Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ани Боланд за сладкарството като страст, но и като предизвикателство

На Спасовден празнуват хлебари и сладкари. Не можем без хляб на трапезата. Не можем и без вкусна торта на празник. Честит професионален празник на всички в бранша!

Съвременният сладкар е художник, скулптор и технолог. Сладките изкушения, преминали през ръцете на майстор - сладкарите са като произведения на изкуството. До голяма степен професията на сладкаря е доста трудоемка. Учи се цял живот. Усъвършенства се всеки ден. В повечето случаи сладкарството се случва на хората в занаята като хоби, което с душа и усърдие може да се превърне в успешен бизнес и се случва.

Пример за сладкар, започнал с торти и сладки за удоволствие в дома, а днес топ-сладкар на България в престижна сладкарница, е шеф-сладкар Ани Боланд. Повече от 12 години тя оставя сладкарския си почерк у варненци. Ани Боланд е един от най-добрите сладкари у нас, а наскоро заедно със своя екип спечели поредно признание от популярно списание в категория  "Десерт" на годината.


Навръх Спасовден ни гостува Анелия Боланд, или Ани Боланд, както всички я познават, за да сподели повече за предизвикателствата в професията, за сладките изкушения и за най-голямото богатство в професионален план - екипът, с който работи.

Последната престижна награда идва ненадейно. Тайно жури, което е посетило сладкарницата два пъти, са консумирали десерти от менюто на Ани Боланд. Оценката им е за цялостния майсторски подход при съчетаване на вкусовете, начин на поднасяне, атмосферата в заведението и цялостното преживяване, което включва и обслужването.

Запитана дали мечтае и за звезда "Мишлен", Ани със скромност отговаря, че това е нещо, за което даже не си е помисляла.

На въпрос има ли си любим десерт - отговорът й е: "Нямам такъв! Абсолютно всеки десерт във витрината ни е бил плод на многобройни поправки, до момента, в който не е станал перфектен, така че смело мога да заявя, че всички десерти са ми любими!".

Най-голямото богатствто в професионален план за Ани е нейният екип, с който заедно вървят по пътя вече няколко години, а с една част от тях са от самото й начало. "Господ ми ги е изпратил!", коментира шеф - сладкар Боланд.

Следващата мечта, която тя си поставя в най-кратък план е да предложи съвсем скоро на всички любители на нейните торти десерти без захар. Старае се да работи с пресни и качествени продукти и никога не би свалила качеството, дори и заради тежките икономически условия, в които се налага да работи.

Още за сладките изкушения и за сладкарството като страст на Ани Боланд може да чуете в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Демографски параметри и обезлюдяването на България

Под това заглавие излезе от печат поредният седми сборник от научни студии и статии на Центъра за демографски изследвания и обучение /ЦДИО/, посветен на съвременните тенденции в развитието на населението в България. Издаването му се осъществява с финансовата подкрепа на Фонд „Култура” при Община Варна съгласно договор номер Д24001345 от..

публикувано на 06.11.24 в 08:00

Във Варна връчиха отличия на 18 млади учители

Кметът на Варна Благомир Коцев връчи общинското отличие за млад учител за мотивиран и добър старт в учителската професия за 2024 година. На специалната церемония в Община Варна бяха наградени 18 преподаватели от училища и детски градини в различни образователни направления и етапи на предучилищното и училищното образование. Всички носители получиха..

публикувано на 05.11.24 в 14:31

Съвети как да изберем газова уредба за колата

Трябва ви газова уредба, но не знаете как да изберете такава и какви са характеристиките, за които трябва да следите? Няма проблем, на помощ идват специалистите от Сигнус Газ, които ще ви дадат цялата необходима информация и ще споделят важни факти, които трябва да знаете. Тип на двигателя – защо е толкова важен? Едно от най-важните неща, които..

публикувано на 05.11.24 в 11:00
На международното летище

Като птиците: Българските туристи "отлитат" на юг в есенните месеци

С носталгия към лятото, в месеците, в които времето е вече хладно като септември, октомври и ноември, много българи решават да пътуват до по-топлите южни дестинации. Така, освен птиците, родните туристи също "отлитат" на юг през есента.  Сред най-предпочитаните дестинации са Турция, Гърция и Египет, каза за Радио Варна туроператорът..

публикувано на 05.11.24 в 09:37

Изложбата "Спомен за Кирил Аспарухов" откриват във Варна

Фотоизложба "Спомен за Кирил Аспарухов" представят днес във Варна. Експозицията ще бъде открита от 18 часа във Фестивалния и конгресен център, централно фоайе.  Шоуменът, поет и журналист, превърнал се в емблема на морската столица, си отиде на 18 декември 2022 г.  Днес той щеше да отбележи своя рожден ден.  Кирил Аспарухов: "А живота е сцена и тази..

публикувано на 05.11.24 в 08:40

Лесна работа: Какво оставяме на децата си?

Напоследък наблюдавах странни случки. Докато купувах талони за паркиране, служителката любезно ми се оплака, че има много работа. Ако може да не издава фактура, защото това допълнително усложнява напрегнатия й ден. Също, да платя в брой, че отчитането на картовите разплащания е по-времеемко и затрудняващо. Няма да предавам детайлно, но докато слушах,..

публикувано на 04.11.24 в 16:16

Българка, живееща във Великобритания, съживява фолклора с книгите си

Галина Танева живее във Великобритания, тя е родом от село Устрем, което се намира на източния склон на Сакар планина. Танева е автор на поредицата от три романа „Нямата рече“, представя и сборник с разкази „Шепот от Сакар“.  Тя притежава и уникална колекция от старинни носии. По време на представяне на книгите си в Арт салона на Радио Варна, тя ще..

публикувано на 04.11.24 в 15:02