Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ако дал си надежда" тази вечер във Варна

Песенният спектакъл "Ако дал си надежда" ще бъде представен от 19 часа тази вечер във Военноморския клуб.

Концертът се организира от екипа на Детско шлагерно студио "ДА" и е финалът на няколкомесечното им обучение по вокална техника, сценично присъствие и танци, работата със звукозаписна техника и в студио, режисиране на клипове.

Идеята на целия екип на проекта „Ако дал си надежда“ е той да стане постоянна инициатива в подкрепа на талантливи млади варненци. Това послание носи и едноименната песен "Ако дал си надежда" в изпълнение на дует "Мания" и детско шлагерно студио "ДА".

Заедно с децата на сцената тази вечер ще бъдат и поп изпълнителите Петя Буюклиева, Милица Божинова и дует "Мания", актьорът Боян Стоянов, Стелко и възпитаници на хореографа Нина Козина, съобщиха организаторите.

Свои майсторски класове във Варна организират певицата Петя Буюклиева и дует "Мания", а ПР консултантката Мария Донева ще проведе открит урок за ролята на визията, личния стил, авторитета, доброто поведение и комуникацията в социалните медии. Майсторският клас ще се проведе в събота, 29 април, от 10.30 ч. в концертната зала на Военноморски клуб-Варна.

 „Ако дал си надежда“ е проект на композитора и музикален продуцент Доно Цветков. Той е председател на фондацията и основател на студио "ДА". В разговор с Мариела Димитрова той разказа за събитието:








По публикацията работи: Олга Карова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Изложба с илюстрации на художника Боян Янев

Изложбата е подредена в художествен музей "Георги Велчев" и в нея са събрани произведения от различни периоди на неговия творчески път. Показани са едни от първите илюстрации на художника - част от неговата дипломна работа в Художествената академия, изпълнени в гваш, по "Приключенията на Том Сойер" и "Приключенията на Хъкълбери Фин" от Марк Твен...

публикувано на 05.10.24 в 16:02

"Любимо място" - изложба на Здравка Василева

От 26 септември 2024 галерия "Ларго" организира за втори път самостоятелна изложба на проф. Здравка Василева. Експозиция е озаглавена „Любимо място“ и представя пред варненската публика колекция от живописни платна, рисувани специално за изложбата и изпълнени в характерния стил на пловдивчанката. Изискана палитра, дълбочина на цвета,..

публикувано на 05.10.24 в 13:27

Димитър Манолов и Мая Манолова с изложба живопис "Следи/ 3"

За десети път варненската галерия "Арт Маркони" посвещава изложбеното пространство на творчеството на Димитър Манолов, след като напусна този свят. Преди три години мотото на изложбите беше „Присъствие”. С него беше припомняно за яркото артистично присъствие в художествения живот, както на град Варна, така и в българската живопис на Димитър Манолов. Вече..

публикувано на 05.10.24 в 13:17

Изложбата "Срещи с безкрая" събира творби от пленер в Балчик

До 31 октомври в Художествената галерия на Балчик е подредена изложбата, резултат от деветдневния труд на художниците, участници в традиционния пленер за гр. Балчик „Художници, Балчик, Любов – Среща на европейски морета“. Пленерът и за кратко фестивал е основан през 2001 г. и не е прекъсвал изданията си вече 23 години. Във времето са създадени огромен..

публикувано на 04.10.24 в 12:00

Творби на Борис Георгиев гостуват в Градската художествена галерия - Варна

Градската художествена галерия “Борис Георгиев” - Варна, представя за пръв път две непоказвани в града произведения на своя патрон - портретни рисунки на актрисата Роза Попова (1879-1949 г.) и художествения критик Стефан Митов (1895-1963 г.), които са притежание на Софийска градска художествена галерия. Рисунките са датирани 1928 г. Борис Георгиев..

публикувано на 03.10.24 в 19:07

Представят каталога "50 години Етнографски музей - Варна"

Етнографският музей във Варна ще представи юбилейно издание, което включва 50 експоната от фонда на музея, свързани с основните теми в експозицията, която представя бита и културата на населението във Варненския регион от втората половина на ХIХ и началото на ХХ век. Изданието "50 години Етнографски музей - Варна" ще бъде представено от 16 часа на 10..

публикувано на 03.10.24 в 12:14

Керанка Далакманска с премиера на стихосбирката "Петият ъгъл" в Каварна днес

Керанка Далакманска представя днес своята нова поетична книга "Петият ъгъл". Премиерата е от 18.30 часа в Художествената галерия "Христо Градечлиев" в Каварна. Редактор на изданието е  писателят Георги Джилянов, а художник - Андрей Градечлиев.  Датата 2 октомври е значима за поетесата - днес тя празнува рожден ден и продължава да търси своя "пети..

публикувано на 02.10.24 в 10:30