Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦСКА излъга "Ботев" с 3:2 в голов трилър пред 2 500 души

6
Ботев Враца - ЦСКА 2:3
Снимка: Жоро Александров

Врачанският "Ботев" допусна първа загуба в контролите от зимната си подготовка. Втородивизионният тим падна от ЦСКА с 2:3, но остави доволна верните си привърженици с качествена игра. Двата тима спазиха традицията от последните години и направиха зрелищен мач, изпълнен с много пропуски пред двете врати за радост на 2 500 зрители по трибуните на стадион "Христо Ботев". Преди първия съдийски сигнал на Илиян Маринов беше представена плролетната селекция на домакините, която включва 11 нови футболисти.

Мачът започна с двуостри атаки и още в 8-та мин. Веселин Цветковски изби два удара отблизо на Стоянов и Долапчиев. В 20-та мин. отново вратарят на "Ботев" спаси мрежата си, като с котешка пъргавина изби шут на Марсиньо към горния десен ъгъл. Домакините отговориха с пропуск на Илия Илиев, който след пробив на Романов отляво и прострелно центриране, не улечи вратата на Черни отблизо.

В 29-та мин. Марсиньо откри от пряк свободен удар, но 2 минути по-късно новият лидер в „Ботев” – Цветомир Валериев изравни също от фаул. До почивката ще се запомни още едно фамозно спасяване на Цветковски в 39-та мин., когато вратарят боксира топовен шут на Стоянов.

Второто полувреме започна с гол от съблекалните за „Ботев”, който беше отменен поради засада.  Попадението иначе вкара Жак Коен след пас на Илиев. Логичното се случи в 51-та мин., когато резервата Васев "счупи кръста" от финтове на Браян Ерера, а после го накара да направи дузпа. Зад бялата точка застана Йордан Апостолов, който препарира Черни за 2:1.

Радостта на врачани трая само 5 минути. Иван Маркович беше оставен непокрит пред вратата на домакините и с техничен удар изравни за 2:2 в 57-та мин. Само 3 минути по-късно капитанът на "армейците" в този мач Антон Карачанаков оформи крайното 2:3.

Между 71-та и 79-та мин. вратарят на гостите Черни спаси вратата си от ново посещение на топката след удари на Дзита, Илиев – на два пъти, и на Калоян Цветков.

В заключителните минути колегата му Христо Митов парира удари на Стоянов и Марсиньо.

СТАТИСТИКА

БОТЕВ – ЦСКА 2:3

БОТЕВ: Цветковски /46 Митов/, Дзита, Савич, С.Иванов, Пейчев /80 Найденов/, Апостолов /84 Каменов/, Валериев /50 Цветков/, Илиев, Ненов /46 Васев/, Романов /72 Рангелов/, Коен /63 Вл.Иванов/.

ЦСКА: Черни, Ченди, Ереро, Попов /56 Чапаев, 72 Александров/, Марсиньо, Карачанаков, Стоянов, Долапчиев /78 Ангушев/, Ногуейра, Маркович.

ГОЛМАЙСТОРИ: 0:1 Марсиньо /29/, 1:1 Валериев /31/, 2:1 Апостолов /52-дузпа/, 2:2 Маркович /57/, 2:3 Карачанаков /60/

ГЛАВЕН СЪДИЯ: Илиян Маринов /Враца/

СТАДИОН: „Христо Ботев” – 2 500 зрители.

ЖЪЛТ КАРТОН: Апостолов /Б/.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Млад рефер свири "Локомотив" (София) - "Ботев" (Враца)

Денислав Сталев получи наряд да ръководи мача между  "Локомотив" (София)  и  "Ботев" (Враца) . Срещата от програмата на 6-ия кръг на Първа футболна лига е в петък, 23 август  и ще започне от 19:00 часа на стадиона в столичния квартал " Надежда". На главния съдия ще помагат Светослав Енчев и Иван Копчев, а наряд за четвърти рефер..

публикувано на 22.08.24 в 11:31

Враца е домакин на Международен турнир по делтапланеризъм

Враца отново е домакин на Международен турнир по делтапланеризъм. Градът под Околчица е ветеран в провеждането на такива турнири, като началото им стартира преди 20 години. С течение на времето обаче интересът към тях намалява и за известно време те не се организират, но от 6 години насам традицията се възобновява и от 2019 година отново..

публикувано на 21.08.24 в 17:03

Азербайджанец победи врачанин на световното по борба в Аман

Врачанинът Калоян Иванов не успя да стигне до бронзовия медал на световното първенство по класическа борба за кадети в йорданската столица Аман.  Петият от европейското първенство отстъпи с 0:9 точки от Амрах Амрахов /Азербайджан/, което сложи край на мечтите му за отличие от шампионата на планетата. Сънародникът му Динко Нейков обаче стигна до..

публикувано на 21.08.24 в 09:43

Млади футболни таланти от Враца са трети на турнир в Перник

Футболистите на "Ботев" Враца, родени през 2015 и 2016 година, се включиха успешно в турнира Перник къп. Надпреварата се проведе преди дни в миньорския град. Отборът беше воден от старши-треньора Радослав Георгиев и директора на детско-юношеската школа Ивайло Георгиев. В спортно-техническия щаб попадна и Митко Панов – възпитаникът на врачанската..

публикувано на 21.08.24 в 08:00

"Ботев" (Враца) с първа победа за сезона в Първа лига

Врачанският "Ботев" си припомни вкуса на успехите, след като записа първа шампионатна победа в Първа футболна лига. След 4 поредни загуби тимът на Тодор Янчев победи с 2:0 новака в елита "Септември". Домакините откриха резултата в 35-та мин. от дузпа. Наказателният удар беше отсъден заради игра с ръка на Мартин Христов в наказателното поле. Главният..

публикувано на 20.08.24 в 12:25

Състезание по делтапланеризъм се провежда в Северозапада

През тази седмица - от понеделник до неделя в Северозапада се провежда международното състезание по делтапланеризъм „Околчица оупън“ . Това е и единственото национално състезание за България по този атрактивен и опасен спорт. Надпреварата е традиционна за Враца и се организира за шеста поредна година. Състезанието се провежда от две..

публикувано на 20.08.24 в 09:40

Млад борец от Враца с шанс за бронз от световно първенство

Борец от Враца е на крачка от медал на световното първенство по борба в столицата на Йордания – Аман. Петият от европейското първенство при кадетите тази година Калоян Иванов загуби на старта от иранеца Армин Самсипурхаджи, който е №1 на Азия, с 0:9 точки при 48-килограмовите класици. Но съперникът му стигна финала, като това издърпа врачанина до..

публикувано на 20.08.24 в 09:00