Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Уволниха директор на общинска фирма във Враца

Общинското предприятие "Спорт и туризъм" във Враца от сряда (10 юли) е без управител, след като кметът Николай Иванов освободи от длъжност директора Венцислав Николов. Началникът си навлече наскоро и гнева на членовете на местния парламент, а на последната сесия неговите действия бяха обсъждани надълго и нашироко. По време на същото заседание общинската съветничка Десислава Димитрова обяви, че срещу Николов са подадени няколко жалби, като сред недоволните има и негови подчинени. Неотдавна пък проверка на местното "ВиК" установи, че водомерът на общинската фирма е манипулиран, като по този начин са отчитани и плащани по-малки количества вода.

Венцислав Николов е първият, който е освободен от кмета на Община Враца и третият, който си тръгва от местната управа за по-малко от година. Преди него се оттеглиха финансистът Лев Митков, както и заместник-кметът по устройство на територията Ангел Вълчев.
По публикацията работи: Жоро Александров


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Жена е задържана за кражба на кутия за дарения в Мездра

Жена на 46 години от монтанското село Мърчево е задържана за кражба на кутия за дарения в Мездра. Престъплението е извършено на 29 септември. Жената е задържана вчера, 3 октомври, в Мездра. 

публикувано на 04.10.24 в 11:15

Мъж е в болница след сбиване във Видин

31-годишен жител на видинското село Покрайна е настанен за лечение в болницата след сбиване в областния град. Нападателят му е задържан в ареста за срок до 24 часа. С игнал за сбиване между двама мъже до жилищен блок на ул. „Елин Пелин“ във Видин е подаден на телефон 112 към 03:00 часа тази сутрин.  Отзовалият се незабавно на сигнала..

публикувано на 04.10.24 в 11:08

Щъркели са забелязани в монтанското село Якимово

Семчо Миронов е на 77 години, живее в село Якимово . Преди дни забелязал щъркели в гнездото на метри от къщата си, на разклона за село Комощица. Заснел видео, което пуснал в интернет: "Във гнездото се излюпиха три щръклета тази година. И трите стана щъркели и се върнаха и трите..." Местните жители забелязали още две двойки щъркели..

публикувано на 04.10.24 в 08:59

Дунавци чества 50 години от обявяването си за град

Дунавци празнува 50 години от обявяването на населеното място за град. Честването съвпада с 10-ия Международен фолклорен фестивал "Дунавци пее и танцува". Тържествата ще продължат три дни, каза кметът Димо Скорчев.  "Това са два празника в едно, затова ще продължат в рамките на три дни. Имаме поканени състави - танцови и певчески групи. Имаме от..

публикувано на 04.10.24 в 08:00

Снимката на 3 октомври 2024 година

Над 20 са задържаните в цялата страна при операции на МВР срещу купуването на гласове. Това съобщават от вътрешното ведомство. Полицейска операция срещу купуването на гласове провеждаха днес и служителите на Областната дирекция на МВР-Видин . Полицейските действия бяха насочени към профилактиране на активния криминален контингент, противодействие на..

публикувано на 03.10.24 в 18:05

Почина Лука Велчов - пазител на българската памет в Букурещ

Починал е Лука Велчов - доайенът на българите в Румъния. Новината съобщи дъщеря му. От публикация в социалните мрежи става ясно, че на 5 октомври в 10:00 ч. ще има религиозна церемония в римокатолическата църква "Св. Йеремия" в Китила, на адрес “Банатско шосе” 17, а в 12:00 часа ще има погребение в гробището "Свети Пантелеймон" в Пантелеймон. По-късно..

публикувано на 03.10.24 в 15:35

Враца почита художника Иван Стоилов - Бункера

Изложбен кът   е подреден о т днес, 3 октомври, във фоайето на Регионален исторически музей (РИМ) - Враца  по повод 90 години от рождението на Иван Стоилов - Бункера . У редникът в Художествената галерия "Иван Фунев" към РИМ  Христо Божков съобщи подробности за експозицията: "Във фоайето на Регионален исторически музей - Враца..

публикувано на 03.10.24 в 15:29