Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

2 294-ма в Монтанско не са подменили личните си карти

2 294 жители на област Монтана все още не са подменили личните си карти, сочи статистиката на група "Български документи за самоличност" при ОД на МВР в Монтана. От старта на кампанията по подмяна на личните документи на 29.03.2010 г. до 03.12.2012 г. броят на издадените нови лични карти е 85 544. Размерът на глобата, която се налага за неподменена лична карта с изтекла валидност, е от 20 лв. до 150 лв., напомнят отново от Паспортна служба. От "Български документи за самоличност" уточняват, че след подаване на заявлението за издаване на лична карта със заплатена такса за обикновена услуга, гражданите ще получат новия си документ в срок до 30 дни след приемане на заявлението. Бързата услуга е два пъти по-скъпа - нейният срок е 3 работни дни, а на експресната, чиято цена е почти тройна - 8 часа.

Броят на паспортите с изтекъл срок на валидност е 13 370. Съгласно законовите разпоредби в тримесечен срок след изтичане на срока на валидност на паспорта, следва документът да бъде върнат. Не е задължително подаване на заявление за издаване на нов паспорт. 4 601 са шофьорските книжки с изтекъл срок на валидност. Група "Български документи за самоличност" (БДС) приема всяка седмица средно по 3 молби за обслужване от мобилен екип. Услугата е подходяща за големи ведомости, организации и кметства, които могат да подменят личните документи на своите служители с организиран прием. Ръководителят на съответното ведомство трябва да подаде искане до директора на ОД МВР чрез звеното на БДС. Прием на хора с трайни увреждания и трудно подвижни се осъществява на място в дома на заявителя от професионален мобилен екип след подадена молба от роднина и платена такса по банков път.
По публикацията работи: Екип НОВИНИ


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Преплетени жици и силен вятър са причина за пожара в Коста Перчово

Преплетени жици в следствие на силен вятър и дървета около коритото на реката са причината за пожара , който горя вчера в Коста Перчово, информира главен инспектор Йосиф Йосифов , началник на Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“- Кула: "Сигналът беше получен в 14:30 часа. Пострадали няма, има четири изгорели стопански..

публикувано на 23.08.24 в 08:59

Мести се Регионалната картотека за медицински експертизи във Враца

Мести се Регионалната картотека за медицински експертизи във Враца. Това бе решено на работна среща, инициирана от областния управител на Враца- Николай Николов, на която присъстваха кметът на града Калин Каменов, народният представител Красен Кръстев, директорът на болницата Кети Ценова и временният шеф на Регионалната здравна инспекция д-р Чавдар..

публикувано на 23.08.24 в 08:20

Видинското село Покрайна горя

Голям пожар горя в село Покрайна, община Видин. Към момента няма данни за пострадали хора. Има засегнати площи в селото, каза  жителка на селото :  "Беше ад и затвориха село Покрайна и от към Видин."  Пожара беше срещу входа на "Олимекс", предприятие разположено върху площ от 32 декара, от тях върху 15 декара се намират производствените..

публикувано на 23.08.24 в 07:23

Пожар гори в село Коста Перчево

Голям пожар гори в село Коста Перчево , община Кула. Към момента няма данни за пострадали хора.  Има засегнати къщи, каза   Карамфила Симеонова , жител на селото: "Аз не бях тук, когато огънят се е разгорял и когато са се обадили на Пожарна безопасност. Не съм била на място. След това дойдох, отидох, направих няколко снимки, но в другата част на..

публикувано на 22.08.24 в 19:05

Снимката на 22 август 2024 година

В изпълнение на разпоредените от министър-председателя Димитър Главчев спешни мерки за справяне с безводието в страната, в МРРБ се проведе среща между министрите на регионалното развитие и благоустройството инж. Виолета Коритарова, на околната среда и водите Петър Димитров, на енергетиката Владимир Малинов и на икономиката и индустрията д-р Петко..

публикувано на 22.08.24 в 18:05
Снимката е илюстративна

Отново опашка от тирове на Дунав мост 2

Препълнен е буферният паркинг преди Дунав мост 2 при Видин-Калафат. Тежкотоварните камиони на изход от страната отново се редят по околовръстния път на Видин. Това сигнализира Николай Иванов , водач на камион от Габрово. "Наредих се на опашката. Паркингът препълнен на влизане и на излизане. Едни моторетки наредени отпред да не може да се..

публикувано на 22.08.24 в 16:47

Неприсъствени фишове ще поставят на неправилно паркирани автомобили във Видин

От 1 септември тази година Общинско предприятие „Зони за платено паркиране“ започва поставянето на фишове на автомобилите, които са паркирани в нарушение на Закона за движение по пътищата (ЗДвП), съобщават от Община Видин. Това са т.нар. „неприсъствени фишове“, за които не е необходимо водачът да бъде в автомобила, за да се счита, че той е връчен...

публикувано на 22.08.24 в 15:53