Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Правото и бизнесът в съвременното общество

Предизвикателствата пред правната система в България и бизнесът, е основната тема на поредната научна конференция в Икономически университет – Варна. Тя се организира от катедра „Правни науки”. "Правото и бизнесът в съвременното общество" е темата, под която са обединени докладите на участниците.

За шести път катедра "Правни науки" организира научната конференция за проблемите, тенденциите и бъдещето в тази сфера.

Финансирането на съдебни спорове от трети страни е тема, която тепърва трябва да получи своята европейска регулация. В англосаксонското право практиката е силно използвана, но не така стоят нещата с европейската правна система. Подобно частно финансиране на съдебни спорове би могло да доведе до промяна на средата, задушаване на конкуренцията, както и натрупване на капитали по съдебен път.

Повече от евродепутата Емил Радев, който участва на шестата правна конференция, организирана от Икономически университет – Варна по повод предизвикателствата пред правната система и бизнеса.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Днес е погребението на незабравимия Ален Делон

Легендата на киното Ален Делон, който почина на 88-годишна възраст, ще бъде погребан днес. Жан-Мишел Ди Фалко, бивш епископ в югоизточния град Гап, заяви, че актьорът го е помолил да отслужи погребалната служба. Той не посочи нито място, нито час на церемонията, но френските новинарски канали CNews и BFMTV съобщиха, че тя ще се състои в 17:00 ч...

публикувано на 24.08.24 в 09:44

Високи температури в 20 области, живакът ще достигне 38 градуса, за Варна 94% влажност

Обявен е жълт код за високи температури в 20 области на страната за днес, 24 август, в някои от областите термометрите ще показват 38 градуса. Във Варна и крайбрежието ще преобладава слънчево време. Сутринта ще е почти тихо, по-късно ще духа слаб, по Черноморието до умерен вятър от север-североизток. Максимални температури между 32° и 37°, по..

публикувано на 24.08.24 в 08:26

245 млн. лв. компенсации за високите цени на електроенергията за бизнеса

Над 633 хиляди небитови клиенти в България ще могат да се възползват от 100% компенсации за цена на електроенергията над 180 лв. за мегаватчас, след одобрение от Европейската комисия. Това обяви в Слънчев бряг министърът на туризма Евтим Милошев пред браншови организации в сферата на туризма. Присъствието на министър Милошев в най-големия курортен..

публикувано на 23.08.24 в 19:04

Италианският актьор Франко Неро получи Почетния знак на кмета на Варна

Италианският актьор Франко Неро бе удостоен с почетния знак на кмета на Варна. Той отбеляза, че наградата за него означава, че в живота си и в своята кариера е посял много. Това е едно голямо признание за мен и за моето творчество, каза той. Обикновено подобни отличия се връчват на колеги, които вече не работят, а аз почти съм преполовил..

публикувано на 23.08.24 в 18:03

Пътници бутаха локомотива на влак на излизане от Пловдив

Пътници във влака Пловдив – Димитровград бутаха локомотива, за да бъде отстранена повреда. За куриозния случай съобщи във Фейсбук профила си писателката и блогър Йорданка Николова (Дани дел Нико), която е пътувала във влака, съобщава БНР. На излизане от Пловдив машинистът съобщил на пътниците: "Дотук бяхме. Пантографът се заключи".  Авторката..

публикувано на 23.08.24 в 17:34

През есента започва ремонтът на ул. "Д-р Пискюлиев"

Община Варна приключи подготовката на документацията, разрешителните и договорите за основен ремонт на ул. „Д-р Пискюлиев“ до Колхозния пазар в централната част на града. В ремонта ще бъдат вложени над 1,3 млн. лв. Проектът се финансира по програмата на Министерството на финансите за инвестиционни проекти на общините, по която Община Варна получава 100..

публикувано на 23.08.24 в 16:04

Наесен възобновяват работата по доизграждане на магистрални водопроводи по пътя Варна - Златни пясъци

Наесен се възобновява работата по доизграждане на магистрални водопроводи по пътя Варна - Златния пясъци. Община Варна, „Водоснабдяване и канализация - Варна“ ООД и пътностроителните фирми обсъдиха съвместни координационни действия във връзка с втория етап от проекта за водния цикъл, който се реализира от ВиК дружеството. Той е за реконструкция и..

публикувано на 23.08.24 в 14:53