Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слагат нови пейки и химически тоалетни около Аквариума

7
Аквариума, Варна
Снимка: Д.Дончева

8 пейки има в Морската градина в пространството пред Аквариума. Пет на площадчето около макета на Черно море, а останалите три в тревните площи, като едната от тях е счупена.

За Радио Варна жители на града коментираха, че пейките са изключително малко, а мястото е едно от любимите им за разходка и почивка. Другият проблем, който хората посочиха за тази част на Морската градина, е липсата на тоалетна.



Семейство с дете в количка споделиха, че се редуват за сядането на пейка. Самите те изчакали хората преди тях да станат, за да седнат да си починат на едно от любимите си места в парка. Мъжът разказа, че често пътува в чужбина и във Франция е ползвал  химически тоалетни, които наподобяват тоалетните в апартамент и в които след всяко влизане на човек автоматично се измива и пода. Съпругата сподели, че има химически тоалетни, в които има обособен кът за майки с бебета, но в България подобно нещо не са виждали, а иначе сме страна член на Европейския съюз. По думите на мъжа след като си плащаме данъците е нормално да имаме и да изискваме удобства, в случая пейки и тоалетни.

Няколко са причините да има толкова малко пейки в района на Аквариума, каза за Радио Варна Стоян Аргиров, директор на общинското предприятие „Управление на проекти и озеленяване“, което поддържа Морската градина. Едната е непрекъснатото разместване на пейките в цялата градина от посетители, има и вандалски прояви. В момента пейките там са малко, защото има доста върнати за ремонт. Аргиров каза, че понякога пейките са толкова счупени, че успяват от три да сглобят и ремонтират две.



В този район на Морската градина  до седмица ще бъдат сложени поне още 8-10 пейки и общата им бройка не трябва да пада под 15-18, каза още Аргиров. Относно тоалетните той заяви, че около Аквариума никога не е имало такива – нито обществени, нито химически. След нашите въпроси обаче ще предложи да бъдат сложени 1 или 2 в най-скоро време.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Благотворителен футболен турнир помага на млада майка от Варна да оздравее

Млада майка от Варна се нуждае от спешна трансплантация на костен мозък. Сумата за лечението е непосилна за семейството, което има нужда от помощ.  Антония Марчева има малко дете на 1 година, което безкрайно обича. Нуждае се спешно от интервенцията, за да продължи да води нормален живот и да се грижи за детето си. "Тя е много привързана към мен и се..

публикувано на 04.07.24 в 14:54

Канят варненци на публична дискусия за ремонта на част от ул. „Сирма войвода“

Публична дискусия на общинския проект за основен ремонт на ул. „Сирма войвода“ в частта от ул. „Арх. Манол Йорданов" до ул. "Д-р Борис Окс" в ж.к. „Свети Никола“ ще се проведе днес от 1 8,00 часа на кръстовището на ул. „Сирма войвода“ и ул. „Арх. Г. Ганев". Поканени за участие са всички жители на района. Целта на  дискусията е да бъдат изложени..

публикувано на 04.07.24 в 11:26

Жена рани крака си на ръждясало желязо, стърчащо от пясъка на варненския плаж

Жена нарани крака си на стърчащ ръждясал метален прът от чадър на плажа до втора буна във Варна. Останките от конструкцията са вбити в пясъка, затрупани и трудно забележими.  Когато минах,  изобщо не видях желязото, ожулих си левия крак, разказа Светла Йорданова. С подръчни средства обозначава опасния обект, за да бъдат избегнати по-сериозни инциденти...

публикувано на 04.07.24 в 09:46

Премахнаха опасно дърво на ул. „Петър Попов“ в местността Ален мак

Премахнаха опасно дърво на ул. „Петър Попов“ в местността Ален мак. За него сигнализираха жители на района на среща с кмета Благомир Коцев. Специалистите са констатирали, че дървото – от вида Бряст, е напълно сухо, наклонено и опасно. Кметът разпореди за 24 часа да бъде премахнато, съгласно графика на заетост на вишката, която е необходима, уточняват от..

публикувано на 03.07.24 в 18:15

Осем номинации за "Почетен гражданин на Варна"

Община Варна организира публично обсъждане на номинациите за почетен гражданин на Варна. Събитието ще се проведе на 9 юли от 17:00 часа в зала „Пленарна“. За най-високото признание на обществеността в града - званието „Почетен гражданин на Варна“ са постъпили номинации за осем души. Сред тях са: - капитан II ранг Николай Данаило в – командир на..

публикувано на 03.07.24 в 15:11

Детски празник за 35-я рожден ден на фирма Комфорт

С емоционален и незабравим детски празник стартираха активностите, с които строителната компания Комфорт отбелязва своята 35-та годишнина. Тържеството беше подарък за децата на служителите на фирмата и затвърждава традицията специалните моменти на компанията да бъдат споделяни с най-младите й приятели и съмишленици. Гости на събитието бяха и децата..

публикувано на 03.07.24 в 08:00

"Винаги верни!": Един ден с Морската пехота на Украйна

Получаваме първата локация малко след 9 сутринта. Два часа по-рано сме потеглили от Одеса към Миколаив.  „Момчетата молят да идем по-рано“, казва Саша, докато намества GPS-a за мястото, откъдето трябва да вземем връзката ни за деня – Костя. Момчетата са част от самостоятелна компактна механизирана-ремонтна част на 88-ми батальон на 35-та бригада на..

обновено на 02.07.24 в 15:07