Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на община Аврен за проблема с водата в Приселци: В селото има 70 басейна

Бързо решаване на проблема с безводието поискаха жителите на село Приселци на среща с кмета на община Аврен Емануил Манолов и с Веселин Русев-управител на ВИК-Варна. 

Протестиращи в Приселци: Капка по капка дебнем кога ще има вода

Манолов посочи, че се търси решение, но освен сушата тази година главно прекомерната консумация на вода от пълнене на басейни допринася за водната криза. В селото има над 70 басейна, вода се използва за поливане на десетки декари поляни с райграс, допълни той и изчисли, че за един декар се изразходват 20 кубика на месец. 

Този луксозен живот има нуждата от вода, това е селото на богатите, каза Манолов.

 Водата в селото е оразмерена за 700-800 жители. Официално в населеното място живеят 1100 човека, но неофициално населението стига до 5000 души , подчерта още кметът на Аврен, с което обяснява и дефицита.

Управителят на ВиК - Варна обеща рехабилитация на мрежата и увеличаване на диаметъра на тръбите, както и построяването на още една водна кула. Инвестицията по думите му трябва да сложи край на водния проблем в Приселци.

Манолов съобщи, че в понеделник започва подмяната и на три километра от водопровода на Аврен. 

Чуйте репортажа на  Даниела Стойнова:




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Министърът на транспорта: Мастърпланът на пристанище Варна е вече в МОСВ

"Мастърпланът на пристанище Варна ще даде възможност за развитието на двата терминала. Той вече е в Министерството на околната среда и водите, където колегите ще направят оценка за въздействието върху околната среда". Това заяви в Девня министърът на транспорта и съобщенията Красимира Стоянова, която присъства в Музея на мозайките в общината на..

публикувано на 05.09.24 в 18:35

Предстои обявяване на обществената поръчка за избор на изпълнител на строежа на МГ

Заместник-кметът на община Варна Диан Иванов съобщи, че вече е задействана процедурата за връщане на държавата на терена, определен за изграждане на нов кампус на Математическата гимназия. Вчера е подписан приемо-предавателният протокол и със съдействието на Областната администрация документите са изпратени до МРРБ. Докъде стигна проектът за..

публикувано на 05.09.24 в 18:25

Промени в маршрута на линия 409 в понеделник

В понеделник (9 септември) автобусите на „Градски транспорт“ ЕАД Варна по линия 409 след 09,00 часа, няма да обслужват спирки „Ген.Заимов“, „Писател“, „Хоризонт“, „Журналист“, ВСУ, „Ален мак“ - двупосочно. Автобусите след сп. „Странджа“ ще обслужват спирки „Дървен мост“, „Изгрев“, „Майстор Манол“ и спирките по маршрута до сп. „Ривиера“. Маршрутните..

публикувано на 05.09.24 в 18:02

Ще обезщетят пострадалия от паднал клон в градинката зад театъра във Варна

Община Варна ще направи всичко необходимо, за да бъдат компенсирани вредите, болките и страданията, които пострадалият, от паднал клон, гражданин е претърпял. Това заяви заместник-кметът по правните въпроси Диан Иванов.   По време на брифинг по-рано днес заместник-кметът по сигурността Илия Коев напомни, че още преди две седмици, с оглед наближаването..

публикувано на 05.09.24 в 16:00

До края на 2025-а във Варна ще заработи най-модерната система за видеонаблюдение в страната

До края на 2025-а година във Варна ще бъде инсталирана най-модерната система за видеонаблюдение в страната. Близо 2000 камери, последен модел на техниката, ще бъдат монтирани на 36 екоточки. Към системата ще могат да се включат и желаещите институции в морската столица.  Стойността на проекта е близо 7 милиона лева. Той ще се осъществи на два..

публикувано на 05.09.24 в 14:17

Клон падна на сантиметри от минувач в градинката около общината във Варна

Пореден случай на паднал клон във Варна за щастие се размина без пострадали. След като вчера мъж получи сериозна травма - счупени прешлени, в градинката зад операта, днес друг получи само уплах на метри от сградата на общината. За инцидента ни разказа потърпевшият. По думите му и други клони от дървото изглеждат изсъхнали и крият рискове...

публикувано на 05.09.24 в 12:39

Забраниха продажбата на вейпове на деца

Народното събрание единодушно и окончателно въведе забраната за употреба, продажба и предлагане на бездимните и нагреваеми тютюневи изделия на деца под 18-годишна възраст. Освен това депутатите гласуваха и пълна забрана за рекламирането им по радиа и телевизии, предаде БНР. С приетите на второ четене промени в Закона за закрила на детето, внесени от..

публикувано на 05.09.24 в 12:03