Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП ще се яви като коалиция на предсрочните избори

Автор:
Атанас Зафиров
Снимка: БТА

Националният съвет взе решение БСП да се яви на предстоящите парламентарни избори в коалиционен формат. Това съобщи временно изпълняващият функциите на председател на "БСП за България" Атанас Зафиров на брифинг след заседанието на Националния съвет на партията. 

Зафиров обясни, че Изпълнителното бюро на БСП е получило мандат да продължи с коалиционните преговори с оглед на притискащото време, в това число и за име на коалицията и за начин, по който да бъде сформирана.

Председателят на партията посочи, че на заседанието са приели критерии и процедури за издигането на кандидатите за народни представители. 

До 6 септември трябва да приключат номинационните заседания на общинските конференции, а до 8 септември областните съвети на партията трябва да подадат проектолистите, които впоследствие да бъдат окончателно утвърдени от Националния съвет на партията, каза още Зафиров.


По публикацията работи: Емилия Николова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Председател на СИК във Варна готов за подписка срещу решението на ЦИК за двата избора в неделя

Председател на секционна избирателна комисия във Варна е готов да започне подписка срещу решението на Централната избирателна комисия гласуването на частичните местни избори и за Народно събрание да се извършва в различни помещения, както и да бъдат назначени два различни състава на комисиите. Това обясни самият Румен Динчев, който посочи, че не намира..

публикувано на 24.10.24 в 18:30

Отпускат 237 000 лв. за погасяване на задължения и нова апаратура за бившия Тубдиспансер

Община Варна да отпусне  близо 237 000 лв. за погасяване на текущи задължения и закупуване на апаратура на Специализираната болница за лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания. Това гласува комисията по финанси и бюджет на днешното си заседание. Задълженията на лечебното заведение, за което ще бъде осигурено общинско финансиране, са в размер на 217..

публикувано на 24.10.24 в 18:00

Община Варна сезира Агенцията за държавна финансова инспекция за нарушения в "Градски транспорт" и "Пазари"

Община Варна е сезирала Агенцията за държавна финансова инспекция за нарушения, открити при извършен одит на общинските дружества – „Градски транспорт“ ЕАД и „Пазари“ ЕАД. Tова   съобщи зам естник-кметът Диан Иванов. Проверката е извършена от звеното за вътрешен одит на общинската администрация. Всички 16 общински дружества ще бъдат..

публикувано на 24.10.24 в 16:40

Другата седмица завършват ремонта по бул. "Христо Смирненски"

Приключват и строително-ремонтните дейности по бул. „Христо Смирненски“. Утре се очаква да бъде поставена маркировка в последния участък, а в началото на следващата седмица ще бъде въведена и постоянната организация на движение. Когато това стане ще се възстанови в този участък маршрутът на автобусна линия № 12 от градския транспорт, съобщават от..

публикувано на 24.10.24 в 15:13

Живеещите без автомобилен достъп до домовете си в района на ремонта „Аспарухово“ – „Галата“ ще минават с пропуски

Районният кмет на „Аспарухово“ ще издава пропуски на живущите, които нямат друг достъп до имотите си и трябва да преминат с автомобили по трасето на ремонтирания участък на пътя „Аспарухово“ – „Галата“. За това се договориха днес представители на администрацията и на строителната фирма на регулярната среща при кмета Благомир Коцев, съобщават от..

публикувано на 24.10.24 в 14:51

Ученическо и столово хранене: Община Варна определя крайната цена на услугата за приготвяне и доставка на храната

"Ученическо и столово хранен “ ЕАД винаги е работило в съответствие с нормативните изисквания и добрите финансови практики, спазвайки добра финансова дисциплина и качествено хранене на децата на Варна. Това посочват в своя позиция от общинското дружество по повод  изнесената информация в различни публикации в електронните медии, цитиращи изявления на..

публикувано на 24.10.24 в 14:03
Росица Матева

Росица Матева за казуса с балотажа за районни кметове и вота за НС във Варна: Това не са избори "2 в 1"

Община Варна и Общинската избирателна комисия - Варна трябваше да предположат хипотезата за провеждане на втори тур на частичните местни избори в деня на вота за Народно събрание, за да направят организацията. Така коментира по БНТ казуса със  съвпадащите се балотаж за районни кметове във Варна и парламентарни избори на 27 октомври зам.-председателят и..

публикувано на 24.10.24 в 13:43