Радио Варна - другата сцена!

VII Международен музикален конкурс ART STARS-Звезди на изкуството

| обновено на 18.08.22 в 17:34

Днес започва седмият Международен музикален конкурс ART STARS-Звезди на изкуството. Домакин на конкурса в частта „Класическо пеене“ е Радио Варна. Конкурсната част ще бъде на 20 и 21 август, и ще завърши с концерт на лауреатите в неделя, 21 август, от 20.00 часа в Концертното студио на Радио Варна. Входът е свободен. Вторият модул - „Поп пеене“ ще се проведе на 3 и 4 септември. Журитата и в двете категории включват изтъкнати представители на изкуството и в двата жанра. VII Международен музикален конкурс „ART STARS-Звезди на изкуството” ще продължи до 4 септември 2022 година. Повече за конкурса от организатора Мила Маврова. С нея разговаря Мартин Николов.


Възрастови групи за категория „Класическо пеене“:
I-ва група – до 18 години,
II-ра група – от 19 до 25 години,
III-та група – над 26 години

Жури в категорията „Класическо пеене“ са проф. д-р Иванка Нинова - НМА“Проф. П.Владигеров“, Роберта Мателли – режисьор и оперен изпълнител, Марияна Арсенова – директор на Музикален театър „Стефан Македонски“ и за първа година в комисията е Андриана Йорданова - творческият й път започва от Варненската детско-юношеска опера при Общински детски комплекс, минава през СУ „Св. Климент Охридски” и НМА „Панчо Владигеров", към момента живее и работи на остров Малта.


***

Първа категория „Поп пеене“ за индивидуални изпълнители и вокални групи ще се проведе на 3 и 4.09.2022. Заявки за участие се подават до 25.08.2022 г.

Възрастови групи за категорията „Поп пеене“ - индивидуални изпълнители:
I-ва група – до 7 години,
II-ра група – от 8  до 10 години,
III-та група – от 11 до 14 години,
IV-та група – от 15 до 18 години,
V-та група –над 18 години.

Възрастови групи за категорията „Поп пеене“ - вокални групи:
I-ва група  –до 15 години;
II-ра група – над 16 години.
 

По публикацията работи: Кремена Иванова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия