Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жители на "Левски" и Цветния квартал настояват за спирка на номер 12 срещу блок 22 на ул. "Евлоги Георгиев"


Жители на "Левски" и Цветния квартал във Варна настояват за изграждането на нова спирка на линия номер 12. 

Над 900 души до момента са се включили в подписка с искане автобус 12 да спира на бул. "Христо Смирненски" срещу блок 22 на ул. "Евлоги Георгиев", за да се осъществи връзка с линия номер 13 и подрайон 24.



Номер 12 е единственият автобус в града, който дава възможността да се осъществи достъпът до всички здравни заведения във Варна, подчерта Елена Стойчева, инициатор на подписката.

В момента трябва да ходим до улица "Карамфил", което е километър и 100-200 метра, или до ВМА - около 800 метра, за да стигнем до най-близката спирка на 12-ката. Тук живеят много възрастни хора, които се придвижват трудно, коментира Иван Тодоров. 

Подписка с искането има още от 2022 година, припомни Диана Босева. Оказва се, че все още няма комисия, която да разгледа този случай.



Новата подписка събира исканията на жителите основно в кварталния магазин. Надяваме се проблемът да бъде разрешен, подчертаха живеещите в района. 

В момента има възможност да се махнат бордюрите и да се направи отбивка, в посока към Бриз-овете да спира 12-ката, коментираха живеещите, събрали се днес пред блок 22.



Подробностите чуйте в репортажа на Александър Йорданов в началото на публикацията.
По публикацията работи: Олга Карова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

От днес започва аварийно премахване на сухи и опасни клони на площадки в детски градини и училища

От днес започва аварийно премахване на сухи и опасни клони на площадки в детски градини и училища във Варна , с цел гарантиране сигурността на децата, учителите и родителите, съобщиха от общинския отдел „Дейности по защита на населението“.  Работата ще започне по график от двора на СУ „Васил Априлов“ , където ще бъдат подрязани сухи клони на няколко..

публикувано на 12.09.24 в 10:29

Кметът обяви частично бедствено положение за район „Приморски“

Частично бедствено положение е в сила за район "Приморски" от днес след заповед на кмета на Варна Благомир Коцев. Мярката се налага заради нанесени значителните вреди на пътната инфраструктура и имущество от проливните дъждове през последните 48 часа, съобщават от общинския пресцентър. По този повод в 11:00 часа днес се свиква Общински щаб за..

публикувано на 12.09.24 в 10:11

Екипи на ВИК-Варна работят по отстраняването на аварията в района на Летния театър

Екипи на ВИК-Варна работят по отстраняването на аварията в района на Летния театър. В аксаковското село Въглен са изпратени два багера, за да бъде отстранено запушването на водопроводната тръба. Аварията продължава вече трети ден, затова в селото са изпратени водоноски, съобщи Веселин Русев-управител на ВИК дружеството.

публикувано на 12.09.24 в 10:03
Поле с царевица в Добруджа

Областният управител на Добрич върна решението за местен референдум в община Добричка

Областният управител на Добрич Румен Русев върна решението на Общинския съвет на Община Добричка за провеждането на местен референдум за изграждането на ветроенергийни източници. Решенето беше взето на извънредна сесия на 4 септември по предложение на кмета на Общината Соня Георгиева. Според областния управител решението е незаконосъобразно. В..

публикувано на 12.09.24 в 09:51

Обсъждат предстоящите избори на национално съвещание във вътрешното министерство

Организацията и провеждането на предстоящите парламентарни избори ще бъде тема на разговори на националното съвещание, свикано от вътрешния министър Атанас Илков с участието на служебния премиер Димитър Главчев. В срещата ще участват политическото и професионалното ръководство на МВР, директорите на главни и областни дирекции, министърът на..

публикувано на 12.09.24 в 06:56

Парламентът ще регламентира доброволчеството със закон

Народното събрание ще разгледа проект на Закон за насърчаване на доброволчеството. Вносители са Атанас Зафиров и група народни представители от „БСП за България“.  Целта на законопроекта е да създаде цялостна правна уредба на доброволчеството, като основа за насърчаване на гражданската активност и солидарност в българското обществото. Също..

публикувано на 12.09.24 в 06:36

Въпросът за референдума отново е в полето на съветниците от община Добричка

Областният управител на Добрич Румен Русев върна за ново обсъждане решението на Общински съвет на община Добричка, свързано с провеждане на местен референдум относно изграждане на ветроенергийни паркове. Според приетото решение, на насрочения местен референдум гражданите трябваше да отговарят на въпроса: „Против ли сте определяне на територии за..

публикувано на 12.09.24 в 06:28