Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вандали унищожават автобусни спирки в Добрич

Снимката е илюстративна
Снимка: БГНЕС

Вандали унищожават автобусните спирки в град Добрич, алармират от Общината. Повече от половината, изцяло подменени по проект „Развитие на интегрирана система на градския транспорт на Добрич“ 30 спирки, вече са счупени.  

Благодарение на средствата, отпуснати за проекта от Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет, в Добрич, освен всички светофарни уредби, бяха подменени и 30 автобусни спирки. На всяка от тях бяха поставени информационни електронни табла, както и камери за видеонаблюдение. Още с приключването на проекта, повече от половината от тях вече са натрошени от вандали, посочи ръководителят му Геновева Друмева. 

По думите й потрошените стъкла ще бъдат подменени, след като се направи отново обход, за да се установи колко от тях са счупени. 

Подробностите чуйте в прикачения звуков файл:





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Днес започва "Любовта е лудост", удостояват Франко Неро с почетен знак

Международният филмов фестивал „Любовта е лудост“ превръща Варна във филмова столица от днес до 1 септември, включвайки в програмата си най-новите филми, номинирани или спечелили награди в международни фестивали, съобщават от общинския пресцентър. Официалното откриване на фестивала е от 19:00 ч. днес, 23 август, в зала 1 на Фестивалния и конгресен..

публикувано на 23.08.24 в 06:30

Адресите без ток на 23 август

На 23.08.2024 от 08:30 ч. до 17:00 ч. , поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Варна - м-ст Траката, м-ст Евксиновград, м-ст Ваялар, ул. Христо Динев, част от бул. Княз Борис I, ул. 1-ва, ул. 7-ма, ул. 9-та, ул. 10-та, ул. 11-та и..

публикувано на 23.08.24 в 05:51
Варна, 31.05.2022

Горещо време в петък, възможно е заоблачаване

Утрото в петък ни посреща с лека прохлада и полъх на вятъра. Сутринта ще е слънчево, но след обяд ще има временни увеличения на облачността и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток, следобед ще се обърне от източна четвърт. Максимални температури между 31° и 36°, по Черноморието от 29° до..

публикувано на 23.08.24 в 05:49

Поправка в Закона за образованието внасят другата седмица от ПП

"Продължаваме промяната" другата седмица ще внесат проект за промяна на дефиницията за "пропаганда" в Закона за предучилищното и училищното образование.  " Пропаганда в българското училище няма. Тя беше забранена със закон и досега. Всяко съдържание, което стига до учениците, всеки учебник, всяко помагало или учебна програма минава през одобрение на..

публикувано на 22.08.24 в 19:52

Прокуратурата във Варна образува преписка заради списъка с имена на учители

Окръжната прокуратура във Варна се самосезира заради публикуването на списък с имена на учители, обявили се против промените в Закона за училищното и предучилищното образование, в частта, забраняваща ЛГБТ пропагандата в училище.  МОН за списъка с имена на учители: Няма да бъде допусната репресия и дискриминация Говорителят на Окръжната..

публикувано на 22.08.24 в 18:38

5030 зрелостници се явиха на поправителната матура по БЕЛ

Есе по фразата: "Щом любов нямам, нищо съм" или интерпретативно съчинение по стихотворението "До моето първо либе" на Христо Ботев писаха зрелостниците на поправителния изпит по Български език и литература, съобщава БНР.  На изпита са се явили 5030 зрелостници от общо обявените 6400. До момента са анулирани 6 изпитни работи в 5 училища от..

публикувано на 22.08.24 в 18:21

Предимно чужденци са отсядали в 4 и 5-звездните хотели в областта през юни

80.2 % от общия брой на нощувките в хотели, мотели, хижи и къмпинги с 4 и 5 звезди в областта са на чужденци. Това сочат данните за месец юни 2024 г. на Националния статистически институт, Териториално статистическо бюро Североизток.  49,7 на сто от хората, отседнали в 4 и 5-звездни хотели, са български граждани. В местата за настаняване с три звезди са..

публикувано на 22.08.24 в 17:10