Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С крака слагат асфалт в Кичево

6
Дупки по улиците в село

Кичево е едно от големите и хубави села от общо 22-те в Община Аксаково, ако не се фокусираме в уличките.


Ивайло Йорданов живее заедно със семейството си в селото, макар че бизнесът му е във Варна.

Човекът изказа възмущението си от факта, че представителите на фирмата, която се грижи за уличната инфраструктура, изсипват натрошен асфалт и буквално с крата утъпкват дупките.

Чуйте още за тази чудна древна технология, приложена в нашето съвремие за попълване на дупките във вътрешните улички на Кичево, от разговора на Даниела Стойнова с Ивайло Йорданов:

Става дума за подизпълнителна фирма на изпълнителя "Пътища и мостове".
Полага се много тънък асфалт.
Атанас Стоилов е кмет на Аксаково. Чрез неговото съдействие на място в Кичево пристигна Гергана Иванова, директор на Дирекция "Инвестиционна политика, екология, програми и проекти".
Става въпрос за улица 15, която е дълга и стига до казана за ракия.

Чуйте още от Гергана Иванова:
Понякога решенията са временни. Зависи какви средства от бюджета ще се предвидят за следващата година.
Иванка Маринова е кмет на Кичево, вече трети мандат:
Ще продължим да следим темата.


По публикацията работи: Ваня Славова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Виктория Василева

Петима депутати от "Величие" създават нова партия с председател Виктория Василева

Петима от разпадналата се група на "Величие" обявиха, че ще създадат нова партия  - "Има смисъл", съобщава БНР.  Неин председател ще е Виктория Василева, а сред членовете на Инициативния комитет за учредяването ѝ са депутатите Георги Куков, Етиен Леви, Дарин Георгиев и Радостин Колев. Бившият председател на ПГ Николай Марков не участва в..

публикувано на 22.08.24 в 13:57

ПП-ДБ и "Възраждане" във Варна в сблъсък заради поправките в Закона за предучилищното и училищното образование

"Възраждане“ и ПП-ДБ отново влязоха в конфликт. Причината е списък с имена учители от Варна, публикуван във "Фейсбук" от местната организация на "Възраждане". В публикацията са изброени 26 преподаватели от училища в града , за които се твърди, че са се подписали против поправките в Закона за предучилищно и училищно образование, предаде БНР.  От..

публикувано на 22.08.24 в 13:25

481 са свободните места за училищни директори в страната

На 19 август 2024 г. приключи кампанията за набиране на кандидатури за училищни директори в България. 481 са свободните места в страната, съобщава БНР.  Според Диян Стаматов, председател на Съюза на работодателите в системата на народната просвета и директор на 119. СУ "Акад. Михаил Арнаудов" в София,  конкурсът е бил дългоочакван, тъй като през..

публикувано на 22.08.24 в 13:07
Димитър Главчев

Главчев представя нов кабинет до понеделник, при успех - избори на 27 октомври

Изборите ще са на 27 октомври, ако избраният за служебен премиер Димитър Главчев успее да състави нов служебен кабинет. Това обяви президентът Румен Радев по време на срещата си с Главчев. "Няма от какво да се срамувам от работата на правителството, на което все още съм служебен премиер", каза Главчев, цитиран от БНР. Радев даде срок до понеделник..

публикувано на 22.08.24 в 12:30

В Добричко нападнаха полицейски автопатрул, укротиха агресивните с електрошок и два изстрела

Полицията в Добрич е задържала трима души след възникнал конфликт между униформените и група от хора. Инцидентът се е случил на 21 август в село Ловчанци. При опитите си да овладеят ситуацията полицаите са използвали електрошок. Един от полицаите е с лека телесна повреда вследствие на нападението. На 21 август, около 19:30 часа в с. Ловчанци,..

публикувано на 22.08.24 в 12:19

Експерт: Китайските онлайн платформи все по-конкурентни заради бързи доставки и ниски цени, липсват обаче тестове за вредни химикали в стоките

Китайските онлайн платформи стават още по-конкурентни на европейските със скъсяването на времето на доставката заради складове, разположени на европейска територия. Възниква въпросът, обаче дали може да се предпазим от рисковете, които носят стоките от Китай, без да са преминали задължителни предварителни тестове за вложени вредни вещества. Това..

публикувано на 22.08.24 в 11:05

Президентът Радев определи Димитър Главчев за кандидат за служебен премиер

Настоящият служебен премиер Димитър Главчев ще остане на поста. Това е решението на президента Румен Радев, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. В 12:00 часа държавният глава ще приеме Главчев в президентската институция, за да му възложи да предложи състав на служебно правителство. Вчера Радев проведе разговори с потенциалните кандидати..

публикувано на 22.08.24 в 10:33