи хора, които винаги искат да ти помогнат. Бедни са, но богати душевно хората в Парагвай.

Цялото интервю може да чуете тук:


На 10 август певицата Теди Кацарова ще бъде във Варна за съвместен концерт с още певици, сред които Силвия Кацарова, Тони Димитрова, Йорданка Христова, Нелина.

По публикацията работи: Ваня Славова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Морски еколог: Високите температури са пагубни за част от живите организми в Черно море

Наблюдаващата се тенденция от последните 8-9 години за изместване на сезоните и удължаване на лятото остава. Високите температури започват още от края на май и вече в началото на юли достигат своя пик, както на атмосферния въздух, така и на морската вода . Тези фактори носят последици за живите организми в Черно море.  Това каза доц. д-р Виолин Райков..

публикувано на 16.07.24 в 08:35

Румънецът Габриел, който чисти България: Много добри хора срещнах за една година

Румънецът Габриел, който е познат у нас с акциите си по почистване на различни градски пространства и който намери много съмишленици, не се отказва и продължава да дава добър пример. Той живее и работи в Лондон, където заедно със съпругата си отглеждат децата си. Тя е от Варна и прекарват известно време и в морската столица. Семейството редовно пътува до..

публикувано на 16.07.24 в 08:30
Каръл и Норман Макдоналд

"Шотландски боец" от село Куманово

Какво знаете за Шотландия? Част е от Обединеното кралство, а населението ѝ е около 5 милиона и 500 хиляди души. Известни са с характерния си, специфичен акцент в изговора на думите, който понякога затруднява общуването с тях. Шотландци са и съпрузите Норман и Каръл Макдоналд, които от години прекарват летата си в аксаковското село Куманово. Те..

публикувано на 15.07.24 в 08:20

Max Cavalera (CAVALERA CONSPIRACY, SOULFLY, екс-SEPULTURA): Важно е да не забравяме миналото

Интервю с Max Cavalera (CAVALERA CONSPIRACY, SOULFLY, екс-SEPULTURA) Кой не знае Max Cavalera, кой не е чувал за него. В рамките на година заедно с брат си Iggor, двамата презаписаха първите три издания на SEPULTURA – минилбума „Bestial Devastation”, дебюта „Morbid Visions” и „Schizophrenia”. Под името CAVALERA Max и Iggor ще направят концерт и в..

публикувано на 15.07.24 в 07:10

Биляна Раева: И магьосник да стане управител на Градски транспорт няма да обърне тенденцията дружеството да е на загуба

Общинската фирма „Градски транспорт“ продължава да е на загуба, при тези обстоятелства и магьосник да стане управител няма да обърне тенденцията. Това каза в обзорното предаване на Радио Варна „Позиция“ общинският съветник от ГЕРБ/СДС Биляна Раева. По думите и, общинският съвет продължава да е принципал на дружество „Градски транспорт“, но..

обновено на 14.07.24 в 10:40

Арх. Михий ван Дрийш: Крайбрежната алея във Варна не трябва да изглежда като автомобилна улица

Решенията за оползотворяване на морския бряг в градовете трябва да се основават на природата, смята главният архитект на Грьонинген в Кралство Нидерландия Михий ван Дрийш. Паркът и плажната ивица във Варна са уникални. Крайбрежната алея не трябва да изглежда като автомобилн аулица, а да бъде по-удобна за пешеходци и велосипедисти, както и да..

публикувано на 13.07.24 в 16:15
Петра Димитрова

Изложбата на Петра Димитрова - протест срещу консуматорството в съвременното общество

Летният сезон в Галерия A&G Art Meeting, Варна,  продължава със самостоятелна изложба живопис на една млада художничка – Петра Димитрова.  Все още в началото на творческия си път, Петра вече е разпознаваем автор, който изгражда собствен, провокативен стил на изразяване. Познаваме от предишни нейни представяния интереса и към..

публикувано на 12.07.24 в 08:10