Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Затвориха временно Босфора заради гъста мъгла

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Гъста мъгла стана причина за временното затваряне на Босфора тази сутрин, съобщи телевизия ТРТ1, позовавайки се на информация от бреговата охрана на Турция.

От 04:35 ч. движението на корабите в двете посоки временно е преустановено. Видимостта в Босфора и Мраморно море не надвишава 500 метра, отбелязва телевизионният канал.

Според информацията на ТРТ, движението на кораби през Босфора се очаква да бъде възстановено около 09:00 часа.
По публикацията работи: Ваня Славова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Екатерина Захариева

Парламентът освободи Екатерина Захариева като депутат

Народното събрание прекрати правомощията на Екатерина Захариева като депутат , съобщава БНР. Причината за напускането на парламента е номинацията и за еврокомисар. Захариева бе предложена от председателя на ЕК Урсула Фон Дер Лайен за ресор "Стартъпи, изследвания и иновации". 184 депутати гласуваха "за", петима бяха против, трима се въздържаха.

публикувано на 19.09.24 в 10:31

Илин Димитров: Летният сезон беше труден, но сравнително успешен

Летният туристически сазон е към своя край. Той беше труден, но сравнително успешен. Това каза за Радио Варна бившият служебен министър на туризма, а сега секретар на президента по култура, образование и туризъм Илин Димитров. По думите му, летният сезон е малко по-добър от миналогодишния. Малко по-слаби са резултатите спрямо рекордния за..

публикувано на 19.09.24 в 10:21
Снимката е илюстративна

По старо мостче преминават хора и коли в местността Св. Никола, притесняват се от инциденти

Хора и коли имат проблем с преминаването по стар малък мост в местността Св. Никола във Варна, който се намира до ул. "Арх. Костадин Яръмов". Съоръжението е в непосредствена близост до бившата спирка "Почивка" и спрения и впоследствие - пуснат, светофар в района.  Временно не работи светофарът до кръговото на "Почивка", причината - ремонтни дейности..

публикувано на 19.09.24 в 10:10
Снимката е илюстративна

Община Варна: Хиляди фишове са съставени за паркиране в нарушение

24 хиляди фиша за неправилно паркиране са издадени от началото на годината досега в синята зона във Варна. Това каза в предаването „Новият ден“ на Радио Варна Илия Коев, заместник-кмет по обществен ред и сигурност в община Варна. Минималната стойност на глобата е 20 лв. , а размерът на събраните средства е близо половин милион лева, допълни..

публикувано на 19.09.24 в 10:08

Ремонтират основно пристройката към музея "Георги Велчев" във Варна

Около 544 хиляди лева с ДДС са предвидени за реконструкцията на пристройката към Художествен музей „Георги Велчев“ с цел приспособяването за фондохранилище и в арт-център. Община Варна предстои да обяви обществена поръчка следващата седмица. Ще се изградят нов покрив, допълнителни конструктивни елементи, разпределителни зидове, подови покрития,..

публикувано на 19.09.24 в 10:06

Сдвояват пациентските досиета с приложението "еЗдраве" в Балчик

Дейности по сдвояване на електронното пациентско досие с мобилно устройство ще има днес и утре (19 и 20 септември)  в сградата на Община Балчик. Мобилното приложение "еЗдраве" осигурява на всеки българин възможността за персонализиран достъп до личното му електронно здравно досие. Най-важното, което трябва да знаят желаещите, е, че за да бъде сдвоено..

публикувано на 19.09.24 в 09:59

ДАНС: През България не са извършвани митнически операции с взривените пейджъри

Във връзка с медийни публикации, в които се твърди, че регистрирана в България фирма е доставила на ливанската организация "Хизбула" пратки с комуникационно оборудване (пейджъри), които са взривени на територията на Ливан и Сирия, Държавна агенция "Национална сигурност" съобщава, че през територията на България не са реализирани митнически операции с..

публикувано на 19.09.24 в 09:50