Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поне до 15 октомври "България Еър" няма да изпълнява полети до Израел

Снимка: Bulgaria Air

България Еър“ анулира полетите си от и до Израел до 15 октомври включително, съобщиха от компанията. Решението се базира на препоръка на Европейската комисия (ЕК) и Асоциацията за авиационна безопасност на Европейския съюз (ЕС), уточняват от компанията

Целта е да се осигури безопасността на пътниците и кабинния екипаж с оглед ситуацията в Близкия Изток.

Пътниците от засегнатите полети трябва да се свържат с Центъра за обслужване на клиенти. 

Редица авиокомпании в различни държави обявиха, че спират полетите си до Тел Авив и Бейрут.

Екипът на „България Еър“ поднася своите извинения на пътниците от засегнатите полети и ги моли да се свържат с Центъра за обслужване на клиенти на мейл адрес: callfb@air.bg. За актуална информация всички пътници могат да намерят на сайта на компанията и в социалните мрежи на страниците на авиокомпанията.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна

Осъдиха мъж, организирал купуването на гласове във варненския затвор на местните избори през 2023 г.

Наказание от четири месеца лишаване от свобода, при първоначален строг режим, получи от Районния съд във Варна 39-годишен мъж. По време на кампанията за местните избори през октомври миналата година във варненския затвор той е организирал купуването на гласове в полза на определен кандидат с преференциален номер, регистриран в листата за общински..

публикувано на 03.10.24 в 11:19
Специализирана полицейска операция във Варненско, 3 октомври 2024 г.

15 задържани при акцията срещу купуването на гласове във Варна и областта

15 са задържаните до момента при специализираната полицейска операция, която се провежда днес в област Варна. Тя е с цел  противодействие на престъпления против политическите права на гражданите и битовата престъпност. При полицейска акция срещу купуването на гласове има задържани във варненския кв. "Аспарухово" 11 са проверените търговски..

публикувано на 03.10.24 в 10:44

Стартира националният конкурс „Млад Благотворител“

От началото на месец октомври стартира новият сезон на националния конкурс „Млад Благотворител“ , насочен към младежите, които желаят да реализират свои идеи за благотворителни проекти.  Фондация "Благотворител" отново ще финансира най-добрите предложения, предоставяйки на учениците възможност да осъществят каузите си.  Станислава..

публикувано на 03.10.24 в 10:30

Отново нито една номинация за главен прокурор не влезе в Пленума на ВСС

И на третото поредно заседание на Висшия съдебен съвет - с възможност да се правят предложения за главен прокурор, номинации няма, съобщава БНР. Последното заседание за внасяне на кандидатури е следващият четвъртък. Номинации могат да правят поне трима членове на Прокурорската колегия и правосъдният министър, но Мария Павлова вече обяви, че няма да..

публикувано на 03.10.24 в 10:06
Снимката е илюстративна

Зърнопроизводители готови на протести заради т. нар. "украинска помощ"

Асоциацията на зърнопроизводителите и н яколко фермерски организации заплашват с протести, ако не получат изплащането на средствата по т.нар. украинска помощ. Зърнопроизводителите искат спешна среща с министрите на финансите и на земеделието.  Близо 300 млн. лв. са средствата по втория транш на украинската помощ.  Крайният срок за изплащането бе 30..

публикувано на 03.10.24 в 09:39

Акция срещу търговията на гласове в Бургас и Твърдица

В Твърдица, област Сливен, тече акция срещу търговията на гласове, съобщава БНР. Входовете и изходите на града са под полицейско наблюдение. Проверяват се частни имоти по схемата – дърва срещу гласове.  До момента са намерени 30 кубика дърва без марки. Над 10 кубика са били в 1 имот.  Към този момент няма задържани за купуване на гласове, но се..

публикувано на 03.10.24 в 09:31

Родители излязоха на протест в подкрепа на освободен училищен директор

Родители на деца от Основно училище "Константин Арабаджиев" във Варна излязоха на протест в подкрепа на освободения директор на училището Нели Касабова.  Те инициираха подписка, която ще внесат до кмета на Община Варна Благомир Коцев и до д-р Ирена Радева, началник на Регионалното управление на образованието във Варна.  "Този протест е в подкрепа на..

публикувано на 03.10.24 в 09:15