Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трима души са загинали, а 16 са ранени при 17 тежки катастрофи в страната през последното денонощие

Снимка: БГНЕС

Трима души са загинали, а 16 са ранени при 17 тежки катастрофи в страната през последното денонощие, съобщиха от МВР.

В София са регистрирани едно тежко и 18 леки пътнотранспортни произшествия, при които има един пострадал.

От началото на месеца са станали 160 катастрофи, при които има 10 загинали и 182-ма ранени. 

От началото на годината са регистрирани 2685 пътнотранспортни произшествия, със 157 жертви и 3330-ма пострадали. 

При сравнение с реалните данни през същия период на 2023 г. се отчитат 45 по-малко загинали участници в движението по пътищата през 2024 г.


По публикацията работи: Ваня Славова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Държавата дава 30 млн. лева за стадион "Варна", става акционер

Държавата придобива акции на стойност 30 млн. лева от дружеството, което е собственик на стадион „Варна“. Министерски съвет реши на свое заседание днес да бъдат закупени 30 000 броя поименни акции, с номинална стойност 1000 лева. Държавата участва в увеличаването на капитала на дружеството едновременно и при същите условия, при каквито и частните..

публикувано на 23.10.24 в 18:50

Деца от Варна нападат социално слаби, полицията се самосезира след видеа

Полицията във Варна се е самосезирала за публикувани в социалните мрежи видеоклипове, в които шест деца нападат социално слаби хора, каза пред медиите днес говорителят на Областната дирекция на МВР в крайморския град Светла Златева. Тя уточни, че полицията е видяла вчера тези клипове и се е самосезирала, но към момента няма подаден нито един сигнал за..

публикувано на 23.10.24 в 18:34

Ще има ли референдум за ветропаркове в Добричко и ако има, законен ли е той?

По-малко от четири дни преди датата на парламентарните избори провеждането заедно с тях на местен референдум в Община Добричка продължава да е под въпрос. Независимо от всички обстоятелства местната администрация се подготвя за допитването до населението дали искат или не изграждането на ветроенергийни паркове на територията на общината. В късния..

публикувано на 23.10.24 в 18:15

Кметът Благомир Коцев: Има ръст на приходите във Варна с над 6,3 млн. лв. повече от миналата година

Стриктната финансова дисциплина на Община Варна от началото на мандата доведе до ръст на приходите от над 6,3 млн. лв. за деветмесечието. Доволен съм от изпълнението и съм дал указания тази положителна тенденция да продължи и да се ограничат всички ненужни разходи, за да опазим публичния интерес. Това коментира кметът Благомир Коцев по повод отчет на..

публикувано на 23.10.24 в 16:53

Председателският съвет на ОбС - Варна: Поставена ли е Община Варна пред финансов колапс?

Представители на председателския съвет на Общинския съвет във Варна, представиха копие от писмо, подписано от началника на дирекция „Финанси и бюджет“  в общината Кирил Симеонов, в което се изисква до края на годината да се правят само неотложни и приоритетни плащания, сред които обслужването на общинския дълг, издръжката на здравните и социални..

публикувано на 23.10.24 в 16:45

ОбС - Варна за "Градски транспорт": Нов директор, ако фактите говорят за нередности

Дружеството "Градски транспорт" може да има нов директор и управленски екип, ако фактите говорят за нередности и можем да търсим отговорност. Това каза председателя на ОбС-Варна Христо Димитров по повод финансовите проблеми на предприятието и исканата оставка на управителя. Той коментира и назначените одити на общинските дружества, в това число и на..

публикувано на 23.10.24 в 16:25
Снимката е илюстративна

БДЖ: Новите разписания от 15 декември са примерен вариант, тепърва ще анализираме промените

Проектът на график за движение на влаковете през 2025 г. беше обсъден на срещи с областни и общински власти. Това съобщиха от пресцентъра на Българските държавни железници.  Припомняме, че н ад 2 000 жители на различни населени места от Северна България събраха протестни подписки срещу предвиденото спиране на влакове с новото разписание на БДЖ от 15..

публикувано на 23.10.24 в 16:17