Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започна процедурата по прехвърляне на “Росенец” към държавата

Снимка: БГНЕС

В ход са разговори между ДП „Пристанищна инфраструктура“ и „Лукойл Нефтохим Бургас“ АД по процедурата за прехвърляне на оперативния контрол върху пристанищен терминал „Росенец“ към държавата.

Съгласно прието решение на Министерския съвет №549/11.08.2023 г. концесионният договор е прекратен, считано от 15 август 2023 г. Вече има назначена комисия от министъра на транспорта и съобщенията, която в срок от 30 дни от прекратяването да приеме обекта на концесията, съобщиха от МТС.

ИА „Морска администрация“ е издала заповед за заличаване на „Лукойл Нефтохим Бургас“ АД от Регистъра на пристанищните оператори. В същия регистър предстои да бъде вписана ДП „Пристанищна инфраструктура“, на която се възлага да извършва пристанищните услуги на терминала, съгласно чл.116, ал.2, т.1 и 2 от ЗМПВВППРБ.
По публикацията работи: Ваня Славова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Предимно чужденци са отсядали в 4 и 5-звездните хотели в областта през юни

80.2 % от общия брой на нощувките в хотели, мотели, хижи и къмпинги с 4 и 5 звезди в областта са на чужденци. Това сочат данните за месец юни 2024 г. на Националния статистически институт, Териториално статистическо бюро Североизток.  49,7 на сто от хората, отседнали в 4 и 5-звездни хотели, са български граждани. В местата за настаняване с три звезди са..

публикувано на 22.08.24 в 17:10

Общината прие управлението на бившето Руско консулство във Варна

Община Варна прие управлението на имота на бившето Руското консулство във Варна. Днес се проведе заседание на приемно-предавателната комисия с представители на Община Варна и Областна администрация. Комисията извърши оглед на състоянието на имота и бяха предадени ключовете за всички помещения.   Бившето Руско консулство е разположено в карето между..

публикувано на 22.08.24 в 15:53

Таксиметрови фирми във Варна сезират общината за ликвидирана законна стоянка на автогарата

Таксиметрови фирми във Варна сезират общината за ликвидирана законна стоянка за таксита на новата автогара в морската столица.  Още през 2011-а година стоянката е била изградена по проект и с разрешение от общината, но след строителството на новата автогара тя е премахната, изрязан е тротоарът, който е общинска собственост, посочи Васил Василев,..

публикувано на 22.08.24 в 15:45

МОН за списъка с имена на учители: Няма да бъде допусната репресия и дискриминация

Министерството на образованието изразява позиция, че в системата няма да бъде допусната никаква форма на дискриминация или репресия към учители, ученици и родители. Позицията идва, след като партийната структура на „Възраждане“ във Варна обяви списък с имена на учители, наричайки ги „проводници на джендър пропаганда“, защото са се подписали против..

публикувано на 22.08.24 в 15:29

Регата "Порт Варна" тази събота и неделя във Варна

Традиционната ветроходна регата "Порт Варна" за килови лодки ще се проведе на 24 и 25 август в акваторията на Варненския залив.  Състезатели ще мерят сили в класове ORC, IRC и Конрад 25Р.  Всички варненци и гости на града ще могат да наблюдават ветрилата от брега, тъй като гонките ще бъдат пред Морската градина, а на 25 август в неделя..

публикувано на 22.08.24 в 15:20
Благомир Коцев

Кметът на Варна: Ако мястото за библиотека бъде сменено, започваме от нулата

Ако проектът за библиотеката не се осъществи сега, може би няма да стане никога. Това коментира кметът на Варна Благомир Коцев  в профила си във Facebook във връзка с редица оплаквания за избора на място за строеж на новата сграда на библиотеката.  Ако мястото бъде сменено, означава стартиране от нула, каза още Коцев. Ще е нужно..

публикувано на 22.08.24 в 14:25
Виктория Василева

Петима депутати от "Величие" създават нова партия с председател Виктория Василева

Петима от разпадналата се група на "Величие" обявиха, че ще създадат нова партия  - "Има смисъл", съобщава БНР.  Неин председател ще е Виктория Василева, а сред членовете на Инициативния комитет за учредяването ѝ са депутатите Георги Куков, Етиен Леви, Дарин Георгиев и Радостин Колев. Бившият председател на ПГ Николай Марков не участва в..

публикувано на 22.08.24 в 13:57