Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вече няма непроходими алеи в Морската градина след урагана

| обновено на 22.11.23 в 16:56

В Морската градина във Варна вече няма непроходими алеи, трети ден продължава разчистването и от паднали дървета, клони и листна маса. Това съобщи Стоян Аргиров, директор на общинско предприятие - управление на проекти и озеленяване в общината. По думите му ще са необходими поне 10 дена, за да се възстанови напълно облика на парка.  Пред Делфинариума бяха премахнати по алпийски способ опасни тополи, пречупени от урагана. 

Алпинисти със специално оборудване успяха да премахнат опасните дървета. Тополите не са подходящ вид за градската среда, каза Живко Желязков, представител на фирмата, която ги отстранява. Ураганът не е пощадил тополите под Аспаруховия мост и много от тях са начупени, сподели той, на какво се е натъкнал при обходите. Под моста тополите са стотици, има паднали върху сгради, късмет е, че няма пострадали, каза Желязков.
Във фирмата им работят специалисти  - арбористи, които са квалифицирани да предоставят професионална грижа за дърветата, посочи той. Тези хора са специализирали в чужбина, трудът им е скъп, подчерта Желязков. 






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

245 млн. лв. компенсации за високите цени на електроенергията за бизнеса

Над 633 хиляди небитови клиенти в България ще могат да се възползват от 100% компенсации за цена на електроенергията над 180 лв. за мегаватчас, след одобрение от Европейската комисия. Това обяви в Слънчев бряг министърът на туризма Евтим Милошев пред браншови организации в сферата на туризма. Присъствието на министър Милошев в най-големия курортен..

публикувано на 23.08.24 в 19:04

Италианският актьор Франко Неро получи Почетния знак на кмета на Варна

Италианският актьор Франко Неро бе удостоен с почетния знак на кмета на Варна. Той отбеляза, че наградата за него означава, че в живота си и в своята кариера е посял много. Това е едно голямо признание за мен и за моето творчество, каза той. Обикновено подобни отличия се връчват на колеги, които вече не работят, а аз почти съм преполовил..

публикувано на 23.08.24 в 18:03

Пътници бутаха локомотива на влак на излизане от Пловдив

Пътници във влака Пловдив – Димитровград бутаха локомотива, за да бъде отстранена повреда. За куриозния случай съобщи във Фейсбук профила си писателката и блогър Йорданка Николова (Дани дел Нико), която е пътувала във влака, съобщава БНР. На излизане от Пловдив машинистът съобщил на пътниците: "Дотук бяхме. Пантографът се заключи".  Авторката..

публикувано на 23.08.24 в 17:34

През есента започва ремонтът на ул. "Д-р Пискюлиев"

Община Варна приключи подготовката на документацията, разрешителните и договорите за основен ремонт на ул. „Д-р Пискюлиев“ до Колхозния пазар в централната част на града. В ремонта ще бъдат вложени над 1,3 млн. лв. Проектът се финансира по програмата на Министерството на финансите за инвестиционни проекти на общините, по която Община Варна получава 100..

публикувано на 23.08.24 в 16:04

Наесен възобновяват работата по доизграждане на магистрални водопроводи по пътя Варна - Златни пясъци

Наесен се възобновява работата по доизграждане на магистрални водопроводи по пътя Варна - Златния пясъци. Община Варна, „Водоснабдяване и канализация - Варна“ ООД и пътностроителните фирми обсъдиха съвместни координационни действия във връзка с втория етап от проекта за водния цикъл, който се реализира от ВиК дружеството. Той е за реконструкция и..

публикувано на 23.08.24 в 14:53

Измама с карти на градския транспорт се появи и в Бургас

За интернет измама, свързана с картите за градския транспорт, предупредиха от Общината в Бургас. Във Фейсбук страница се предлага билет с валидност от шест месеца за всички линии на „Бургасбус“. Цената е малко под 4 лева. От общинския превозвач призовават хората да не се подлъгват, предаде БНР-Бургас. Измама от този вид се появи и от името на..

публикувано на 23.08.24 в 14:35

Радев разговаря с емира на Катар за пленените българи от "Галакси Лийдър"

Държавният глава Румен Радев проведе днес телефонен разговор с емира на Държавата Катар шейх Тамим бин Хамад ал-Тани, по време на който двамата обсъдиха сътрудничеството между България и Катар в редица области, с акцент върху иновациите, технологиите и енергетиката. Президентът Радев оцени високо последователните усилия на Катар за деескалация на..

публикувано на 23.08.24 в 14:09