Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От руските блокове в "Аспарухово" недоволни от ремонта в комплекса

Жители кв. "Аспарухово" от жилищен комплекс "Дружба" или т.нар. руски блокове недоволстват от поставените пътни знаци след основния ремонт на района, които ги задължават всекидневно да обикалят целия комплекс, за да не направят нарушение. Еднопосочните улици и новата пътна организация затруднява живеещите там, разказа Иванина Иванова. Тя не намира логика и в това, че изходът на едната улица е до входа на детска градина, което създава предпоставки за инциденти. Движението сутрин и вечер там е интензивно, каза тя. 

Според нея много от направените промени не са съобразени с реалната необходимост, като например прекалено широките тротоари, за сметка на стеснено пътно платно, където не могат да се разминат две коли. Тя се оплака и че паркоместата са много по-малко.

Припомняме, междублоковите пространства изцяло бяха обновени преди няколко месеца.

Кметът на район "Аспарухово" Ивайло Маринов обясни, че проектът е претърпял промени, направени от голяма община, като пример той даде тротоарите, които е трябвало да бъдат изградени с павета, а вместо това са само асфалтирани. По думите му сега се създава проблем с оттичането на дъждовната вода и на места се образуват локви. Маринов даде уверение, че проблемът с пътните знаци е разрешен. Той изрази надежда от кметството вече да взимат участие в приемателните комисии за проектите, за да се избегнат такива грешки.







Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Започва изплащането на преизчислените пенсии

Преизчислените пенсии ще се изплащат между 8 и 22 юли. Изплащането ще се осъществява чрез пощенските станции от 8 юли до 22 юли, а преводите по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път, ще бъдат извършени на 8 юли. Увеличението на..

публикувано на 08.07.24 в 03:50

100 декара сухи треви в района на летището в Балчик изгоряха

Сигнал за огъня е подаден на 7 юли, около 18.00 часа. За около три часа два екипа на пожарната в Балчик успяват да потушат огъня със съдействието и на военна техника, съобщи началникът на районната служба Стелиян Стойчев. Това е вторият пожар на мястото последните дни, за който се предполага, че възниква умишлено, предизвикан от хора, които..

публикувано на 08.07.24 в 03:42

В понеделник ще е слънчево и още по-горещо

През нощта ше е ясно и почти тихо, само по Черноморието със слаб северен вятър. Преобладаващи минимални температури между 17° и 22°, за Варна около 19°. Утре ще е слънчево и още по-горещо! Ще духа слаб вятър от изток и североизток, по Черноморието до умерен, следобед подсилен от бриза. Максимални температури от 34° до 39°, по брега на морето..

публикувано на 07.07.24 в 16:12
Марин льо Пен

Рекордна избирателна активност на парламентарните избори във Франция

До обяд на втория тур на парламентарните избори във Франция са гласували 26,63% от избирателите. Процентът е най-високият от 1981 г. насам, предаде Франс 24. Представители на Министерството на вътрешните работи потвърдиха засиления интерес към вота. Очаква се..

публикувано на 07.07.24 в 14:27

Планинско спасяване направи въздушната линейка от Стара планина до Пловдив

Екип на "България Хели Мед Сървиз" е транспортирал пациент след инцидент в Стара планина до УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив. Сигналът е подаден от Планинската спасителна служба. Пострадалият е 40-годишен мъж, а инцидентът е станал в района на връх Ботев. Той е в..

публикувано на 07.07.24 в 13:47
шоколад

1 милиард души ядат шоколад всеки ден

Всяка година на 7 юли дава възможност на любителите на шоколада по света да се отдадат на любимото си лакомство без чувство за вина. Денят е посветен и на всички видове лакомства, направени от шоколад, включително шоколадово мляко, горещ шоколад, шоколадови бонбони, шоколадова торта, брауни или всичко, покрито с шоколад...

публикувано на 07.07.24 в 13:43
Юли, 2024 г.

Жега и в понеделник

През нощта ще е ясно и почти тихо, само по Черноморието със слаб северен вятър. Преобладаващи минимални температури между 17° и 22°, за Варна около 19°. Утре ще е слънчево и още по-горещо!  Ще духа слаб вятър от изток и североизток, по Черноморието до умерен, следобед подсилен от бриза. Максимални температури от 34° до 39°, по брега на..

публикувано на 07.07.24 в 13:31