Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ПП-ДБ на консултациите при президента: Оставаме в опозиция

Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев продължава с консултациите за кабинет. 

След среща с ГЕРБ-СДС и ДПС, третата политическа сила, с която разговаря държавният глава, е ПП-ДБ. 

"Ние казваме, че оставаме в опозиция", подчерта акад. Николай Денков. 

Първата и втората политическа сила работеха заедно - те трябва да поемат своята отговорност и да изпълнят своите мандати, допълни той. 

С "Възраждане" не споделяме начина, по който виждаме своето място в Европа и света", отговори акад. Денков на въпроса на Румен Радев дали биха се включили в коалиция "под егидата на "Възраждане". 

 "Ние не виждаме как можем да развиваме нашите приоритети с тези на "Възраждане", каза още акад. Денков. 

"Лесно е да се свали правителство, трудно е да се направи ново. ГЕРБ получи шест пъти мандати, това е седмият и нито един път не успя да направи правителство. Ние успяхме два пъти", припомни акад. Денков. 

"Ние не отстъпваме от нашите политики", подчерта Кирил Петков.

Ген. Атанасов съобщи, че са се появили снимки на снайперисти, които се намират по оградата на двора на Бойко Борисов. Залят съм от телефонни обаждания от неслучайни хора. Ако в навечерието на съставяне на правителство има висока степен на заплаха към мандатоносителя, това е важен проблем за държавата, каза Атанасов.

Президентът Румен Радев продължава консултациите с представители на парламентарните групи в 50-ото Народно събрание в съответствие с чл. 99, ал. 1 от Конституцията.

На 25 юни, вторник, в президентската институция държавният глава ще се срещне с представители на парламентарната група на "Възраждане" от 9 часа, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

В 11 часа президентът Радев ще проведе консултации с представители на парламентарната група на "БСП за България". 



По публикацията работи: Олга Карова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Парно, ток и топла вода с по-ниска цена във Варна

Средното увеличение на цената на тока от утре за битовите потребители е с 1,77%, реши КЕВР. За клиентите на „Електрохолд“ цената нараства с 3,10%, на ЕВН - с 1,85%, а за клиентите на „Енерго Про“ тя намалява с 0,49% . Преди приемането на ценовото решение, на 13 юни се състоя обществено обсъждане , на което бяха поканени всички..

публикувано на 30.06.24 в 13:23
Видински митрополит Даниил

Видинският митрополит Даниил бе избран за български патриарх

Видинският митрополит Даниил беше избран за нов български патриарх  на провелия се балотаж митрополит Даниил получи 69 гласа, а врачанския митрополит Григорий - 66.  3 бюлетини са недействителни. Церемонията по интронизацията ще започне в 15 часа в патриаршеската катедрала "Свети Александър Невски", а камбанен звън ще възвести избора на новия..

публикувано на 30.06.24 в 13:11

Врачанският митрополит Григорий получи най-много гласове до момента

Врачанският митрополит Григорий и видинският митрополит Даниил отиват на балотаж според резултатите от гласуването до момента. Григорий е получил 64 от гласовете, а Даниил – 51. Най-малко са гласувалите за ловчанския митрополит Гавраил-19.  По-рано днес в Синодалната палата започна гласуването за избор на български патриарх от делегатите на..

публикувано на 30.06.24 в 11:13

Живеещите около ВСУ поискаха яснота кога ще приключат ремонтите

Живеещи в района около Варненския свободен университет и м.Ален мак се събраха днес на среща, за да обсъдят бъдещите си действия срещу безкрайните ремонти - нов протест или блокиране на пътя. В срещата се включи и кметът на Варна Благомир Коцев. Те поискаха от него ясна визия за инфраструктурните ремонти в района и отговор на въпроса..

публикувано на 30.06.24 в 11:10
Централен пазар Варна

Плодове и зеленчуци с по-високи цени през изминалата седмица

Повечето основни хранителни стоки, зеленчуци и плодове поскъпват на борсите в страната през последната седмица на юни, показват данните в седмичния бюлетин на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата. Индексът на тържищните цени, който отразява движението на цените на хранителните стоки на едро се повиши с 0,24 на сто.  Сред..

публикувано на 30.06.24 в 10:25

Нова цена на тока от утре. КЕВР днес решава каква да е тя

Комисията за енергийно и водно регулиране ще приеме днес окончателното си решение за цените на тока за бита, парното и топлата вода в сила от 1 юли. Очаква се минимално поскъпване с около процент и половина на електроенергията и поевтиняване с около 8 процента и половина на топлоенергията...

публикувано на 30.06.24 в 10:23
Летище Бургас

Летище Бургас посреща туристи от Узбекистан

Първият полет от Узбекистан на Летище Бургас се очаква днес в ранния следобед.  Близо 150 души ще пристигнат на почивка по Южното Черноморие от Ташкент. Те ще бъдат посрещнати официално с воден салют от ръководството на летището.  На събитието ще присъства българският посланик в Узбекистан - Стояна Русинова.

публикувано на 30.06.24 в 09:15