Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общинските бюджети- за какво намалиха и за какво увеличиха средствата местните парламенти

Снимка: РАДИО ВИДИН

Бюджетът на Oбщина Враца за 2014 година ще е в размер на 42 милиона лева, като за сравнение сега местните финанси са 38 млн. лв. От общинската администрация са предвидили средства за поддръжка и обновяване на уличното осветление, озеленяване, чистота и управление на отпадъците.

© Снимка: РАДИО ВИДИН

В увеличен размер, спрямо миналата година, са предвидените разходи за ремонт на уличната мрежа, изграждане на нови детски площадки и др.

"Приоритет в работата на общинската управа на Враца остава образованието. Философията на общинския бюджет е запазване на качеството на предлаганите услуги, без да се повишават местните данъци и такси" - информира Жоро Александров.

 

 

© Снимка: РАДИО ВИДИН, Архив

"В края на януари 2014 година ще бъде обявена рамката на проекта за бюджет на Община Видин за 2014-та година" - съобщи в края наминалата година председателят на Общинския съвет Пламен Трифонов. Той допълни, че в тежест ще са неразплатени задължения от предишен период. Средства ще бъдат вложени за благоустрояване в жилищните квартали, а по възможност ще бъдат изградени и плувни басейни.

"Новият бюджет за 2014 г. на Община Лом се подготвя и ще се изпълнява в условията на продължаваща финансова криза.

© Снимка: adm.lom.bg

Запазва се обемът на финансираните дейности и предоставяните публични услуги. Макрорамката на проекта за бюджет 2014 г. без преходните остатъци от 2013 година е в размер на 13 122 000 лева"- информира Владимир Недев. Общият размер на бюджетните взаимоотношения с централния бюджет за 2014 година е в размер на 10 418 900 лева. В сравнение с първоначалния план за 2013 г. се наблюдава увеличение с 241 300 лв. За 2014 г. общата субсидия за делегираните от държавата дейности е 8 571 943 лева.

© Снимка: РАДИО ВИДИН

"1 млн. и 200 хиляди лева е бюджетът на Община Ново село за 2014 година, това е което идва директно от държавата. Близо 480 000 лв. средства са предвидени от собствени средства" - коментира кметът на Ново село Георги Стоенелов.

"И през Новата година приоритет в бюджета на Община Козлодуй остават образованието и социалните дейности" - заяви в "Посоките на делника" сътрудникът на Радио ВИДИН Лора Инджова.

 

© Снимка: Лора Инджова

Общо очакваните приходи за Община Козлодуй, посочени в бюджета за 2014 г. са на стойност 12 823 853 лв. Тази година за образование са отделени 5 202 924 лв., докато през изминалата 2013 г. средствата са били значително по-малко- 4 719 642 лв. Сумата, предвидена за социални дейности е 1 391 070 лв.

Още по темата можете да чуете в аудио файла към материала.

По публикацията работи: Пламен Коцев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Красимир Георгиев

Красимир Георгиев: Необходима е всеобща реформа във всички области от безопасността на движението

По-малко ранени и загинали по пътищата на страната през настоящата година, но повече катастрофи, отчита статистиката. Намалява пътният травматизъм в област Видин, но тежките пътни инциденти в Монтана се увеличават.  МВР обяви засилване на контроа и административнонаказателната дейност.  Мисия възможна ли е пътната безопасност в България?  Качествена..

публикувано на 03.10.24 в 10:00

Българите избират да живеят самостоятелно, когато са на 30, сочи проучване

Българите напускат дома на родителите си средно на 30 години, сочат данните на Евростат за миналата година. С редната възраст, на която младите хора избират да живеят самостоятелно, за страните от Евросъюза, е 26,3 години. Според психолога Николай Нетов , изследването дава един по-широк поглед, при който важните детайли често се губят...

публикувано на 02.10.24 в 15:48

На добра воля

50-ото Народно събрание бе поредното, което не успя да приеме Закон за насърчаване на доброволчеството. България е единствената страна в ЕС, която няма такъв нормативен акт. Според доклад на "Евростат" само 14% от младежите в България участват в доброволчески дейности. Това е близо двойно по-малко в сравнение със средното за Европа. На фона на..

публикувано на 01.10.24 в 11:53

За съживяване на региона във Видин възлагат надежди на бизнеса

Общо 18% от българите през миналата година са били изправени пред тежки материални и социални лишения, сочат данните на Евростат. По този показател България е на второ място в дъното на класацията, след Румъния. У нас делът на хората, живеещи в лишения, е почти три пъти по-голям от средния за страните от Европейския съюз, който е 6,8%. В..

публикувано на 30.09.24 в 15:07
Светлин Тачев

Светлин Тачев: Изборите се превърнаха в битовизъм

Избори.  След изборите – отново избори.  Изречение, което обрисува живота в България през последните четири години.  Ще бъде ли 27 октомври първата стъпка към излизането от кризата?  Ще сложат ли изборите край на политическата нестабилност?  Патовото положение, породено от изхабяването на партийно-политическата система, трудните и непопулярни..

публикувано на 26.09.24 в 10:00

Нови промени при минималната работна заплата - ще бъде ли увеличена?

Нови промени, свързани с размера на минималната заплата трябва да направи социалното министерство, за да приложи правилно европейската директива за адекватните най-малки възнаграждения . Министерството на труда и социалната политика (МТСП) счита, че за транспониране на директивата за адекватни минимални заплати в ЕС е необходимо в Кодекса..

публикувано на 25.09.24 в 10:45

Какво целят новите изисквания в кредитирането за покупка на жилище

Управителният съвет на БНБ прие изисквания за показателите за кредитни стандарти при отпускане и при предоговаряне на кредити. Изискванията обхващат сектор "Домакинства" и се прилагат спрямо кредитите, обезпечени с жилищни недвижими имоти. Влизат в сила от 1 октомври 2024 година, като банките и клоновете на чуждестранни банки следва да..

публикувано на 23.09.24 в 11:43