Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МВР шефът: Бъдещият служебен премиер е подложен на брутален натиск

Автор:
Калин Стоянов
Снимка: БТА

Кандидатът за служебен премиер Горица Грънчарова-Кожарева вече е разговаряла с министъра на вътрешните работи Калин Стоянов. Това потвърдиха от МВР за БНР. Стоянов коментира, че разговорът е бил професионален, но по негови впечатления определената за служебен премиер е под натиск:

"Огромен, дори бих казал "брутален" политически натиск относно това аз да не бъда в кабинета на предстоящото служебно правителство. Виждате откъде идва натискът. От предните дни вече е факт, но аз смея да твърдя, че съм човек, който доказа, че няма да допусна МВР да бъде политизирано по какъвто и да било начин".

Служебният МВР министър Стоянов допълни, че остава с впечатление, че за поста му ще се водят разговори и с други кандидати:

"Това е мое усещане го имам от факта, че все пак 21 години работя само и единствено в МВР и то - оперативна работа".

По време на консултациите на президента с парламентарните формации в четвъртък, от ПП-ДБ няколко пъти настояха следващият служебен премиер да смени Калин Стоянов, защото не е безпристрастен при организирането на изборите.


По публикацията работи: Емилия Николова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Председател на СИК във Варна готов за подписка срещу решението на ЦИК за двата избора в неделя

Председател на секционна избирателна комисия във Варна е готов да започне подписка срещу решението на Централната избирателна комисия гласуването на частичните местни избори и за Народно събрание да се извършва в различни помещения, както и да бъдат назначени два различни състава на комисиите. Това обясни самият Румен Динчев, който посочи, че не намира..

публикувано на 24.10.24 в 18:30

Отпускат 237 000 лв. за погасяване на задължения и нова апаратура за бившия Тубдиспансер

Община Варна да отпусне  близо 237 000 лв. за погасяване на текущи задължения и закупуване на апаратура на Специализираната болница за лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания. Това гласува комисията по финанси и бюджет на днешното си заседание. Задълженията на лечебното заведение, за което ще бъде осигурено общинско финансиране, са в размер на 217..

публикувано на 24.10.24 в 18:00

Община Варна сезира Агенцията за държавна финансова инспекция за нарушения в "Градски транспорт" и "Пазари"

Община Варна е сезирала Агенцията за държавна финансова инспекция за нарушения, открити при извършен одит на общинските дружества – "Градски транспорт“ ЕАД и "Пазари“ ЕАД. Tова съобщи зам естник-кметът Диан Иванов. Общински съветници искат оставката на ръководството на "Градски транспорт" Проверката е извършена от звеното за вътрешен..

публикувано на 24.10.24 в 16:40

Другата седмица завършват ремонта по бул. "Христо Смирненски"

Приключват и строително-ремонтните дейности по бул. „Христо Смирненски“. Утре се очаква да бъде поставена маркировка в последния участък, а в началото на следващата седмица ще бъде въведена и постоянната организация на движение. Когато това стане ще се възстанови в този участък маршрутът на автобусна линия № 12 от градския транспорт, съобщават от..

публикувано на 24.10.24 в 15:13

Живеещите без автомобилен достъп до домовете си в района на ремонта „Аспарухово“ – „Галата“ ще минават с пропуски

Районният кмет на „Аспарухово“ ще издава пропуски на живущите, които нямат друг достъп до имотите си и трябва да преминат с автомобили по трасето на ремонтирания участък на пътя „Аспарухово“ – „Галата“. За това се договориха днес представители на администрацията и на строителната фирма на регулярната среща при кмета Благомир Коцев, съобщават от..

публикувано на 24.10.24 в 14:51

Ученическо и столово хранене: Община Варна определя крайната цена на услугата за приготвяне и доставка на храната

"Ученическо и столово хранен “ ЕАД винаги е работило в съответствие с нормативните изисквания и добрите финансови практики, спазвайки добра финансова дисциплина и качествено хранене на децата на Варна. Това посочват в своя позиция от общинското дружество по повод  изнесената информация в различни публикации в електронните медии, цитиращи изявления на..

публикувано на 24.10.24 в 14:03
Росица Матева

Росица Матева за казуса с балотажа за районни кметове и вота за НС във Варна: Това не са избори "2 в 1"

Община Варна и Общинската избирателна комисия - Варна трябваше да предположат хипотезата за провеждане на втори тур на частичните местни избори в деня на вота за Народно събрание, за да направят организацията. Така коментира по БНТ казуса със  съвпадащите се балотаж за районни кметове във Варна и парламентарни избори на 27 октомври зам.-председателят и..

публикувано на 24.10.24 в 13:43