Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иван Узунов: "Хората са изиграни от изборния закон и ОИК Враца"

4
Снимка: Жоро Александров

Популярният фармацевт от Враца Иван Узунов обяви на пресконференция, свикана от него, че изборите за общински съветници в града под Околчица са били манипулирани, а хората "изиграни от избирателния закон и ОИК-Враца”. Поради тази причина "загубилият победител в тези избори", както Узунов се самоопредели, е подал жалба в Административния съд. Делото е насрочено за 9 ноември /от 14.30 часа/, като тъжители по него са още няколко представители на партии.

Иван Узунов подчерта, че не желае да влиза в новия Общински съвет, а е предприел действията си, защото е бил подкрепен от 700 души в подписката за кандидатурата му като независим съветник:

"Аз искам в името на тези хора, че избирателите са гласували за личността. През първия ден след гласуването имах 3.2% от общия брой, след което резултатът ми падна на 2.49%... Гласуването доказа, че хората гласуват за личности, а не за партии и не случайно имам по-висок резултат от партии, например "Атака" и АБВ... Искам да кажа едно голямо "благодаря" на тези хора, които гласуваха за мен. Два пъти повече благодаря на онези, които не гласуваха за мен, защото не останаха излъгани!"

СнимкаИван Узунов допълни, че веднага след вота е искал информация от Общинската избирателна комисия– каква е квотата за един мандат, колко гласа има за него, както и протоколите от 105-те секции, но не е получил нищо.

"Имах един застъпник, защото не можех да си позволя повече. Когато той брои бюлетините, заедно с оторизираните лица, имам 30 гласа. След това "магически" бюлетините ми се стопяват до 17. Как е станало това?

Не искам да се връщам в Общинския съвет, не искам да вземам мястото на колегите, но искам да докажа истината на тези хора, които гласуваха за мен! Защото, когато един човек има гласове за себе си, но няма застъпници и кой да ги контролира, те могат да попаднат някъде. Затова ми е мъчно за изиграните хора на тези избори."


Иван Узунов коментира избора на врачани:

"Искам лично да благодаря на колегите, с които работех в петия си мандат като общински съветник. Искам да благодаря на Николай Иванов, който работеше за Враца, който даде всичко от себе си за каузата Враца, независимо от обструкциите.

Това не значи, че игнорирам настоящия кмет. Мъчно ми е за него, защото като доказал се заместник-министър, се жертва неговото бъдеще като кмет на Враца. Едно е да си заместник-министър и друго е да си кмет, нали? И на второ място, с този избор се жертва бъдещето на Враца – кажете ми сега кой ще защитава културата… Дано работи и докаже, че аз не съм прав. Ще се радвам да не съм прав!

Лошото е, че независимостта, която беше новото на Враца, е тотално и партизански игнорирана… Попътен вятър на новите! Мъчно ми е, че най-кадърните хора, с които съм работел в Общинския съвет, бяха изхвърлени от преференциите. Затова питам кой ще се грижи за културата на Враца, кой ще е юридическия двигател в новия Общински съвет…, а на икономиката? Според мен преференциите бяха финансово обусловени и приятелско-личностно решени на тези местни избори."


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Големите търговски вериги са готови за еврото

В значителна степен големите търговски вериги са готови за въвеждане на еврото, отчетоха от Сдружението за модерна търговия , което обединява 750 обекта за продажба на хранителни и битови стоки в цялата страна. Пред журналисти във Враца от сдружението прогнозираха, че след обявяване на евентуална дата за приемане на страната ни в еврозоната, за веригите..

публикувано на 05.10.24 в 16:36

Гимназията по туризъм във Видин беше домакин на гости от Румъния

Международна среща, посветена на Европейския ден на езиците -26 септември, и Международния ден на учителя - 5 октомври, се проведе във Видин . Домакин е Професионалната гимназия по туризъм "Михалаки Георгиев", а нейни гости са преподаватели и ученици от Дробета-Турну Северин, Румъния. Във видинската гимназия в момента се изучават руски, френски и..

публикувано на 05.10.24 в 14:59

Група за стари градски песни "Мездрея" на национален фестивал

Изпълнители от Група за стари градски песни "Мездрея" ще участват в Националния фестивал за стари градски и шлагерни песни "В прегръдката на Танголита" . Фестивалът се провежда в Нова Загора и тази година ще е второто му издание. Той има конкурсен характер и в него ще участват непрофесионални вокални изпълнители над 18 години в три категории -..

публикувано на 05.10.24 в 14:43

Сградата на Община Враца ще бъде осветена в зелено

Сградата на Община Враца ще бъде осветена в зелено тази вечер, съобщиха от местната управа.  По повод Европейския ден на донорството и трансплантацията, сградата на администрацията ще бъде  осветена в зелено на 5 октомври от 19:15 часа. Инициативата се осъществява съвместно с Изпълнителна агенция "Медицински надзор" и цели популяризирането в..

публикувано на 05.10.24 в 12:35

Ремонтират улици в община Борован

В Община Борован върви работата по изпълнение на инфраструктурния проект за "Ремонт и рехабилитация на улици в Oбщина Борован".  На 2 септември е открита строителната площадка и ремонтните дейности по населените места. По проекта се предвижда да се извърши реконструкция и рехабилитация на следните улици: село Борован – ул. "Тошка Петрова' ;..

публикувано на 05.10.24 в 10:00

Маркови дрехи за благотворителност ще продават в Монтана

Маркови дрехи на достъпни цени ще се предлагат в Монтана. Идеята е на инфлуенсърките Йоана Димитрова, Ивомила Петкова, Ванеса Кьосина и Симона Колева. Певицата Йоана Димитрова е от Монтана, финалист в популярен музикален формат. В момента Йоана гледа едногодишната си дъщеричка. Подобен базар се организира за първи път в Монтана "Ще продаваме..

публикувано на 05.10.24 в 09:35

Повече от 240 милиона лева са били инвестирани в област Враца

Повече от 240 милиона лева са били инвестирани във Враца и областта от Сдружението за модерна търговия. Организацията обединява едни от най-големите търговски вериги, които притежават над 750 обекта с близо 24 000 служители в цяла България.  Компаниите от сдружението оперират в сферата на бързо оборотните стоки, бяла и черна техника, продукти за..

публикувано на 05.10.24 в 09:16