Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойните кораби на ВМС са отворени за граждани

Снимка: ВМС

Варненци и гостите на морската столица могат да разгледат бойните кораби на Военноморските сили /ВМС/, разположени в района на Морска гара.

Отворените врати за граждани са по повод 145-та годишнина на ВМС.

Плавателните съдове могат да бъдат посетени в събота до 17:00 часа и в неделя между 10:30 и 17:00 часа.

По публикацията работи: Емилия Николова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Община Варна сезира Агенцията за държавна финансова инспекция за нарушения в "Градски транспорт" и "Пазари"

Община Варна е сезирала Агенцията за държавна финансова инспекция за нарушения, открити при извършен одит на общинските дружества – „Градски транспорт“ ЕАД и „Пазари“ ЕАД. Tова   съобщи зам естник-кметът Диан Иванов. Проверката е извършена от звеното за вътрешен одит на общинската администрация. Всички 16 общински дружества ще бъдат..

публикувано на 24.10.24 в 16:40

Другата седмица завършват ремонта по бул. "Христо Смирненски"

Приключват и строително-ремонтните дейности по бул. „Христо Смирненски“. Утре се очаква да бъде поставена маркировка в последния участък, а в началото на следващата седмица ще бъде въведена и постоянната организация на движение. Когато това стане ще се възстанови в този участък маршрутът на автобусна линия № 12 от градския транспорт, съобщават от..

публикувано на 24.10.24 в 15:13

Живеещите без автомобилен достъп до домовете си в района на ремонта „Аспарухово“ – „Галата“ ще минават с пропуски

Районният кмет на „Аспарухово“ ще издава пропуски на живущите, които нямат друг достъп до имотите си и трябва да преминат с автомобили по трасето на ремонтирания участък на пътя „Аспарухово“ – „Галата“. За това се договориха днес представители на администрацията и на строителната фирма на регулярната среща при кмета Благомир Коцев, съобщават от..

публикувано на 24.10.24 в 14:51

Ученическо и столово хранене: Община Варна определя крайната цена на услугата за приготвяне и доставка на храната

"Ученическо и столово хранен “ ЕАД винаги е работило в съответствие с нормативните изисквания и добрите финансови практики, спазвайки добра финансова дисциплина и качествено хранене на децата на Варна. Това посочват в своя позиция от общинското дружество по повод  изнесената информация в различни публикации в електронните медии, цитиращи изявления на..

публикувано на 24.10.24 в 14:03
Росица Матева

Росица Матева за казуса с балотажа за районни кметове и вота за НС във Варна: Това не са избори "2 в 1"

Община Варна и Общинската избирателна комисия - Варна трябваше да предположат хипотезата за провеждане на втори тур на частичните местни избори в деня на вота за Народно събрание, за да направят организацията. Така коментира по БНТ казуса със  съвпадащите се балотаж за районни кметове във Варна и парламентарни избори на 27 октомври зам.-председателят и..

публикувано на 24.10.24 в 13:43

С над 3 млн. лева правят основен ремонт на Конната база във "Виница"

С над 3 млн. лева ще бъде извършен ремонт на Конната база в кв. "Виница".  Кметът Благомир Коцев подписа проекта на Община Варна. Точната стойност на предложението е 3 239 808 лв. с ДДС, съобщават от общунския пресцентър. То бе депозирано в Министерството на младежта и спорта в сряда под името „Реконструкция и основен ремонт на сгради, находящи се в..

публикувано на 24.10.24 в 13:03

ЦИК отмени назначаването на СИК за референдума в община Добричка за ветропаркове

Централната избирателна комисия отмени назначаването на секционните комисии за провеждането на референдума в община Добричка във връзка с ветроенергийните паркове. От комисията посочват, че действията по подготовката на местното допитване следва да се правят след окончателното решаване на съдебния спор, започнал след жалба на областния управител на..

публикувано на 24.10.24 в 11:38