Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общината във Видин обезопаси зимна пързалка

Снимка: Пламен Генчев

Общината във Видин оформи зимната пързалка до крепостта "Баба Вида" в града.

"Решихме да създадем настроение и оформихме до крепостта вече съществуващата зимна пързалка. Сложили сме предпазни бали, за безпрепядствено спускане по стръмния склон. Ще поддържаме пързалката докато има сняг. Плануваме да направим още една до Художествената галерия"- каза Силвана Сюлейман, старши експерт отдел култура към община Видин.

Пързалката събра много деца- малки и вече пораснали, на възраст от 3 до 55 години. Най-възрастният от тях- Емо от Видин, на 55 години, каза:

"Емоцията е страхотна, почувствах се отново дете!" С носталгия много от родителите си припомниха своите детски години, когато нямаше компютри и са се забавлявали навън в снега. Децата демонстрираха добра техника на спускане- с модерни шейни, с чували или свободен стил- въргаляне в снега.

По публикацията работи: Светлана Стоенелова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Зарадваха децата на 12 приемни семейства в Кула и Грамада

Децата на 12 приемни семейства от общините Кула и Грамада получиха учебни пособия от Националната асоциация за приемна грижа (НАПГ) и А1 България. Децата настанени в приемни семейства са в ученическа възраст и получиха раници с учебни пособия, разказа координаторът на НАПГ за област Видин Цветелина Милославова : „За девета поредна година..

публикувано на 18.09.24 в 09:03

Населението на община Кула продължава да намалява

Продължава процесът на намаляване и застаряване на населението в община Кула, въпреки че през 2023 г. са родени повече деца. За това информира докладът за населението и демографските процеси през изминалата година на Националния статистически институт.  От общинската администрация съобщават, че към днешна дата населението на община Кула е намаляло с..

публикувано на 18.09.24 в 08:45

Видински села остават временно без вода заради авария

Поради отстраняване на авария на главния довеждащ водопровод на Видин, днес ще бъде преустановено водоподаването за някои видински села. Засегнати ще са - Кутово, Антимово, Кошава, Сланотрън, Гомотарци, Слана бара, Новоселци, Акациево, Рупци и кв.Нов път, както и част от Западна промишлена зона за времето от 06:00 до 18:00 часа. За Видин водоподаването..

публикувано на 18.09.24 в 07:53

Снимката на 17 септември 2024 година

Община Белоградчик получи авторските  права  за текста и музиката на песента на "Нашият град".  Договорът е за срок от 10 години. Така песента на група "Тангра" вече е официален химн на Белоградчик. Финално регистрирани са 24 партии и 9 коалиции за участие в предсрочните парламентарни избори, които ще се проведат на 27 октомври. Това съобщи..

публикувано на 17.09.24 в 18:05

Приключи ремонтът на междуселски път в Монтанско

В община Монтана  откриха четвъртокласен път рехабилитиран с 10 милиона лева.  След близо 50 години нов асфалт е поставен между селата Клисурица, Долна Рикса и Славотин. Откриването стана на църковния празник „Вяра, Надежда и Любов". Напълно обновена е отсечка от близо 9 км, която свърза международен път Е 79 и северния път от Монтана за Видин...

публикувано на 17.09.24 в 16:31

Лом отбелязва празник на града

От името на Негово светейшество българският патриарх Даниил, архимандрит Антим, протосингел на Видинската света митрополия, поздрави кмета на община Лом Цветан Петров и жителите на града за празника на Лом . Той благослови градоначалника, местния парламент и ломчани за старанието и усърдието, с което се поддържат храмовете в епархията и пожела на..

публикувано на 17.09.24 в 16:20

Избирателите могат да проверят онлайн номера на секцията и мястото на гласуване

Българските граждани с право на глас вече могат да проверяват номера на избирателната секция и мястото на гласуване в изборите за Народно събрание на 27 октомври 2024 г. Справката се осигурява от Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“ към Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Информация за адреса на..

публикувано на 17.09.24 в 16:16