Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спират движението на тирове в пет области заради жегите

Снимка: БГНЕС

Заради жегите: спират движението на тирове в пет области

Между 13:00 и 21:00 часа днес ще бъде ограничено движението на камиони над 20 тона по пътни участъци в областите Русе, Шумен, Велико Търново, Разград и Силистра заради очакваните високи температури, съобщиха от Агенцията "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Ограничението не се отнася за моторни превозни средства, превозващи бързоразвалящи се храни, товари на температурен режим, живи животни и опасни товари.

В област Русе ще бъде ограничено движението на тежкотоварни камиони по път I-2 Русе - Разград в участъка от изхода на Русе в посока Бяла при 12-и км до 37-ми км, както и по път I-5 Русе - Велико Търново от изхода на Русе при 6-и до 65-и км. Движението и по път I-5 в участъка от град Бяла в посока Русе до град Русе също ще бъде спряно.

В област Шумен временно ще бъде ограничено движението в отсечка от автомагистрала „Хемус“ от 311-и км при Буховци до 376-и км при Невша, и по път I-4 Търговище - Шумен, в отсечката Черенча – пътен възел „Белокопитово“ (от 250-и км до 258-и км). 


По публикацията работи: Нина Милошевич


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

ОбС-Варна заседава на 29 август, гласува важна точка за инфраструктурните проекти

На 29 август ще бъде проведено редовно заседание на Общинския съвет на Варна, съобщи председателят му Христо Димитров след проведения председателски съвет. В дневния ред е включена и точката за отпускане на средства в размер на 86 000 лева от бюджета на Общината за изготвяне на комплексни доклади за оценка на съответствието на инвестиционните проекти...

публикувано на 08.08.24 в 12:29

Близо 7 тона фалшиви метални лагери от Китай задържаха митничарите във Варна

Близо 7 тона метални лагери с обозначения на световни търговски марки задържаха митническите служители от Териториална дирекция Митница Варна за нарушени права върху интелектуалната собственост. Иззети са 11 966 броя сачмени и ролкови лагери с различно техническо приложение, внос от Китай за България, съобщават оттам. Стоката е пристигнала на..

публикувано на 08.08.24 в 11:10

ГЕРБ-СДС на консултациите при президента

Росен Желязков, Деница Сачева и Теменужка Петкова ще бъдат пратениците на парламентарната група ГЕРБ-СДС при предстоящите консултации в 17 часа при президента Румен Радев, обяви в кулоарите на парламента председателят на групата и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде БНР. Това е един нов подход от президента, каза той: "Ще изпратя Росен Желязков,..

публикувано на 08.08.24 в 10:55

След изсичането на над половинвековните кедри аспаруховци внасят граждански иск срещу строежа

Недоволни от изсичането на 60-годишните ливански кедри в кв. "Аспарухово" внасят граждански иск в Районната прокуратура срещу проекта за изграждане на жилищна кооперация. Жители на квартала не успяха да скрият болката си от унищожаването на дърветата в центъра, превърнали се в символ за поколения. Те са категорични, че ще се борят докрай. Мотивирало ги е..

обновено на 08.08.24 в 09:40

Турист от Кувейт е платил 18 000 лева за медицинска помощ в Златни пясъци

Турист от Кувейт е платил 18 000 лв. на 29 юли за лечение в медицински център в Златни пясъци. Центърът е с регистрация във Варна, но работи в курорта, съобщи Би Ти Ви. Мъжът е бил закаран до там с линейка. Според фактурата консултацията със специалист е таксувана 1000 лв. Толкова струват и изследванията. Вливането на системи е оценено на 3520..

публикувано на 08.08.24 в 08:07

Депутатите ще обсъждат дали да има един учебник за всеки предмет

Депутите ще разгледат днес промени в Закона за предучилищното и училищното образование, внесени от БСП. Те предлагат да има един учебник и един учебен комплект за всеки предмет.  Ще се обсъждат и промени в Закона за личната помощ, внесени от партия „Възраждане“, които предлагат да се предоставя лична помощ още преди произнасянето от ТЕЛК на..

публикувано на 08.08.24 в 07:41

Спортист от Аксаково започва днес участието си в Олимпийските игри

Младият спортист Тодор Михалев от Аксаково започва днес участието си в Олимпийските игри в Париж. Той ще се състезава в дисциплината модерен петобой и прави олимпийския си дебют на игрите.  27-годишният състезател ще мери сили в световния елит в диспицплините: плуване, езда, фехтовка, стрелба и бягане. Тодор Михалев започва участието си днес..

публикувано на 08.08.24 в 07:21