Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ани Боланд за сладкарството като страст, но и като предизвикателство

На Спасовден празнуват хлебари и сладкари. Не можем без хляб на трапезата. Не можем и без вкусна торта на празник. Честит професионален празник на всички в бранша!

Съвременният сладкар е художник, скулптор и технолог. Сладките изкушения, преминали през ръцете на майстор - сладкарите са като произведения на изкуството. До голяма степен професията на сладкаря е доста трудоемка. Учи се цял живот. Усъвършенства се всеки ден. В повечето случаи сладкарството се случва на хората в занаята като хоби, което с душа и усърдие може да се превърне в успешен бизнес и се случва.

Пример за сладкар, започнал с торти и сладки за удоволствие в дома, а днес топ-сладкар на България в престижна сладкарница, е шеф-сладкар Ани Боланд. Повече от 12 години тя оставя сладкарския си почерк у варненци. Ани Боланд е един от най-добрите сладкари у нас, а наскоро заедно със своя екип спечели поредно признание от популярно списание в категория  "Десерт" на годината.


Навръх Спасовден ни гостува Анелия Боланд, или Ани Боланд, както всички я познават, за да сподели повече за предизвикателствата в професията, за сладките изкушения и за най-голямото богатство в професионален план - екипът, с който работи.

Последната престижна награда идва ненадейно. Тайно жури, което е посетило сладкарницата два пъти, са консумирали десерти от менюто на Ани Боланд. Оценката им е за цялостния майсторски подход при съчетаване на вкусовете, начин на поднасяне, атмосферата в заведението и цялостното преживяване, което включва и обслужването.

Запитана дали мечтае и за звезда "Мишлен", Ани със скромност отговаря, че това е нещо, за което даже не си е помисляла.

На въпрос има ли си любим десерт - отговорът й е: "Нямам такъв! Абсолютно всеки десерт във витрината ни е бил плод на многобройни поправки, до момента, в който не е станал перфектен, така че смело мога да заявя, че всички десерти са ми любими!".

Най-голямото богатствто в професионален план за Ани е нейният екип, с който заедно вървят по пътя вече няколко години, а с една част от тях са от самото й начало. "Господ ми ги е изпратил!", коментира шеф - сладкар Боланд.

Следващата мечта, която тя си поставя в най-кратък план е да предложи съвсем скоро на всички любители на нейните торти десерти без захар. Старае се да работи с пресни и качествени продукти и никога не би свалила качеството, дори и заради тежките икономически условия, в които се налага да работи.

Още за сладките изкушения и за сладкарството като страст на Ани Боланд може да чуете в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Раздадоха 300 коледни пакета на хора в неравностойно положение във Варна

С благотворителен концерт и 300 коледни пакета зарадваха хора в неравностойно положение във Варна. В навечерието на коледните и новогодишни празници се проведе 20-ото юбилейно издание "Заедно за Коледа", организирано от  Българскияя червен кръст, Община Варна и дирекция "Социално подпомагане". Събитието се проведе в Младежкия дом във Варна. В..

публикувано на 12.12.24 в 15:40
Коледният автобус, украсен от шофьора Ангел Неделчев

Коледен автобус радва варненци и тази година

Вече седма година Ангел Неделчев носи коледния дух във варненския градски транспорт. По традиция шофьорът украсява празнично превозното средство, а на предните седалки, предназначени за децата и техните родители, оформя своеобразен детски кът с играчки и занимания за най-малките, кръстил шеговито: "Тронно място за малкия принц или принцеса и неговия..

публикувано на 12.12.24 в 15:05

Днес за имен ден черпят Спиридон, Дария и Даринка

На 12 декември православната църква чества свети Спиридон, епископ Тримитунтски, чудотворец. Той бил един от великите светители и чудотворци на IV век. Свети Спиридон е роден на остров Кипър по време на царуването на Константин Велики. Станал епископ в кипърския град Тримитунт, участвал в първия вселенски събор в Никея. Според житието му, изхранвал..

публикувано на 12.12.24 в 09:09

Проучване: В килограм пясък от плаж край Созопол има над 400 частици микропластмаса

По-голяма концентрация на микропластмаса по черноморското крайбрежие и морското дъно се наблюдава при липса на пречиствателни станции. Голямо замърсяване има край Созопол. Пробите от плажа показват, че в килограм пясък се съдържат над 400 частици, а от морското дъно - над 1000. Това установи проучване на учени от Лабораторията по морска екология в..

публикувано на 11.12.24 в 16:30
Снимката е илюстративна

Парите за чистота на Варна за догодина ще станат ясни окончателно на сесия

Без промяна остана предложението за размера на сметката за чистотата на Варна за следващата година - 55 млн. лв, от които 15 млн. са парите, предназначени за сметосъбиране и светоизвозване. Това е записано в докладната записка от кмета Благомир Коцев до членовете на комисията. Още няколко цифри от тази прогнозна сума – около 20 млн...

обновено на 11.12.24 в 15:08

Благотворителни кампании в Балчик

"Благотворителен коледен базар в помощ на Теди и нейната майка е организиран до 18 декември в балчишкото училище "Антим I". Нека всички да ги подкрепим!", призовават от училището. На обособения щанд във фоайето се продават коледни декорации и сладки, изработени от ученици и работещи в училището. Има и дарителска кутия. Междувременно дарителската..

публикувано на 11.12.24 в 14:40

Варна се побратими с аржентинския град Мар дел Плата

Кметът на Варна Благомир Коцев и аржентинският му колега от Мар дел Плата Гилермо Монтенегро подписаха Споразумение за побратимяване между двата пристанищни града. Официалната церемония се проведе в аржентинския град в присъствието на българския посланик в Аржентина Н. Пр. Стоян Михайлов, съобщава общинският пресцентър. В документа се посочва, че двата..

публикувано на 11.12.24 в 14:01