Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Медици на протест в Добрич

В Деня на българския лекар работещи в Многопрофилната болница в Добрич и в Центъра за спешна медицинска помощ излязоха на протест. Тяхното основно искане е за достойно остойностяване на труда им, за подобряване на условията им на работа, както и за изпълнение на поетите ангажименти в сектор здравеопазване.

Ефективните стачни действия на медицински сестри и санитари в областната болница в Добрич няма да започне този петък, тъй като не се е постигнало споразумение за осигуряване на нормалното функциониране на лечебното заведение с ръководството му. До събота се очаква да бъде свикана арбитражна комисия. В подкрепа на колегите си на днешния протест излязоха и лекари.

В подкрепа на Националния протест спешни медици в Добрич, които не са на дежурство, също излязоха пред центъра с искане за по-високи заплати.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Отново високо напрежение в Близкият изток, Израел обяви извънредно положение след като атакува "Хизбулла"

Израелската армия извърши десетки превантивни удари в Ливан, след като разкри подготовка за "мащабни атаки" от терористичната групировка Хизбула. Военните предупредиха израелците да очакват мащабна атака с ракети и дронове. Сирените за въздушна тревога прозвучаха в северната част на страната. На свой ред Хизбула минути обяви мащабна операция...

публикувано на 25.08.24 в 08:36

Трима са вече задържаните за нападението в Солинген, сред тях е и предполагаемият извършител

Трима души са арестувани В Германия за убийството на трима души в град Солинген в западната част на страната. Вчера терористичната организация "Ислямска държава" пое отговорност за нападението. Според германската полиция е задържан „истинският заподозрян“ за нападението с нож в петък вечерта, при което бяха ранени и 8 души. Властите съобщиха,..

публикувано на 25.08.24 в 08:33
Пейзажи от Варна

32 градуса в неделя във Варна

През нощта ще е ясно. Във вътрешността ще е почти тихо, а по Черноморието ще духа слаб северен вятър. Минимални температури между 16° и 21°, по крайбрежието до 23°, за Варна около 21°. През деня ще е предимно слънчево, в следобедните часове с временни увеличения на облачността. Тогава на места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще..

публикувано на 24.08.24 в 15:42

Очаква се скоро Франко Неро да се снима в българския филм „Аве Мария“

Искрено съм се забавлявал по време на кариерата си,тъй като съм от малкото актьори, които са се снимали във всички жанрове-това каза на пресконференция във Фестивалния и конгресен център-клон на НДК във Варна италианската кинолегенда Франко Неро. Той сподели, че е имал късмета да работи с гениалния режисьор Куентин Тарантино и с великия актьор..

публикувано на 24.08.24 в 15:22
Плаж к.к.

Ваканционно селище "Албена" отбелязва своята 55-та годишнина

Както през последните 55 година, на всеки 24-ти август от далечната 1969 година, ваканционно селище "Албена" ще отпразнува своя рожден ден с празничен концерт и много изненади за своите гости и приятели.   Кулминация в програмата за отбелязване на годишнината ще бъде шоуто на знамения цигулар Васко Василев, което започва точно в 21:30 ч. на..

публикувано на 24.08.24 в 12:01

Девня празнува с богата програма няколко дена

Девня ще отбележи 55-ата си годишнина от обявяването си за град с четиридневна програма. Сред звездните изпълнители на празничния концерт са фолклорен ансамбъл „Варна“, кипърската звезда Аристос Константину & бенд, група „Тангра“ и фолкдивата Камелия, научи Moreto.net На 27 август се навършват 55 години, откакто селата Девня, Река Девня и..

публикувано на 24.08.24 в 11:56
Снимката е илюстративна.

Пожари избухнаха на остров Крит

Три нови пожара са избухнали на гръцкия остров Крит. Все още не е загасен и..

публикувано на 24.08.24 в 11:45