Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Два концерта в събота и неделя от международния фестивал „Трикси“ в Балчик

С конкурсна програма започна първият ден от международния фестивал на изкуствата “Трикси”. В рамките на три дни Мелницата е домакин на това артистично събитие, включено в културната програма на Община Балчик.

Организатор е артцентър "Стринджендо" в лицето на Емил и Светлана Струнджеви.
Музикалния форум, който започва своето начало от 2007 година, тече в Балчик от 11 до 15 юли.

Фестивалните концерти с танци и хитове от българската и световна популярна музика ще бъдат на 13 юли и 14 юли от 19.30 часа на сцена Мелницата, като неделята е отредена за лауреатите от конкурса.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Международният кинофестивал „Любовта е лудост" започва на 23 август

Международният филмов фестивал „Любовта е лудост“ превръща Варна във филмова столица от 23 август до 1 септември, включвайки в програмата си най-новите филми, номинирани или спечелили награди в международни фестивали, съобщават от общинския пресцентър. Официалното откриване на фестивала е на 23 август от 19:00 ч. в зала 1 на Фестивалния и конгресен..

публикувано на 21.08.24 в 19:20

В Добрич набират участници за конкурса "Млад творец"

Фондация „Добруджа – история, традиции, култура“ набира желаещи за участие в конкурса „Млад творец“. Заявки могат да подават творци в различни области – бижута, дрехи, чанти, изработване на предмети от хартия, дърво и други. Инициативата се финансира от Община Добрич. Право на участие  в конкурса „Млад творец“, организиран от фондация „Добруджа –..

публикувано на 21.08.24 в 16:14
автор: Васил Василев

Изложба “Море” в Зала “Ателие Георги Велчев”

Август е месецът на традиционната изложба “Море” в Зала „Ателие Георги Велчев“ на Художествения музей „Георги Велчев“, филиал на Градската художествена галерия “Борис Георгиев” - Варна.  Откриването на изложбата е на 22 август от 18:00 часа.  Експозицията може да се види до 21 септември 2024 г. 12 изявени автори, свързани с Варна, е..

публикувано на 21.08.24 в 11:28

Отиде си Росен Статев

Градската художествена галерия "Борис Георгиев" във Варна съобщи, че на 60-годишна възраст, след боледуване, си е отишъл Росен Статев.  Росен Статев започва работа в Галерията през 1988 г. при емблематичния директор Ванко Урумов, с когото го свързва дълбоко уважение и приятелство. През годините работи с много варненски и гостуващи художници и се..

публикувано на 20.08.24 в 15:16

"Покана за танц" от Венета Нейнска и Иван Стайков

Цигуларят Иван Стайков и пианистката Венета Нейнска канят публиката на поредица концерти в Шабла, Варна, Созопол и Бургас. На тях те ще представят най-прочутите танци от класическата музика. Програмата "Покана за танц" е част от лятното турне на популярната в София поредица "Концерт с история". При нея освен изпълненията, музикантите запознават..

публикувано на 20.08.24 в 10:29

Chambao закриват BREEZE BY EXIT във Варна

Последният ден на фестивала "Varna Breeze" е запазен за испанската банда "Chambao". Те ще се качат на сцената под Пантеона в Морската градина във Варна в 21 часа и 20 минути. Песните на групата представляват приятна и отпускаща смесица от традиционни испански фламенко-ритми, електронна музика и джаз. Последната фестивална вечер ще започне в 19 часа,..

публикувано на 18.08.24 в 13:05

Фестивалът Varna BREEZE by EXIT продължава с безплатна програма до 18 август

Музикалният фестивал Varna BREEZE by EXIT продължава и тази вечер с пълна програма под Пантеона в Морската градина. Входът за всички изпълнения (с изключение на VIP секторите) е свободен. На по-малката сцена (Urban Stage) днес ще излязат любимците на варненската публика NDOE, FYRE, Явката ДЛГ, Madmatic, а след 22:30 ч. програмата ще продължи с..

публикувано на 16.08.24 в 17:57