Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ултрас Видин" чества 100-годишнината на "Левски"

7
Снимка: РАДИО ВИДИН

"Отборът на народа", както наричат "Левски", отпразнува подобаващо своята 100-годишнина. В честванията на националния стадион "Васил Левски" се включиха и членовете на новоучредения фен клуб на "сините" във Видин наречен "Ултрас Видин". Със собствени средства те поддържат клубно помещение в съседство на СОУ "Св св. Кирил и Методий", което впечатлява с портретите на български исторически личности, изрисувани по фасадата му.

Снимка"Участвахме в тържествата, който не е бил може само да съжалява: такова нещо се случва един път в живота, беше уникално! Въпреки тежката ситуация в "Левски", ние се въздържаме от коментари – нашата работа е да подкрепяме отбора, в този момент трябва да сме по-обединени и по-силни. Сега се вижда кои са истинските левскари, много е лесно, когато отборът побеждава. Доказахме го на юбилея – въпреки загубите, слабите резултати, отвратителната игра, препълнихме сектор "Б". Вече само напред и нагоре. След като в отбора  се върнаха Георги Иванов-Гонзо и Даниел Боримиров всичко ще се нареди, това са истински левскари, които милеят за клуба.", каза за Клуб Спорт на Радио Видин Любомир Любенов, говорител на "Ултрас Видин".

Видинският фен клуб също организира официално честване на 100-годишнината на "Левски". Дата все още не е определена, но ще е през лятото, обясниха левскарите.

"Фен клубът във Видин е създаден в края на миналата година. Обединява ни идеята "Левски". Направихме го и за да пътуваме организирано за мачове, да се събираме на едно място, да коментираме какво се случва в отбора. Включихме се активно и в протестите срещу претенциите на мюфтийството за собствеността на сградата на "Конака", заемаме активна гражданска позиция.", каза още Любомир Любенов и добави: "Всеки, който се е доказал като фен на Левски, може да заповяда при нас."

СнимкаКакво е мнението на левскарите за вечния враг, след като наскоро със спрей и нецензурни думи бяха изрисувани портретите на Васил Левски, Христо Ботев, цар Симеон Велики върху фасадата на клубното помещение на "Ултрас Видин" и отправиха заплахи:

"Няма как да коментираме такива хора – върху лика на революционери и на български цар да направят подобно нещо... Явно не са влизали в часовете по история! Идеята на тези портрети е да покажем, че сме българи, това е на първо място, а след това сме фенове."


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Мездренска грация спечели сребърен медал

На завършилия Трети Национален и Международен турнир по художествена гимнастика “Фрезколиад”, който се проведе на 13-14.09.2024г. в гр. София - Зала “София”, взеха участие над 350 гимнастички от цяла България. Възпитаничката на мездренската школа Биляна Петрова в категорията да 12 години завоюва сребърен медал за съчетание „без уред” и бронзов..

публикувано на 16.09.24 в 07:55

Вършец вече има клуб по лека атлетика

За пръв път в спортната история на Вършец учредиха и регистрираха спортен клуб по лека атлетика "Вършец 2024". На официална церемония в многофункционалната спортна зала "Арена Вършец" кметът на общината Иван Лазаров връчи на председателя на новоучредения клуб по лека атлетика Иван Велков удостоверението за регистрация във федерацията. Преди няколко..

публикувано на 15.09.24 в 16:27

"Бдин" допусна обрат в Павликени

"Бдин" Видин допусна обрат и загуби като гост на "Павликени" с 3:4 в най-резултатната среща от третия кръг на Северозападната Трета лига. Бдинци поведоха в резултата с голове на Радослав Захариев в 20-ата и Александър Соколов в 28-ата минута. Домакините обаче изравниха до края на първото полувреме с попадения на Стефан Гинчев и Александър Иванов в 37-ата..

публикувано на 15.09.24 в 15:34

"Локо" Мездра загуби първи точки

Локомотив /Мездра/ не успя да победи у дома  Вихър (Славяново) и  срещата  от третия кръг на Северозападната Трета лига завърши при резултат 1:1, в оспорван и нервен двубой с два червени и куп жълти картони. Гостите отбелязаха първи -  Митко Русанов с глава вкара за 0:1  в 27-ата минута...

публикувано на 15.09.24 в 15:26

"Монтана" и ЦСКА II не излъчиха победител

Монтана и дубъла на ЦСКА /София/ направиха 0:0 в среща от 9-ия кръг на Втора лига. Монтанци изпуснаха чисти положения в края на първата част. Гостите не застрашиха сериозно нито веднъж вратата на домакините. В 28-та минута диагонален удар на Мартин Сораков срещна лявата странична греда на вратата на Марин Орлинов. Стражът на столичани, който има доста..

публикувано на 15.09.24 в 15:22

Малки "железничарчета" спечелиха футболен турнир

Приключи 9-ия Футболен турнир Мемориал „Семко Горанов” организиран от Община Мездра и ОФК „Локомотив”. В тазгодишното издание на турнира участваха четири клубни формации – деца, родени след 01.01.2012 г. (U13): ОФК Локомотив (Мездра), ПФК Ботев (Враца), ДФК Видин и ДФК Атлетик (Козлодуй). Мемориал „Семко Горанов 2024“се проведе във формат „Футбол 9“...

публикувано на 15.09.24 в 15:17

"Ботев" /Враца/ вкара два гола за 1:1 у дома

Христо Янев се завърна начело на "Ботев" /Враца/ с равенство. Врачани завършиха 1:1 със силния тим на "Спартак" /Варна/ , като успяха да спечелят точка у дома. Мачът от 8-ия кръг на Първа лига завърши 1:1, като и двете попадения в мача реализираха домакините. В 56-та мин. при опит да изчисти топката пред Ахмед Ахмедов, бранителят на врачани Мартин..

публикувано на 14.09.24 в 12:00