Радио Варна - другата сцена!

Музикално-поетичен рецитал и награждаване от конкурса “Диря в морето”

25 юни, вторник, Арт салона на Радио Варна, 18 часа

Музикално-поетичен рецитал и обявяване на наградените автори от конкурса за проза, поезия, живопис и фотография “Диря в морето”. 

На 25 юни се отбелязва Международният ден на моряка. Решението е взето на среща под егидата на Международната морска организация през м. юни 2010 в Манила, Филипините. В почти всички страни с излаз на море празникът вече е традиция. Във Варна Международния ден на моряка също става традиция, провежда се за дванадесети път. За нас е много важен конкурсът “Диря в морето” за проза, поезия, живопис и фотография. Изложбата се открива на 24 юни 2024 г., 18 часа в офиса на Моряшки професионален съюз, ул. Граф Игнатиев 6. В Арт салона на радио Варна на 25 юни 2024 г. , 18 часа, по време на Музикално-поетичен рецитал ще бъдат обявени наградените автори. В конкурса могат да участват хора, свързани с моряшката професия, както и техни близки. На всеки пет години се издава алманах с наградените творби. Всяка година наградените литературни творби се публикуват на сайта на Моряшки професионален съюз www.seafarerstu-bg.com

Другата ни гордост е конкурса “Детско море”, който тази година навърши четвърт век. Участват деца от цялата страна. Получаваме над хиляда рисунки и около сто литературни творби. Награждаваме над сто деца. Тържеството се провежда в Пленарна зала на Община Варна. Всяка година се издава книжка албум с наградените творби. След навършване на 12 години наградените деца от конкурса “Детско море” могат да участват в конкурса “Диря в морето”. Тази година децата бяха поздравени от кмета на Община Варна Благомир Коцев. Благодарим!

Голяма радост за децата е Морското кръщение. Провежда се на борда на кораб на 25 юни 10 часа, 2024 г. Бог Нептун кръщава децата с морски имена. Предвижда се разходка в морето. Корабът тръгва от Морска гара.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия