Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 1 800 души са с нередовни лични карти в Монтанско

1 877 лични карти са с изтекъл срок на валидност и не са подменени към 31 март в област Монтана, съобщават от Областната дирекция на МВР. Това означава, че 1 877 души следва да бъдат санкционирани за това, че ползват невалидни лични карти, алармират от полицията. На предстоящите парламентарни избори не може да се гласува без редовен документ за самоличност, напомнят от МВР. Във ведомството е създадена организация за издаване на лични карти за по-малко от 30 дни.

Дирекция "Български документи за самоличност" при ОД на МВР напомня, че срокът, в който сме длъжни да подадем заявление за подмяна на лична карта е 30 дни от датата на изтичане на валидността й. В случай, че срокът е изтекъл, поисканите от нас административни услуги, могат да бъдат отказвани в различните администрации и институции.
По публикацията работи: Екип НОВИНИ


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Пожар горя в село Покрайна

Голям пожар горя в  село Покрайна , община Видин. Огнената стихия е засегнала стар склад на фирма „Олимекс“ в селото, информира Валентин Маринов , кмет на населеното място: "Имаше опасност за други постройки покрай него. Пожарникарите пристигнаха много бързо. Благодарение на тях се овладя пожарът. И страхотна организация от страна на органите на..

обновено на 23.08.24 в 10:05

Преплетени жици и силен вятър са причина за пожара в Коста Перчево

Преплетени жици вследствие на силен вятър и дървета около коритото на реката са причината за пожара , който горя вчера в Коста Перчево, информира главен инспектор Йосиф Йосифов , началник на Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“- Кула: "Сигналът беше получен в 14:30 часа. Пострадали няма, има четири изгорели стопански..

публикувано на 23.08.24 в 08:59

Мести се Регионалната картотека за медицински експертизи във Враца

Мести се Регионалната картотека за медицински експертизи във Враца. Това бе решено на работна среща, инициирана от областния управител на Враца- Николай Николов, на която присъстваха кметът на града Калин Каменов, народният представител Красен Кръстев, директорът на болницата Кети Ценова и временният шеф на Регионалната здравна инспекция д-р Чавдар..

публикувано на 23.08.24 в 08:20

Пожар гори в село Коста Перчево

Голям пожар гори в село Коста Перчево , община Кула. Към момента няма данни за пострадали хора.  Има засегнати къщи, каза   Карамфила Симеонова , жител на селото: "Аз не бях тук, когато огънят се е разгорял и когато са се обадили на Пожарна безопасност. Не съм била на място. След това дойдох, отидох, направих няколко снимки, но в другата част на..

публикувано на 22.08.24 в 19:05

Снимката на 22 август 2024 година

В изпълнение на разпоредените от министър-председателя Димитър Главчев спешни мерки за справяне с безводието в страната, в МРРБ се проведе среща между министрите на регионалното развитие и благоустройството инж. Виолета Коритарова, на околната среда и водите Петър Димитров, на енергетиката Владимир Малинов и на икономиката и индустрията д-р Петко..

публикувано на 22.08.24 в 18:05
Снимката е илюстративна

Отново опашка от тирове на Дунав мост 2

Препълнен е буферният паркинг преди Дунав мост 2 при Видин-Калафат. Тежкотоварните камиони на изход от страната отново се редят по околовръстния път на Видин. Това сигнализира Николай Иванов , водач на камион от Габрово. "Наредих се на опашката. Паркингът препълнен на влизане и на излизане. Едни моторетки наредени отпред да не може да се..

публикувано на 22.08.24 в 16:47

Неприсъствени фишове ще поставят на неправилно паркирани автомобили във Видин

От 1 септември тази година Общинско предприятие „Зони за платено паркиране“ започва поставянето на фишове на автомобилите, които са паркирани в нарушение на Закона за движение по пътищата (ЗДвП), съобщават от Община Видин. Това са т.нар. „неприсъствени фишове“, за които не е необходимо водачът да бъде в автомобила, за да се счита, че той е връчен...

публикувано на 22.08.24 в 15:53