Съвременният сладкар е художник, скулптор и технолог. Сладките изкушения, преминали през ръцете на майстор - сладкарите са като произведения на изкуството. До голяма степен професията на сладкаря е доста трудоемка. Учи се цял живот. Усъвършенства се всеки ден. В повечето случаи сладкарството се случва на хората в занаята като хоби, което с душа и усърдие може да се превърне в успешен бизнес и се случва.
Пример за сладкар, започнал с торти и сладки за удоволствие в дома, а днес топ-сладкар на България в престижна сладкарница, е шеф-сладкар Ани Боланд. Повече от 12 години тя оставя сладкарския си почерк у варненци. Ани Боланд е един от най-добрите сладкари у нас, а наскоро заедно със своя екип спечели поредно признание от популярно списание в категория "Десерт" на годината.
Навръх Спасовден ни гостува Анелия Боланд, или Ани Боланд, както всички я познават, за да сподели повече за предизвикателствата в професията, за сладките изкушения и за най-голямото богатство в професионален план - екипът, с който работи.
Последната престижна награда идва ненадейно. Тайно жури, което е посетило сладкарницата два пъти, са консумирали десерти от менюто на Ани Боланд. Оценката им е за цялостния майсторски подход при съчетаване на вкусовете, начин на поднасяне, атмосферата в заведението и цялостното преживяване, което включва и обслужването.
Запитана дали мечтае и за звезда "Мишлен", Ани със скромност отговаря, че това е нещо, за което даже не си е помисляла.
На въпрос има ли си любим десерт - отговорът й е: "Нямам такъв! Абсолютно всеки десерт във витрината ни е бил плод на многобройни поправки, до момента, в който не е станал перфектен, така че смело мога да заявя, че всички десерти са ми любими!".
Най-голямото богатствто в професионален план за Ани е нейният екип, с който заедно вървят по пътя вече няколко години, а с една част от тях са от самото й начало. "Господ ми ги е изпратил!", коментира шеф - сладкар Боланд.
Следващата мечта, която тя си поставя в най-кратък план е да предложи съвсем скоро на всички любители на нейните торти десерти без захар. Старае се да работи с пресни и качествени продукти и никога не би свалила качеството, дори и заради тежките икономически условия, в които се налага да работи.
Още за сладките изкушения и за сладкарството като страст на Ани Боланд може да чуете в звуковия файл.
Под това заглавие излезе от печат поредният седми сборник от научни студии и статии на Центъра за демографски изследвания и обучение /ЦДИО/, посветен на съвременните тенденции в развитието на населението в България. Издаването му се осъществява с финансовата подкрепа на Фонд „Култура” при Община Варна съгласно договор номер Д24001345 от..
Кметът на Варна Благомир Коцев връчи общинското отличие за млад учител за мотивиран и добър старт в учителската професия за 2024 година. На специалната церемония в Община Варна бяха наградени 18 преподаватели от училища и детски градини в различни образователни направления и етапи на предучилищното и училищното образование. Всички носители получиха..
Трябва ви газова уредба, но не знаете как да изберете такава и какви са характеристиките, за които трябва да следите? Няма проблем, на помощ идват специалистите от Сигнус Газ, които ще ви дадат цялата необходима информация и ще споделят важни факти, които трябва да знаете. Тип на двигателя – защо е толкова важен? Едно от най-важните неща, които..
С носталгия към лятото, в месеците, в които времето е вече хладно като септември, октомври и ноември, много българи решават да пътуват до по-топлите южни дестинации. Така, освен птиците, родните туристи също "отлитат" на юг през есента. Сред най-предпочитаните дестинации са Турция, Гърция и Египет, каза за Радио Варна туроператорът..
Фотоизложба "Спомен за Кирил Аспарухов" представят днес във Варна. Експозицията ще бъде открита от 18 часа във Фестивалния и конгресен център, централно фоайе. Шоуменът, поет и журналист, превърнал се в емблема на морската столица, си отиде на 18 декември 2022 г. Днес той щеше да отбележи своя рожден ден. Кирил Аспарухов: "А живота е сцена и тази..
Напоследък наблюдавах странни случки. Докато купувах талони за паркиране, служителката любезно ми се оплака, че има много работа. Ако може да не издава фактура, защото това допълнително усложнява напрегнатия й ден. Също, да платя в брой, че отчитането на картовите разплащания е по-времеемко и затрудняващо. Няма да предавам детайлно, но докато слушах,..
Галина Танева живее във Великобритания, тя е родом от село Устрем, което се намира на източния склон на Сакар планина. Танева е автор на поредицата от три романа „Нямата рече“, представя и сборник с разкази „Шепот от Сакар“. Тя притежава и уникална колекция от старинни носии. По време на представяне на книгите си в Арт салона на Радио Варна, тя ще..