Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спират продажбата на предплатени карти за градския транспорт заради неработещите валидатори

Преустановена е продажбата на предплатените карти за пътуване в градския транспорт във Варна заради неработещите валидатори, съобщават от общинския пресцентър. Пътниците, които вече са закупили предплатени карти, могат да продължат да ги ползват до изчерпване на ресурса в тях в превозни средства с работещи валидатори.  Ако предплатената карта не се ползва в период от 6 месеца от датата на закупуване, тя ще бъде блокирана автоматично. От предприятието, което отговаря за продажбата на превозни документи за обществения транспорт във Варна, призовават гражданите в останалите случаи да закупуват онлайн билет, абонаментна карта или хартиен билет от машина, уточняват от администрацията.

Чрез мобилното приложение TicketVarna вече може да бъде закупен 24 - часов билет, съобщават още от ТАСРУД.

Билетът е с валидност 24 часа от часа от датата на закупуването му. Ако бъде закупен от машините за продажба в автобусите и на спирките, целодневният билет важи до 23:59 ч. на същия ден, независимо от часа на закупуване. Услугата чрез приложението е достъпна от 5 юли 2024 г. Цената на билета е както и досега - 4 лева. В полза на гражданите е периодът на неговата валидност.

Община Варна работи по цялостна промяна и модернизация на системата за продажба на билети. Очаква се тя да бъде внедрена до края на годината и да дава възможност пътниците да си закупуват превозни документи по всички възможни начини – физически, картови и електронни.

От ТАСРУД напомнят още, че докато влезе в сила новата технологична система, на нередовните пътници ще се налагат глоби. Засиленият контрол ще продължи през следващите месеци съгласно нормативните изисквания на Наредбата за реда и условията за пътуване в обществения транспорт на община Варна.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна

Във варненския район "Одесос" кастрят клони и дървета

В район „Одесос“ започнаха дейности по есенна резитба на дървета и клони , докладваха днес на кмета Благомир Коцев озеленителните фирми и експерти-еколози, ангажирани с озеленяването на града. Срещата е първата от регулярните ежеседмични срещи в Община Варна, на които ще бъдат обсъждани  и следени поддръжката, развитието и обогатяването на зелената..

публикувано на 09.10.24 в 16:05

Ново 20: ВиК ремонтът към Златни пясъци ще започне от 14 октомври

Строителството на ВиК по северното платно на бул. „Княз Борис I“ ще започне след края на ремонтите на Траката и бул. „Христо Смирненски“ – от 14 октомври. Това стана ясно след като кметът Благомир Коцев нареди отлагане с една седмица на затварянето на северното платно на бул. „Княз Борис I“, където трябва да започне изграждане от ВиК на нови..

публикувано на 09.10.24 в 15:39
Снимката е илюстративна.

Общински съветници във Варна създадоха подкомисия към временна комисия

Общински съветници гласуваха създаването на подкомисия, която да обсъди предложения за изменение и допълнение в Правилника за организацията и дейността на Общински съвет – Варна. Това стана на днешното заседание на временната комисия, занимаваща се с въпросите за работата на местния парламент. Поводът за създаване на подкомисията е предложение на..

обновено на 09.10.24 в 12:26

Обезопасяват "гумения завой" в кв. „Виница“ във Варна

Администрацията на район „Приморски“ да предприеме мерки за повишаване сигурността при движение на пътни превозни средства в района на т.нар. „гумен завой“ в кв. „Виница“. Това решение взе на свое заседание Общинската комисия по безопасност на движението, чийто председател е заместник-кметът Илия Коев . Мерките включват оформяне на растителността в..

публикувано на 09.10.24 в 11:35

Първа национална конференция за емоционално изучаване във Варна

За първи път Варна ще е домакин на Национаналната конференция за социално и емоционално изучаване, насочена към практици в образованието. Това е шесто издание на форума, в което няма доклади и речи, а се работи практически с учители в предучилищното и средното образование, каза организаторът на конференцията Полина Коцева. Сред..

публикувано на 09.10.24 в 10:08

МВР с организация за изборите във Варна

Областна дирекция на МВР във Варна създава организация, която да позволи на българските граждани, непритежаващи валидни документи за самоличност - лична карта или паспорт, да упражнят правото си на глас на частичните избори за кметове на районите „Одесос“ и „Приморски в град Варна. Припомняме, вотът си варненци отдвата района ще могат да упражнят в..

публикувано на 09.10.24 в 09:55
Снимката е илюстративна

Частични промени на автобусите по линия 7 във Варна

Във връзка с въведена временна организация на движението и затваряне за движение на бул. „Република“ в участъка от кръстовището с бул. „Владислав Варненчик“ до кръстовището с ул. „Уста Колю Фичето“ от "Градски транспорт" въвеждат частични промени в обслужването на автобусна линия № 7. Курсовете от ЖП гара - Варна в посока кварталите в 06:20, 06:40,..

публикувано на 09.10.24 в 09:46