Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Подменят цветята в центъра на Видин

Снимка: Радио ВИДИН

Започна подмяната на цветята на площад "Бдинци" във Видин. На мястото на теменужките се садят нови- циганче и винка.

"Ще се сложат същите цветя, които от няколко години се садят. Ще бъдат 4 цвята. Устойчиви са, красиви са", каза управителят на фирмата по озеленяване Даниела Димитрова.

Ще се подменят и цветята в Крайдунавския парк в цветните фигури в двата кръга- до Художествената галерия "Никола Петров" и до хотел "Анна Кристина", но с по-малка площ.

"И съответно по улица "Търговска" и в цветарниците. Други цветни фигури няма да има тази година", уточни Даниела Димитрова.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Населението на община Кула продължава да намалява

Продължава процесът на намаляване и застаряване на населението в община Кула, въпреки че през 2023 г. са родени повече деца. За това информира докладът за населението и демографските процеси през изминалата година на Националния статистически институт.  От общинската администрация съобщават, че към днешна дата населението на община Кула е намаляло с..

публикувано на 18.09.24 в 08:45

Видински села остават временно без вода заради авария

Поради отстраняване на авария на главния довеждащ водопровод на Видин, днес ще бъде преустановено водоподаването за някои видински села. Засегнати ще са - Кутово, Антимово, Кошава, Сланотрън, Гомотарци, Слана бара, Новоселци, Акациево, Рупци и кв.Нов път, както и част от Западна промишлена зона за времето от 06:00 до 18:00 часа. За Видин водоподаването..

публикувано на 18.09.24 в 07:53

Снимката на 17 септември 2024 година

Община Белоградчик получи авторските  права  за текста и музиката на песента на "Нашият град".  Договорът е за срок от 10 години. Така песента на група "Тангра" вече е официален химн на Белоградчик. Финално регистрирани са 24 партии и 9 коалиции за участие в предсрочните парламентарни избори, които ще се проведат на 27 октомври. Това съобщи..

публикувано на 17.09.24 в 18:05

Приключи ремонтът на междуселски път в Монтанско

В община Монтана  откриха четвъртокласен път рехабилитиран с 10 милиона лева.  След близо 50 години нов асфалт е поставен между селата Клисурица, Долна Рикса и Славотин. Откриването стана на църковния празник „Вяра, Надежда и Любов". Напълно обновена е отсечка от близо 9 км, която свърза международен път Е 79 и северния път от Монтана за Видин...

публикувано на 17.09.24 в 16:31

Лом отбелязва празник на града

От името на Негово светейшество българският патриарх Даниил, архимандрит Антим, протосингел на Видинската света митрополия, поздрави кмета на община Лом Цветан Петров и жителите на града за празника на Лом . Той благослови градоначалника, местния парламент и ломчани за старанието и усърдието, с което се поддържат храмовете в епархията и пожела на..

публикувано на 17.09.24 в 16:20

Избирателите могат да проверят онлайн номера на секцията и мястото на гласуване

Българските граждани с право на глас вече могат да проверяват номера на избирателната секция и мястото на гласуване в изборите за Народно събрание на 27 октомври 2024 г. Справката се осигурява от Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“ към Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Информация за адреса на..

публикувано на 17.09.24 в 16:16

Белоградчик получи правата за песента "Нашият град" да стане химн на града

Община Белоградчик получи авторските права за текста и музиката на песента на "Нашият град". Договорът е за срок от 10 години. Така песента на група "Тангра" вече е официален химн на Белоградчик, каза кметът Боян Минков .  "Подписахме договор с автора на текста, поета Александър Петров, и с наследниците на Борис Карадимчев, който е автор на..

публикувано на 17.09.24 в 16:06