Радио Варна - другата сцена!

РОМАНИСТ & ЛИРИК - среща с Ангел Г. Ангелов и Димитър Калев

| обновено на 18.01.23 в 16:56

20 януари, петък, Концертно студио на Радио Варна, 18.00 часа

Представяне на два романа от Ангел Г. Ангелов  - "Закуска по обяд" и "Сутрешни залези" и избрани стихотворения от Димитър Калев "Евтерпософия".

В лиричния сборник "Евтерпософия" са подбрани 177 стихотворения, публикувани в различни книги и в разни времена. Композирани са в седем цикъла, озаглавени с имената на седемте тайнства. Препратката към свещенодействието в лиричните стихосложения е вложена в неологизма евтерпософия - мъдростта на Евтерпе, музата на лиричната поезия.


Ангел Г. Ангелов е автор е на десет белетристични книги – пет романа и пет сборника с разкази. Негови творби са превеждани на френски, руски, английски, турски... Работил е като журналист и редактор в Радио Варна, ТВЦ Варна, в книгоиздателство „Георги Бакалов“, в списание „Простори“. Носител на награда „Варна“ (2017 г.)

 Публикувал е свои произведения в различни вестници и списания. Живее и работи във Варна.


Димитър Калев е лекар, поет и хуманитарист. Автор на седем лирически сборника и една монография за Петър Дънов. Възражда античното стихосложение хекзаметър в българската лирична поезия ("Помежду", 2016 г.). Автор е на либретото на балетния спектакъл "Анна Каренина".

От 2005 г. е в редакционния съвет на литературното списание "Простори". Носител на награда "Варна" (2007 г.) Гравитира към литературния кръг "Последните огняри" (Къщата с машината).




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!