Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

До края на юни можем да сменим личния си лекар

Една седмица остава до крайния срок за смяна на личния лекар за здравноосигурените лица, които са решили да направят нов избор. Можем да сменим джипи- то си два пъти в годината- през месеците юни и декември, като необходимите документи са лична карта и здравна книжка.

"Здравноосигуреният и новоизбраният личен лекар попълват регистрационна форма за избор на общопрактикуващ лекар, която вече може да бъде свалена и от интернет страницата на НЗОК"- поясни Десислава Петрова- началник на сектор "Работа с граждани и институции" в Районната здравноосигурителна каса във Видин

Сред най- честите причини за смяната на личния лекар пациентите отбелязват неудовлетворението от обслужването и лечението, липсата на внимание и дългото чакане пред кабинетите.

По публикацията работи: Александър Русев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 23 октомври 2024 година

Избрани са изпълнителите на  аварийното укрепване  на западния бастион в крепостта "Баба Вида" във Видин. Предстои откриването на строителна площадка. Преди началото на правителственото заседание служебният премиер Димитър Главчев, обяви, че е крайно време сериалът „Игра на избори“, който тече вече няколко години, да приключи.  Той коментира, че в..

публикувано на 23.10.24 в 18:00

Популярен млад писател гостува в Мездра

Читателски клуб „Book Hub“ и Народно читалище „Просвета-1925“ в Мездра организират среща с писателя Васил Попов. Той е автор на разкази и романи, базирани на народните митове и легенди. През годините творбите му са отличавани в редица литературни конкурси като „Таласъмия“ на клуб Уибробия, литературния конкурс на списание ShadowDance и..

публикувано на 23.10.24 в 16:29

Тече ремонт на път в община Георги Дамяново

Ремонтират общински път в Георги Дамяново с близо 2 800 000 лева европейски пари. Отсечката е с дължина от 2.4 километра и до сега не е била рехабилитирана. Започна ремонт на отсечката от разклона на Попов мост до село Главановци . Общинският път е с дължина от 2 км и 400 метра.  „До сега пътят е само кърпен“, каза кметът на община..

публикувано на 23.10.24 в 15:41

Помощник-фармацевти от Северозапада са в стачна готовност

Помощник-фармацевти от Северозападна България са готови да протестират, ако не бъде променен Законът за лекарствата и хуманната медицина, за да могат да работят пълноценно. Към момента те нямат право да продават медикаменти без надзора на магистър-фармацевт. Според помощник-фармацевтите законът им налага ограничения и така те не могат да..

публикувано на 23.10.24 в 15:28

Младежи учиха второкласници на програмиране в Мездра

Един по-различен час в Седмицата на програмирането с ученици от 2-ри и 12-и клас на СУ ”Иван Вазов” в Мездра . Учебният час, с преподавател Цветелина Стоянова, се осъществи със средствата на информационните технологии и беше на тема: "Магията на програмирането". Второкласниците се запознаха с програми и игри, създадени от по-големите ученици. За..

публикувано на 23.10.24 в 14:00

Двама души са задържани за наркоразпространение до училища във Видин

38-годишен мъж и 34-годишна жена са задържани при предприети полицейски действия срещу уличното наркоразпространение в районите на училищата във Видин , съобщават от Областната дирекция на МВР.  Криминалисти са претърсили два адреса в града вчера, 22 октомври. В обитавано от мъжа жилище са открили и иззели 42 грама амфетамин и 1 грам сух..

публикувано на 23.10.24 в 10:43

Напредва процедурата за укрепването на крепостта "Баба Вида" във Видин

Избрани са изпълнителите на аварийното укрепване на западния бастион в крепостта "Баба Вида" във Видин . Предстои откриването на строителна площадка, каза началникът на отдел "Устройство на територията“ в Общината Румен Лилов : "Аварийният ремонт за 218 000 лева, избрали сме изпълнител, избрали сме надзор, обаче трябва Министерството на..

публикувано на 23.10.24 в 09:50