Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Клубът на пенсионера в Ново село проведе отчетно събрание

Снимка: Светла Бондова Архив
218 членове наброява Клубът на пенсионера и хората с увреждания в Ново село към днешна дата, когато се проведе отчетното му събрание. Много от тях минават ежедневно през него- да изпият чай, да се видят с приятели, да прочетат  новия вестник, да поиграят шах или карти. Или просто да прочетат новите съобщения на ръководството- за екскурзия до Кавала или спортен празник, за трудов ден или честване празника на възрастните хора, за здравни консултации или получаване на безплатни лекарства и пакети с храна.
   
Повече от час продължи докладът на Гинка Иванова- председател на Клуба, за да обхване цялата разнообразна дейност през 2014 г. За много от събитията Радио ВИДИН е информирало своите слушатели- те знаят за помощта, която бе оказана при ремонта на жилището на Йорданка Станева; за участието в общинския спортен празник и спечелените първо и второ място в колоезденето; за почивката на море под наслов "С баба, дядо и внуче на море", която се организира трета поредна година; за превръщането на Никулден в голям общоселски празник, на който се канят и приятели от сродни клубове.
   
Кметът на общината Георги Стоенелов, който бе гост на събранието, заедно с ръководния си екип, даде висока оценка за дейността на клуба. Още от създаването му  е оказвала подкрепа като е осигурявала финансирането на режийните разходи, давала е свой превоз на по-ниски цени за пенсионерите и хората с увреждания, независимо дали са били на екскурзия до Зайчар или на безплатен преглед в гр. Видин. И отново напомни на хората от третата възраст за зачестилите измами по телефона, на които стана жертва жена от Ново село, за ползване услугите на дежурните по Община при теглене на пари от банкомата в селото. Той обеща да се погрижи за спокойствието на възрастните чрез инсталирането на камери на възлови места в населените места на общината.
   
След събранието бе осигурена работна закуска за присъстващите, на която продължиха дебатите.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Троен празник в Долна Кремена

На 22 септември в мездренското село Долна Кремена ще отбележат троен празник - Независимостта на България, Ден на селото и 180 години училищно дело. Първото училище в Долна Кремена през 1848 година е било в частна къща, след това в разрушена вече сграда до църквата, после в сградата, където сега е детската градина,  и след това - в новопостроената..

публикувано на 17.09.24 в 08:28

Почитаме светите мъченици Вяра, Надежда, Любов и майка им София

На 17 септември православната църква почита паметта на светите мъченици Вяра, Надежда и Любов, както и на тяхната майка София. Според преданието, те живели в Рим през втората половина на I век. Те не само че не криели своята вяра, но и я изповядвали открито християнството, поради което император Адриан заповядал на наместника Антиох веднага да ги..

публикувано на 17.09.24 в 07:47

Снимката на 16 септември 2024 година

6573 ученици посрещнаха училищата в област Видин. Над 535 са първокласниците. Безплатните учебници са доставени навсякъде. В четири училища в област Видин продължават ремонтните дейности, но те няма да попречат на откриването на новата учебна година и на провеждането на нормален учебен процес. Без  проблеми започна учебната година в област..

публикувано на 16.09.24 в 18:05

В сряда спират водата в няколко видински села

Проблеми с водоподаването ще има в сряда, 18 септември, във Видин и няколко села, съобщават от „Водоснабдяване и канализация”- Видин.  От дружеството информират, че поради отстраняване  на авария на главен довеждащ водопровод за гр.Видин,  за времето от 06:00 до 18:00 часа на 18.09.2024 г. щ е бъде преустановено водоподаването за селата:..

публикувано на 16.09.24 в 17:23

Задържаха нелегални заготовки за кутии за цигари на Дунав мост 2

Митнически служители са установили близо 3 тона заготовки за кутии за цигари и 120 хартиени бобини лента коркофан с логото на известна марка цигари във влекач с хладилно полуремарке при проверка в района на Дунав мост 2 при Видин.  При извършения контрол се е установило, че един палет с тегло от 860 кг съдържа 120 бобини и заготовки за кутии на..

публикувано на 16.09.24 в 16:17

Васко Громков за първия учебен ден и първата среща със зъболекаря

Една от първите срещи на Васко Громков със зъболекар била в първия учебен ден на първи клас и това станало причина за отсъствието му от колективната снимка на класа. Това разказа в "Час при зъболекаря" известният дниджей, музикален журналист и телевизионен водещ.  "Здравите зъби са свързани с ходенето на зъболекар. За някои това е доста..

публикувано на 16.09.24 в 16:01

Окръжна прокуратура – Враца привлече в качеството на обвиняем и задържа наркоразпространител

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Враца се водят действия по разследване по образувано досъдебно производство за  незаконно държане на високорисково наркотично вещество с цел разпространение. В хода на претърсване в имот на ул. „Кръстьо Българията“ в гр. Враца са били открити и иззети 43 полиетиленови плика, съдържащи суха зелено-кафява..

публикувано на 16.09.24 в 14:52