Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Началникът на "Рибарски пристанища" за исканата оставка: Няма основание за този конфликт

| обновено на 28.02.24 в 17:08
Снимка: Румен Сарандев

Рибарско сдружение „Черноморски изгрев“ настоява в своя позиция началникът на отдел „Рибарски пристанища“ в община Варна Лъчезар Братоев да бъде отстранен от длъжност. 

Рибари настояват за оставка на началника на отдел "Рибарски пристанища" във Варна

Лъчезар Братоев каза, че не вижда основание за този конфликт. Според него поводът за реакцията и недоволството е вдигането на цените, което той определи, като възстановяване на тези, които са били допреди септември месец, като предположи, че те са били намалени целенасочено преди изборите. Той посочи, че в стандартните ценоразписи на пристанищата е обозначено колко е голям плавателният съд и за какъв период ще се ползва, което определя ценообразуването, докато тук тези критерии липсват.  

Направено е абсолютно безумно. Три числа само - за малки, средни и големи кораби, без значение от периода и размера на кораба, каза той. Според него цените за пристанище като "Карантината", което по думите му е едно от най-модерните в света, са нормални. Той изчисли, че на месец за малка лодка рибарите плащат малко над 20 лева.

Чуйте още от разговора на Ваня Славова с Лъчезар Братоев:


   





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Виктор Орбан

Ще успее ли "Мисия за мир 3.0" на Виктор Орбан

Унгарският министър-председател Виктор Орбан се среща днес със Си Цзинпин. Той пристигна в Пекин на "Mисия за мир 3.0" след последните си посещения в Москва и Киев.  Това е първата среща на европейски лидер с Путин в Москва от април 2022 г., два месеца след като Москва започна пълномащабната си инвазия в Украйна и първото посещение на Орбан..

публикувано на 08.07.24 в 07:36

Адреси без ток в Североизточна България

Няколко местностите във Варна ще имат временно спиране на електричеството поради обслужване на ел.таблата от 08:30 ч. до 17:00 ч. Това са м-т Дъбравата, Малко Ю,  Студен извор, Траката, Евксиновград, Фатрико дере, ул.13-та, ул. Теодор Траянов, ул. Божидар Божилов, ул. Любен Дилов, ул. Манол Лазаров и ул. Матей Граматик, електрозахранени от ТП..

публикувано на 08.07.24 в 06:44

Слънчево и горещо в понеделник

Днес времето ще е слънчево и горещо! Ще духа слаб североизточен вятър, следобед от източна четвърт, а по крайбрежието ще се подсили от бриз. Максимални температури между 32° и 37°, по Черноморието от 28° до 31°, за Варна около 31°.  Вълнение на морето 2-3 бала. Температура на морската вода 25°-26°. Температури, измерени в 6ч. РУСЕ 20,  СИЛИСТРА..

публикувано на 08.07.24 в 06:19
Temida

Протест срещу присъдата за смъртта на Ани и Явор

Протест ще се състои на бул. „Сливница“ за изразяване на непримиримост към войната по пътищата и чувството за безнаказаност. От 19:00 ч. на пешеходната пътека при кръстовището на бул. „Сливница“ и ул. „Русе“ Фондация „Ани и Явор: Ключът е любовта“ и Инициативен комитет „Заедно срещу безумията по..

публикувано на 08.07.24 в 04:01

Жълт код в цялата страна за опасни температури в понеделник, 8 юли

В понеделник, 8 юли, ще е слънчево, около и след обяд - горещо. Ще продължи да духа слаб, в източните райони до умерен североизточен вятър, предаде БГНЕС. Ще бъде много горещо и сухо, което е голяма предпоставка за възникване на пожари. Критични са районите на Плевен, Ловеч, Велико Търново, Русе, Силистра, Добрич, Шумен, както и..

публикувано на 08.07.24 в 03:54

Започва изплащането на преизчислените пенсии

Преизчислените пенсии ще се изплащат между 8 и 22 юли. Изплащането ще се осъществява чрез пощенските станции от 8 юли до 22 юли, а преводите по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път, ще бъдат извършени на 8 юли. Увеличението на..

публикувано на 08.07.24 в 03:50

100 декара сухи треви в района на летището в Балчик изгоряха

Сигнал за огъня е подаден на 7 юли, около 18.00 часа. За около три часа два екипа на пожарната в Балчик успяват да потушат огъня със съдействието и на военна техника, съобщи началникът на районната служба Стелиян Стойчев. Това е вторият пожар на мястото последните дни, за който се предполага, че възниква умишлено, предизвикан от хора, които..

публикувано на 08.07.24 в 03:42