Съветниците във Видин ще гласуват декларация за завършване на строителен обект

Общо 32 точки са включени в проекта на дневния ред на заседанието на Общинския съвет във Видин. То ще се проведе утре, 25 септември. Първата точка от дневния ред е питания към кмета на общината. Към момента има 6 питания, някои от които вече имат..

публикувано на 24.09.24 в 16:05

Във Видин започна конференция за римските дунавски провинции

Видин е домакин на Седма международна конференция за римските дунавски провинции на Римската империя. Във форума участват археолози от над 10 европейски държави. Основният акцент на Дунавския лимес, който е един от най-големите в Европа, е..

публикувано на 24.09.24 в 15:08

В Монтана разследват трафик на нелегални мигранти

Под ръководството на Районна прокуратура – Монтана се води разследване по образувано досъдебно производство за  незаконно подпомагане на 38 мигранти да преминават през територията на страната. Чуждестранните граждани са открити при полицейска..

публикувано на 24.09.24 в 13:00

Започва есенното почистване на Берковица

От днес, 24 септември започва есенното почистване в Берковица. То ще продължи до 22 ноември.  Обемистата зелена маса от почистване на дворове, градини и други, следва да бъде поставяна в кафявите контейнери за биоразградими отпадъци, а при тяхното..

обновено на 24.09.24 в 08:34

Общинският съвет във Враца заседава

21 точки са залегнали в дневния ред на редовното заседание на общинския съвет във Враца.  Сесията е насрочена както обикновено за последния вторник на месеца. Акцентите, които ще обсъждат членовете на местния парламент включват: откриване на процедура..

публикувано на 24.09.24 в 08:02

Спират водата в шест села и част от Видин заради строителни дейности

Част от Видин и шест села от общината ще бъдат без вода този днес, вторник, 24 септември, съобщиха от водоснабдителното дружество. Поради извършване на строително-монтажни работи - изграждане на връзки между новоизграден и съществуващ водопровод и..

обновено на 24.09.24 в 07:59

Жители на видински общини получиха техническа помощ за достъп до еЗдраве

260 души са получили подкрепа за достъп до мобилното приложение еЗдраве по време на изнесените пунктове, организирани от Регионална здравна инспекция Видин. Пунктовете са част от кампанията на Министерството на здравеопазването за популяризиране на..

публикувано на 23.09.24 в 17:45

Мъж е в тежко състояние след катастрофа край Студено буче

47-годишен мъж от Враца е в тежко състояние, а за живота му има опасност след пътен инцидент, станал вчера по обяд на северния път Монтана – Видин, край село Студено буче, съобщиха от полицията. Мъжът е настанен в монтанската болница. Той е с травма в..

публикувано на 23.09.24 в 14:35

Пожар отне живота на двама души в ломското с. Замфир

Пожар, станал в къща в ломското село Замфир, отне живота на двама души. Предполага се, че телата са на живущите на адреса. Малко преди 8 часа, вчера сутринта, в полицията в Лом е получен сигнал за горяща къща в село Замфир. Едноетажната кирпичена къщата..

публикувано на 23.09.24 в 13:22

Фестивал на любителските театри започва в Лом

Фестивал на любителските театри на името на Кръстьо Пишурка започва днес в Лом. До неделя 15 колектива от цялата страна ще играят на сцената на Народно читалище "Постоянство 1856". Театрални състави от цяла България са заявили участие в традиционния..

публикувано на 23.09.24 в 11:19