Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ученици във Враца с благотворителен спектакъл за бедстващите във Варна

Снимка: Радио ВИДИН

Учениците от театрална група "Ефект" към врачанското СОУ "Васил Кънчов" ще изнесат благотворителен спектакъл, а събраните средства ще дарят на пострадалите при потопа край Варна. Радио ВИДИН е медиен партньор на благородната кауза.

Театралният спектакъл "Да рисуваш по водата", който ще представи трупата, ще бъде показана на 30 юни, в понеделник, в залата на читалище "Развитие" във Враца. За решението и мотивите на младите хора говори шефът на театралната група Георги Митев:

Снимка"Идеята за тази благотворителна постановка възникна случайно, веднага след бедствието във варненския квартал "Аспарухово". Искаме да помогнем, защото преди всичко сме хора, ученици, учители, родители, политици и т.н. Никой не е застрахован от подобна трагедия…

По тази причина решихме, че не можем да стоим настрани от трагедията на бедстващите във Варна. С това можем да им помогнем – ще играем театър и събраните средства от представлението, ще ги дарим!"


Идеята на тийнейджърите била одобрена на сутринта след трагедията от заместник-кмета Красимир Богданов:

"Г-н Богданов ни прие и застана зад идеята ни да помогнем. Не мога да не спомена и председателят на настоятелството на читалище "Развитие" г-н Румен Павлов, който ни предостави залата. Медиите също ще ни помагат…

Важно е да споменем, че на спектакъла ще се влиза с покани, чиято цена от 5 и 10 лева за граждани, а за по-влиятелните представители на бизнеса и на държавни институции ще се предлагат покани от по 20 лева.

Надяваме се да напълним салона, а всички събрани пари, ще бъдат дарени на Община Варна за бедстващите.

Театралният спектакъл ще се изиграе на 30 юни /понеделник/ от 19 часа в читалище "Развитие". Георги Митев допълва, че постановката "Да рисуваш по водата" е "философска пиеса, на екзистенциална тема… Спектакълът се казва "Да рисуваш по водата" и е създаден на базата на три разказа от Николай Табаков…

Тази пиеса беше специално подготвена за участието ни на международен театрален фестивал в Албена, което по една или друга житейска причина няма да ни се случи. Затова решихме да я поставим по друг благороден повод."


Георги Митев е убеден, че доста хора ще се отзоват и ще помогнат, дори и да не могат да гледат спектакъла, защото каузата им е благородна. Само преди няколко месеца същите ученици доказаха на Враца, че могат да правят театър, като напълниха големия салон на драматично-кукления театър със спектакъл, посветен на 3 март.

"Ако всички хора във Враца се сетят за ужасяващото наводнение на 1 май 1966 година, нека помогнат на тази благородна кауза. Дори и да не напълним залата… вярвам, че има достатъчно добри хора във Враца. Важното е да направим нещо добро за бедстващите хора, които имат нужда от нашите 5, 10 или 20 лева!"



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 19 септември 2024 година

Стартира четвъртото издание на Балонена фиеста -Белоградчик. Едновременно с полетите, посетителите ще могат да се включат в редица допълнителни активности, обясни Евтим Стефанов, който е един от организаторите на инициативата. От днес всички граждани могат да проверяват дали имената им фигурират в подписка за регистрация на партия или..

публикувано на 19.09.24 в 18:05

Болницата в Мездра е с нов модерен скенер

Многопрофилната болница за активно лечение в гр. Мездра - „МБАЛ - Мездра“ ЕООД, се сдоби с нов модерен компютърен томограф (скенер) . Той е 32-срезов, последно поколение на един от водещите производители на медицинска апаратура в света - американската компания „General Electric HealthCare“ , съобщават от местната управа . Скенерът е закупен със..

публикувано на 19.09.24 в 15:58

Партиите и коалициите не постигнаха съгласие за секционните избирателни комисии в община Мездра

Упълномощени представители на парламентарно представените партии и коалиции от партии в 50-ото Народно събрание не постигнаха съгласие за определяне съставите на секционните избирателни комисии (СИК) в община Мездра за изборите за народни представители на 27 октомври 2024 г., съобщават от общинската администрация. В консултациите, които бяха водени от..

публикувано на 19.09.24 в 15:49

Водоподаването във Вършец е възстановено

С ден по-рано възстановиха подаването на вода във Вършец . Заради подмяна на главен водопровод вчера без питейна вода бяха половината от жителите на града. Живеещите на 13 улици във Вършец, което е половината от населението, вчера остана без вода. По настояване на кмета на общината Иван Лазаров работниците възстановиха водоподаването..

публикувано на 19.09.24 в 15:06

Над 1800 ще са членовете на секционните комисии във Видинско

Общо 1816 ще бъдат членовете на секционни избирателни комисии в област Видин за изборите на 27 октомври. Комисиите в 11-те общини на областта са общо 234.  Най-много членове и ръководни постове в тях ще има ГЕРБ-СДС - 522-ма членове, от които 234 председатели, заместник-председатели и секретари. Продължаваме промяната-Демократична България ще е с..

публикувано на 19.09.24 в 15:02

Започна Балонена фиеста-Белоградчик 2024

Стартира четвъртото издание на  Балонена фиеста-Белоградчик . Едновременно с полетите, посетителите ще могат да се включат в редица допълнителни активности, обясни Евтим Стефанов , който е един от организаторите на инициативата. "Подготвили сме много богата програма за Балонената фиеста, която извън летенето с балони включва много интересни неща,..

публикувано на 19.09.24 в 14:47

Съветниците във Враца ще обсъдят намаляване на щата на общинско предприятие

Намаляват с 11 щатни бройки хората, заети в Общинското предприятие „Социални дейности“ във Враца . Предложението за това е внесено за одобрение на следващата сесия на местния парламент, която ще се проведе на 24 септември. При положително становище от страна на съветниците, предприятието ще остане със 77 щата при досегашните 88. Свиването..

публикувано на 19.09.24 в 12:00