Радио Варна - другата сцена!

Музикално-поетичен рецитал и награждаване от конкурса „Диря в морето”

| обновено на 23.06.23 в 16:17

25 юни, неделя, Арт салон на Радио Варна, 18.00 часа

За единадесети път Варна ще се присъедини към отбелязването на Международния ден на моряка. В почти всички страни с излаз на море празникът вече е традиция. Началото е поставено на среща под егидата на Международната морска организация през месец юни 2010 година в Манила, Филипините, където е приета резолюцията за обявяването на 25 юни за Ден на моряка.

Инициативният комитет за честване Деня на моряка във Варна организира конкурс„Диря в морето” за проза, поезия, живопис и фотография.

Изложбата ще бъде открита на 23 юни 2023 г.,18.00 часа в офиса на Моряшки професионален съюз, ул. Граф Игнатиев 6, а в Арт салона на Радио Варна на 25 юни, по време на Музикално-поетичен рецитал ще бъдат обявени наградените автори.

В конкурса могат да участват хора, свързани с моряшката професия, както и техни близки. На всеки пет години се издава алманах с наградените творби. Всяка година наградените литературни творби се публикуват на сайта на Моряшки професионелен съюз www.seafarerstu-bg.com

Инициативният комитет се гордее и с конкурса „Детско море”, който тази година се провежда за двадесет и четвърти път. Участниците са деца от цялата страна, получените рисунки са над хиляда, а литературните творби около 100. Тържеството се провежда в Пленарна зала на Община Варна, наградените деца са над сто. Всяка година се издава книжка албум с наградените творби. След навършване на 12 години наградените деца от конкурса „Детско море” могат да участват в конкурса „Диря в морето”.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!