Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

По Южното Черноморие: Проверяват за незаконни каравани по къмпингите

Снимка: camping.bg

Започват проверки за нерегламентирано къмпингуване по Южното Черноморие. Акцията започва от следващия петък - 12 април. Началната точка е района на залива Вромос. Имотите, които ще се проверяват, обхващат земеделски, горски и защитени територии в залива, съобщи на брифинг в Бургас областният управител Пламен Янев.

На работна среща е решено проверките да започнат преди летния сезон и да се извършват по график. Те ще бъдат оповестявани предварително. По този начин вече разположените каравани ще бъдат премахнати още преди започване на активния сезон, а всички последващи опити ще бъдат своевременно предотвратявани, посочи Янев.

Проверките не целят конфронтация с гражданите и налагане на санкции, а да се ограничат незаконните къмпинги, в които има изградени навеси, кухни, тоалетни, лехи с разсад, заяви той.

Ще има и приложение, в което гражданите ще могат да подават сигнали. В областната администрация са получени сигнали и за незаконно разположени каравани в района на рибарското селище Ченгене скеле. На нарушителите ще се налагат глоби, а караваните премахвани.

Ще бъдат прилагани всички административни действия, за да не се допуска незаконно къмпингуване върху държавни и общински терени.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Във Варна отбелязват 140 години Осми пехотен приморски полк

140 години от създаването на варненския Осми пехотен приморски полк ще бъдат отбелязани в 10 часа. Годишнината ще бъде почетена с церемония по полагане на венци и цветя и военен ритуал пред портал-паметника на Осми пехотен приморски полк. Организатори са национално дружество „Традиция“ и Военноморските сили със съдействието на Община Варна...

публикувано на 12.10.24 в 08:31

НСОРБ връчва награди в Радио Варна

Националното сдружение на общините /НСОРБ/ ще отбележи Деня на българската община и местното самоуправление на 12 октомври в Арт салона на Радио Варна. В 11 часа ще бъдат обявени победителите в тазгодишното издание на Националния младежки конкурс „Аз за моята община: един проблем – едно решение“.  Ще бъде връчена наградата на НСОРБ в категория..

публикувано на 12.10.24 в 08:10

Очакват се дъжд и захлаждане

През денонощието през района ще премине добре изразен в температурно отношение студен атмосферен фронт. Облачността ще бъде значителна с краткотрайни валежи, относително по-интензивни над Североизточна България. Вятърът още към полунощ, първо в Дунавската равнина, ще започне да се обръща от запад-северозапад, ще се усили чувствително и..

публикувано на 11.10.24 в 18:03

WWF: Изгубили сме 73% от популациите на гръбначни животни в дивата природа

Най-притеснителен е спадът на биоразнообразието в Латинска Америка и Карибския район, където наблюдаваните популации от диви животни са намалели с цели 95%.  Докладът на Световния фонд за дивата природа-WWF, публикуван преди няколко дни, е изготвен чрез индекса „Жива планета“ (LPI) от WWF и Лондонското зоологическо..

публикувано на 11.10.24 в 16:00

Чистотата, ремонтите и градската среда са сред темите, които граждани обсъдиха с кмета на Варна

Чистота, ремонтите, градската среда и имотни казуси бяха сред темите, които граждани обсъдиха с кмета Благомир Коцев по време на редовната му месечна приемна. Както обикновено, редовните срещи на варненци с кмета преминаха при засилен интерес. Голяма част от въпросите, които местните жители поставиха, бяха свързани с преписки за прекратяване..

публикувано на 11.10.24 в 15:48

Европрокуратурата обвини бивш кмет на Варна и още трима за измама с ремонта на пристанище "Карантината"

Офисът на Европейската прокуратура в София повдигна обвинения срещу бившия кмет и бившия областен управител на Варна - Иван Портних и Стоян Пасев, както и на двама официални представители от Изпълнителна агенция "Морска администрация" във връзка с разследване на докладвана от ОЛАФ за вероятна измама за реконструкцията на пристанище...

публикувано на 11.10.24 в 13:26

Благомир Коцев: Ръководството на „Градски транспорт“ не обяснява защо се правят съкращения в дружеството

Община Варна дава близо 30 млн. лв. годишно за заплати и други разходи за градския транспорт. Много е важно тези пари да отиват за добри условия на труд и добри заплати. Имали сме срещи със синдикатите – КНСБ и КТ „Подкрепа“, но искам да чуя лично вас, без посредници. Принципал на дружеството е Общинският съвет, който назначава съвета на..

публикувано на 11.10.24 в 13:19