Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Георгиев от "Възраждане": Да бъде увеличена таксата за леглоден в Тубдиспансера

| обновено на 20.12.22 в 19:32

Моментално заплащане на задълженията на Тубдиспансера, спасението му и впоследствие - търсене на средносрочно и дългосрочно решение лечебницата да не генерира финансова тежест за общината и региона. Това са част от предложенията, които от ПП "Възраждане" ще направят на утрешната сесия на Варненския общински съвет. рябва да се направи така, че тази финансова тежест да бъде споделена и държавата да подпомогне Общината в това начинание", каза Георги Георгиев, общински съветник от партия "Възраждане" в предаването "Пост Фактум". 

Той коментира предложението на групата общински съветници от ПП ГЕРБ във Варна за отпускане на до 1 млн. лв. за покриване на задълженията на Тубдиспансера. "Това не е решение на групата на ГЕРБ. Те просто пренаписаха предложение на Възраждане, което ние неколкократно внасяхме в Общинския съвет. Радвам се, че все пак колегите проявиха здрав разум въпреки всички разговори, които сме водили, и въпреки убеждението ни, че точно това трябва да се направи - трябва да се отпуснат пари и максимално бързо да се покрият задълженията на болницата, а работещите хора там да получат заплатите си преди Коледа. И така Варна трябва да запази това място, което е един оазис на здравеопазването в региона. Но това е временно решение - този проблем стои открит, докато не се вземат кардинални решения", посочи Георгиев.

По думите му, решението е да бъде увеличено заплащането на леглоден в болницата. "Тези 95 лева са недостатъчни", допълни общинският съветник.

Георги Георгиев акцентира, че всичко, което се случва в момента с Тубдиспансера, е плод на гражданския натиск - на присъствието на организацията на терен. "По време на протеста вчера разговаряхме с хората - над около час бяхме на терен и изслушахме проблемите им. Те бяха категорични, че няма да търпят да се подиграват с тях", каза Георгиев.

Какво още каза той - чуйте от разговора на Валери Великов с общинския съветник от "Възраждане" Георги Георгиев:



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна

Топъл обяд за уязвими в община Добрич

Община Добрич възобнови предоставянето на топъл обяд по проект, съфинансиран от Европейския социален фонд. Реализирането на дейността ще продължи до края на месец април 2025 година. Безвъзмездната финансова помощ е в размер на близо 173 000 лв. Топлият обяд включва супа, основно ястие и хляб и ще бъде предоставян всеки работен ден. Документи за..

публикувано на 06.10.24 в 15:49

Опасни стоки за деца с фталати, хром, никел, кадмий и олово

Фталати, хром, никел, кадмий и олово са сред най-често срещаните химични елементи и съединения в забраняваните за продажба и изтегляни от пазара стоки за деца. Това съобщават от онлайн платформата „Ние, потребителите“, като се позовават на данни от регистъра на европейската система за бърз обмен на информация за доказано опасни нехранителни..

публикувано на 06.10.24 в 13:38

Земеделци готови на протест заради забавената "украинска помощ"

Все повече браншови организации в земеделието обявяват протестна готовност заради неизплатените средства по т.нар. украинска помощ. Към протестните декларации на зърнопроизводителите, овцевъдите и биопроизводителите се присъединиха и членовете на Камарата на производителите на плодове и зеленчуци. По информация на БНР в понеделник..

публикувано на 06.10.24 в 11:02

Четирима души са задържани за търговия с наркотици във Варна

Двама мъже на 19 и 23 години и две жени на 18 и 19 годишна възраст са задържани за търговия с наркотици. Те са известни на МВР, съобщават от областната дирекция във Варна. Задържани са от криминалисти от Трето РУ при специализирана операция в петък. След претърсване на жилищата им са открити и иззети таблетки екстази, марихуана, метамфетамин и две..

публикувано на 06.10.24 в 10:42

Жълт код за валежи във Варна и Добрич

Днес по преминаващ фронт времето ще остане облачно, с прекъсвания ще вали дъжд. В следобедните часове е възможно развитие и на купесто-дъждовна облачност и на места валежите да са интензивни с гръмотевици. Вятърът ще е слаб, ще променя посоката си, към нощта ще се усили от северозапад. Сутринта остава топло с високи минимални температури от 16..

публикувано на 06.10.24 в 08:15

Започна месецът на дарителите във варненския зоопарк

Месецът на дарителите и осиновителите на животни във варненския зоопарк започна днес, в Световния ден за защита на животните. Началото беше поставено с тържество, с участието на деца от Детска градина "Синчец" с директор Снежина Дамянова. Директорът на зоокъта Иванка Стоянова поздрави присъстващите и каза, че са много благодарни на..

публикувано на 05.10.24 в 13:37

БАБХ напомня на ловците задължително да взимат проби от отстреляните диви свине за чума и трихинелоза

Сезонът на груповия лов на дива свиня се открива дне, 5-ти октомври. по този повод от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) напомнят, че е задължително предаването на проби за изследване за заболяванията Африканска чума по свинете (АЧС) и трихинелоза. Вирусът на АЧС не засяга здравето на хората, но изследването е необходимо с цел..

публикувано на 05.10.24 в 11:14